Me, Myself

353393cd734af0fe95e5a31cdb269fac.jpg


Serbian/English blog filled with my thoughts.
It's been a while.

(ne postavljajte ništa na ovom blogu)
 
Poslednja izmena:
HD-wallpaper-deep-space-aesthetics-black-white-black-aesthetics-black-clouds-black-sky-clouds-...jpg

Pre nekoliko dana je bio pun mesec. Ugasila sam laptop i ugasila svetlo u spavaćoj sobi ali soba mi je ostala osvetljena. Bela svetlost je dopirala kroz zavese i venecijanere. Ravno iznad prozora bio je mesec. Pošto sam ćorava, ne mnogo ali opet dovoljno da ga ne vidim jasno, stavila sam cvikere i zagledala se u mesec. Izgledao mi je tako blizu a mene su se tako dobro videle. Ukratko rečeno, zurila sam u mesec bez prekida. Bila sam opčinjena. Toliko mi je prijala ta svetlost i cela ta atmosfera. Naravno, izguglala sam da li je direktno zurenje u mesec štetno za oči. Pisalo je da nije. Takođe sam našla nekoliko zanimljivih informacija u kojima je pisalo da mesec ispoljava dobru energiju, da je mesečina dobra za organizam. Ne znam da li ima ikakve veze što sam rak u horoskopu i što je mesec naša glavna taćka ali jednostavno sam bila opčinjena mesecom. Ono što je bilo predivno i iznenađujuće je to što su se zvezde savršeno jasno videle uprkos uličnom svetlu.
 
Poslednja izmena:
8d39dc75f0fe0fc33be408c3b6105084.jpg

Nikada nisam bila osoba koja se radovala Božiću. Nova godina mi je bila okej ali Božić nije. Naravno, volela sam porodične tradicije i zajednički doručak sa familijom na Božićno jutro ali uvek sam se osećala kao da propuštam nešto. A onda je internet postao svima dostupan i svake godine je izlazilo sve više i više Božićnih filmova. Svake godine sam maštala da proslavim Božić u Njujorku jer izgleda tako magično kad pada sneg a uz to idu i sve one silne dekoracije i lampice. Tako da sam počela da pravim watch-liste svake godine za Božić. Liste su se sastojale od mnogobrojnih Božićnih filmova. Takođe sam počela da dodajem nove aktivnosti svakog Božića. I ove godine sam zaista raspoložena za praznike i jedva čekam da počnu. A danas je pao i prvi sneg.
 

473755889512059c2815bca0c7913525.jpg

Nisam još napravila watch-listu za Božić pa ću staviti listu za Noć Veštica.

-My Halloween Playlist-
-Hocus Pocus
-Hocus Pocus 2
-Corpse Bride
-Scream maraton
-Coraline
-IT
-IT 2
-Witches
-Halloween maraton

Nisam htela da dodajem Annabelle i Conjuring filmove na listu jer su ipak malo creepy i mogu uterati strah. Previše su mi hardcore za Halloween. Ali opet imaju jako dobru radnju.
 

Odrasla sam gledajući ovu verziju Spiderman-a. I ova verzija, ova trilogija, mi je ostala omiljena. Gledala sam i ostale dve verzije Spiderman-a. Ok, radnja je zanimljiva ali original je ipak original. Posle gledanja svih ikad snimljenih Spiderman filmova, malo mi nije bilo dobro. Baš se razmišljam da li da tužim Marvel za emotional damage koji sam pretrpela. Potresni su filmovi i to u lepoj dozi. Lepo sam se isplakala. Maraton Spiderman filmova više nikad ne dolazi u obzir. Ali dobro sve u svemu lepi su filmovi, preporučila bi ih naravno.

E sad, vezano za prvu verziju. Ovaj video iznad mi se mnogo svideo. Prvo jer je prva verzija Spiderman-a prikazana. drugo jer je tu James Franco kao Harry Osborn :flert: I treće - pesma. Kodaline - Brother je pesma koja mi se toliko urezala u memoriju i sada mi se non-stop vrti u glavi. A mislim da i ova pesma odgovara ovom videu i celoj toj priči o prijateljstvu Peter-a i Harry-a.

Spoiler-i vezani za film su dole.

Naravno da su morali da mi ubiju Harija. I to na SAMOM KRAJU zadnjeg filma. Pa jel moguće???


Harry je umro tako što je spasio Peter-ov život. Da bi ova mala kidara rekla u filmu Spiderman No Way Home da je njegov najbolji prijatelj umro u njegovim rukama dok je pokušavao da ga ubije. BITCH wtf????
Da, Marvel je to iskoristio da bi bacio šalu u toj sceni ali daj....Harry deserves some credit.
 

b7e5fb18edfad0015374b4092db7a647.jpg

Jesen mi je uvek bilo omiljeno godišnje doba. Leto mi je nemoguće, ne podnosim vrućinu a alergija mi bude na najvišem stepenu. Proleće mi je ok, ali i tada me alergija drma. Zima mi je predivna, magična. Obožavam hladnoću i sneg. I ceo taj cozy vibe. Ali uvek razmišljam o psima lutalicama i mačkama koje se smrzavaju tokom zime. Jesen je #1. Obožavam. Halloween season, sve je udobno i lepo, drveće u crvenoj, narandžastoj i žutoj nijansi, dovoljno je nositi duks na sebi a ne da se natrontam sa jaknom. I kiša. Obožavam oblačne dane. Još i ako pada kiša, super.
 
d4e12185fcf0422cd1d7b38fefe2645c.jpg


Dok većina sveta uživa u svetu bez onog karantina, ja ne mogu da se otarasim nostalgije. Ne, ne želim da se virus vrati niti da svi budemo pod maskama i cela ona ludnica da opet dođe. Ono što mi nedostaje je period u kome sam mogla da organizujem dan tako da ne jurim po gradu i završavam poslove ubrzano Tokom lockdown-a sam mogla da imam ispunjen dan a sve poslove i obaveze su bile završene samo uključivanjem u zoom sastanak. Sve je bilo tiše nego inače, mirnije. Prijao mi je taj lock-down. Imam osećaj da kada se završio i kada se sve vratilo na staro, da smo svi počeli da živimo još bržim tempom nego inače i da je vreme počelo mnogo brzo da prolazi.
 

