Ja vise nista ne mislim!

...ali se vama,u svakom slucaju, zahvaljujem na posvecenoj paznji i odgovorima...
....znas Greene,ja imam svega 18 godina i tesko je govoriti o mom zivotnom pozivu...u tome je problem! Jednostavno ni sam ne znam...znam samo da na neka moja pitanja niko nema odgovore,da sam jos u I god srednje skole resavao bez greske testove iz hemije sa drzavnog takmicenja koji su namenjeni maturantima a sada kada sam blizu zavrsetka gimnazije uveliko radim gradivo sa fakulteta sto mi je omogucila profesorka...no i pored toga ja nista ne znam o smerovima koji postoje na hemijskom niti o predmetima i vezbama ...jednostavno,gde god me bace ja se snadjem a mozda sam i sam kriv jer nikada do sada nisam razmisljao o faxu-jednostavno vazno je da se radi a kada me neko pita sta, ja odgovorim HEMIJAAAAA i tu je kraj!
...i svasta mi "guraju pod nos" a da ne znam ni sta je, pa kad resim problem profesorka se uhvati za glavu i kaze :"Jao,crno dete,pa ja sam to radila na III god. faxa za taj i i taj ispit..."
No,zaintrigirala si me tim pitanjem da li zelim da radim na fundamentalnim istazivanjima na molekularnom nivou ili sa organizmima...

verovatno se tu krije odgovor koji ce me baciti na jednu stranu jer sam u tako velikoj dilemi da ludim...
...prosle godine sam cvrsto resio da cu studirati medicinu i da je to ono pravo- spasavati zivote i pomagati drugima, no skoro sam imao prilike da zavirim u jedan institut za cistu i primenjenu hemiju dok sam bio u Londonu posle cega sam se odusevio i odmah pokolebao...i tad shvatih koliko sam "istrajan" u svojim namerama i odlukama

...
...nisam siguran ali mislim da nisi u pravu za vanredne studije, ili mi se samo cini.Koliko se secam razgovora sa jednim studentom sa hemijskog,on mi rece da je moguce ali da su sumnjivi ti diplomci koji zavrse tako,vanredno

Izgleda da cu ipak morati da prelomim pa kud puklo da puklo no ne svidja mi se to sto cu se mozda posle celog zivota kajati sto ne upisah ono drugo ili sta bi bilo kad bi bilo...sad sam vise okrenut hemiji al ko ce ga znati da sutra npr .ne bih bio vrhunski hirurg i da ne bih spasio hiljade zivota...ali,to zasigurno nikada necu saznati.
Pitao bih te koji si ti smer bila i koji jos eventualno postoje?Videh da je pored hemijskog na spisku fakulteta i fax za fizicku hemiju...po tebi,koji pruza vise mogucnosti?{ ili je tu opet prisutno ono pitanje cime kasnije zelim da se bavim}

I hteo bih samo jos jedno pitanjce da postavim.Kakva je mogucnost za dobijanje stipendije na hemijskom i razmene studenata tj. odlaska na studije u inostranstvo? Ja sam vec dosta upoznat sa studijama u Britaniji jer tamo imam rodbinu pa tako znam da ne bih bas finansijski podneo da placam sam studiranje,pogotovu ne u inostranstvu...da mogu,ne bi mene Bg ni video ali ovako,moram odnekud da pocnem...ambiciozan sam do zla boga ali nisam siguran da te ambicije ne bi ugusilo ovo stanje i okolnosti ovde...pri tom,pre svega,mislim na uslove studiranja koji nisu bas na zavidnom nivou kako sam cuo i sto predpostavljam a ionako sam i do sada dosta toga propustio...ne bih da se mislim da li ce mi ponestati epruveta ili da se isfrustriram kad ne dobijem ono sto bi trebalo pored tako moderne aparature

...o drugim stvarima i da ne govorim... { izvinjavam se svima onima koji me zbog ovakvog razmisljanja mozda i osudjuju i koji su uprkos svemu ovde zavrsili studije - no,to je samo stav nekoga ko zeli da ima optimalne uslove za rad,rad,i samo rad a ne da propusta moguscnosti koje se nude drugima a koji to mozda i ne zasluzuju i ceka carobni stapic da se promeni nesto na bolje } .....
...e.hollyci,bas si me nasao sa odmorom

I da dan traje 48 h ja opet ne bih sve stigao da uradim...a skola,a centar za talente,a takmicenja, a ucenjeeeeee,a devojka,drustvooo...idi tamo i uradi to,vrati se ovamo i uradi ovo,....mogu samo da kazem da je spavanje i obrok bez zurbe , sto se mene tice , prava privilegija....Al eto,iako mi se ponekad sve smuci,dovoljno sam lud da razmisljam o dva faxa

{ USPUT,VOLEO BIH DA CUJEM JOS RAZMISLJANJA }
Veliki pozdrav !
:wink: