Medicinskoj sestri otkazali organi -uzela je lek za mršavljenje

Metformin ne obara šećer :) on samo pomaže da manje jedeš (izazviva mučninu i tako smanjuje apetit). Inzulin nije nijednom dijabetičaru potreban ako promijeni režim života. Ishrana+kretanje.
Netačno!
Obara itekako. I ovo drugo je apsolutno netačno jer postoji 20 tipova dijabetesa , kod tipa 1 postoji autodestrukcija određenih ćelija pankreasa i to bespovratno i bez insulina - nema života.
Higijensko dijetetski režim je moguće propisati samo u slučajevima kada je to moguće regulisati u pre-dijabetesnim stanjima, ali ostaje i preporuka kao dodatna terapija kod dijabetičara.

Ne, to nije prava indikacija.
BMI 27 nije gojaznost , već prekomerna telesna težina i lek nije hipertenziv.

Ja ti kažem kako je ovamo

Wegovy je ovamo “inekcija za mršavljenje” abnehmspritze

Fascinantno je da moraš kod doktora i on ti propise na privatni recept i kupis u apoteci

Ozempic je rezervisan za dijabetticare i to placa zdravstveno

Isti lek dva različita naziva (ispravi me ako grešim )

Kad je ozempic postao popularan u kratkom roku nije bio dostupan došlo je do svadjica i osuda da debeli otimaju lek dijabeticarima i ubrzo je pušten Wegovy na tržište koji je reklamiran kao inekcija za mršavljenje

Ja ti kažem kako je ovamo

Wegovy je ovamo “inekcija za mršavljenje” abnehmspritze

Fascinantno je da moraš kod doktora i on ti propise na privatni recept i kupis u apoteci

Ozempic je rezervisan za dijabetticare i to placa zdravstveno

Isti lek dva različita naziva (ispravi me ako grešim )

Kad je ozempic postao popularan u kratkom roku nije bio dostupan došlo je do svadjica i osuda da debeli otimaju lek dijabeticarima i ubrzo je pušten Wegovy na tržište koji je reklamiran kao inekcija za mršavljenje
ista je grupa lekova , kod nas se baš ne daje na lepe oči.

Ovamo se predlaze gojaznim i bez dijabetesa

Znaci uslov je biti debeo
fat absolute unit GIF

Kakav je program u engleskoj nemam pojma ali ovamo ako imaš 10/15 kila viska propisuju na recept

Ljudima zaborave reci da to cjelu život moraš koristiti jer čim prestaneš kilaza se vrati

Prije ovog hajpa već je postojao taj lijek pod nazivom trulicity

Ovo sam davala jednom pacijentu svaki utorak jedna

Covjek počeo povraćati i prestao jesti i sad se cudim zašto je ozempic postao toliki hajp a pre ozempica je već pod drugim nazivom duže vreme postajao ovaj

Pogledajte prilog 1643881
Znači, ti si direktno pogođena?

opet nešto oko dijete i skidanje kilaže
ovaj lek nije oo svome dejstvu namenjen za to nego je šo svom dejstvu kao i Ozempik
i ovaj lek je namenjen dijabetičarima jer

_Tirzepatid je dvostruki agonist receptora za GLP-1 (glukagonu sličan peptid-1) i GIP (glukoza ovisan inzulinotropni polipeptid). Ove molekule prirodno postoje u tijelu i igraju ključnu ulogu u regulaciji šećera u krvi i apetita.

tako da msm da se i ovde radi o nesavesno ponašanje, pre svega pacijentkinje i njenih kolega

Back