Shvatila sam da svaki dan, oko 15 sati provedem slušajući muziku. Dok radim nešto uvek imam slušalice u ušima ili upalim zvučnik i pustim muziku. Volim da pronalazim nove pesme. Verovatno ću početi da pravim koreografije ponovo, ples me odmara, prija mi. Tako se rešavam viška energije. Pevanje takođe ali boli me grlo tako da, ne.
 
desktop-wallpaper-aesthetic-white-rose-black-and-white-roses-iphone.jpg


In order to write, you need to do lots of reading too. In order to write, you need to be able to handle the emotions that you give to characters, events, chapters. It was never an easy thing to write. Because writers have soo many battles in them. Not all endings can be happy. No, we don't want to make you sad with sad endings in our books. We want to give you a glimpse of two sides life has. Happy side, and sad side. Not everyone's life has a happy side. It's cruel. But that's what you already know because your tears fall when the ending of your favorite story is sad.
 
Poslednja izmena:

410cd6f53c7dc2ffb8a755357820c0d9.jpg


Nadam se da će sneg pasti za Novu godinu i Božić.
Nedostaje mi kliskanje sa najboljom prijateljicom. Kakve smo vratolomije radile na snegu...
Mislim da je većina lepih uspomena koje imam vezana za sneg. Nadam se da će ih biti još više.
I nadam se da više nikad neću skočiti u žbun iza kojeg je hrpa zaleđenog snega jer je to bolelo 😑

 
9e6f376033010c1a0f88453f1a753cae.jpg


Dugo vremena sam pokušavala da prihvatim savet koji je glasio: ne brini o nečemu što je u budućnosti. Zašto bi se sada jela oko toga? Kada dođe vreme za tu situaciju, taj problem, taj kobni dan, tad se brini. Nemoj nikad da se sedam dana pre toga stresiraš oko toga kada će svejedno taj dan doći kad - tad.
E pa, dugo vremena sam trenirala sebe. Ali nije mi uspevalo. Misli su mi konstantno bile okrenute kad unapred, šta ću, kako ću. Toliko sam bila izložena stresu zbog stvari koje tek nadolaze da sam izgubila na masi, ruke su mi konstantno bile hladne, bila sam živčana 24 sata svaki dan.
E pa, u poslednjih pet meseci se to znatno promenilo. Ne, ne brinem se o stvarima u budućnosti. Ne, ne razmišljam previše dok taj dan dođe.
Umesto toga, prestala sam da brinem. Čak i kad taj dan dođe, jednostavno me više nije briga.
 

weverse_3-271158670.jpg

Prestala sam da vežbam i ne prija mi. Osećam da višak energije hoće da pukne od muke. Tako da ću sutra najverovatnije vežbati nekoliko puta. I naravno, vraćam se Jungkookovim workout-ima. Prijaju mi i mogu vežbe da prilagođavam sebi. Jungkook is hottie on the pic by the way.
Nedostaje mi vožnja bicikla. Moram na proleće kupiti bicikl. Ako mi i ovaj ukradu proliću krv nekome. Ma ne, ovaj ću držati u stanu ako treba, kakav podrum, kakav katanac i GVOZDENA ograda. Ne, očigledno nije dovoljno. Ovako ga prebacim preko ramena i u stan.
 

de81e3c44492862b95dc688c6f2ed9de.jpg

Već je Nova godina prošla. Šta očekivati od ove godine? Nadam se samo da neće biti gora od prošle. Ne treba mi da bude bolja. Neka ostane u nivou prošle, samo da ne bude gora. Još mi samo to treba, i ovako nisam ni za šta. Nadam se da će pasti sneg za Božić ali kako je zima krenula nešto se i ne nadam previše. A opet ako napada lepo sneg, BFF će me vući napolje svaki dan. Još samo fali da se skršimo negde na ledu pa će biti veselo.
 
000000000000000000000000000000damn.jpg

Last week, I found a message in a bottle
It said, "Go home, ain't nobody love you no more"
I can't disagree

So last night, I went to the club
Had a couple too many, threw up
Now, everybody's laughing at me
'Cause I'm way too sad, way too sad to dance
I'm way too sad to dance

'Cause I got too caught up, my friends agree
A broken heart and nobody
And that's why I'm too sad to dance
 

Snapinsta.app_420034982_705531881702039_9002933909128059866_n_1080.jpg

Nedostaju mi moje daily rutine. Nedostaje mi prošla verzija sebe. Ona koja ceo dan nije stajala. Nije ni čudo što mi se svakakve loše misli vrte po glavi. Imam previše slobodnog vremena a ne iskorišćavam ga uopšte.
Previše sam unutra. Treba češće da izlazim napolje, da se šetam.
Treba da kupim nove slušalice pod hitno. Muzika je jedina stvar koja trenutno može da me oraspoloži a sa slušalicama je jednostavno bolji doživljaj slušati je.
 

Back
Top