mbti

Urwald

Aktivan član
Poruka
1.684
U tipologiji ličnosti, Majer-Brigs klasifikacija tipova ličnosti (MBTI) je upitnik za samoprocenjivanje koji ukazuje na različite psihološke preferencije u načinu na koji ljudi percipiraju svet i donose odluke.
Po MBTI-ju postoji 16 tipova ličnosti sa skorašnjim dodatkom asertivnosti i turbulentnosti kao bitnih osobina.

Jeste li skorije radili MBTI test, kakvi su vaši rezultati?
Kako vam se čini preciznost testa? :)

Test možete odraditi na:
https://www.16personalities.com/free-personality-test

Radila sam test na srpskom jeziku i dobila mnogo rezultata. I mislim da je sve tačno, ili približno tačno.

Evo nekih rezultata:

Samopouzdanje: rezultat: 18 (high)
Ranjivost : rezultat: 17 (high)
Mašta: rezultat: 17 (high)

Npr kod mene je ovako ispalo za INTJ-A

Annotation 2025-02-04 222203.png

INTP-T, tj nazvan "logicar" i "analiticar" zbog karakteristike logickog nacina razmisljanja i zbog toga sto ovaj tip licnosti voli da dubinski proucava i analizira sve vrste problema, mislim da ko je citao moje tekstove moze primetiti ove osobine, test sam radio nekoliko puta u zadnjih nekoliko godina i sem jednom je bio isti rezultat (jednom sam imao INFP-T koji je poprilicno slican).
IMG_0194.PNG

Ovo je drugi test, za 5 osnovnih karakteristika, ne za mbti 16 tipova licnosti, ispod cu staviti link na srpskom za mbti test. tzv "big five" inace osobine koje su dosta konstante kroz zivot, tj ne menjaju se mnogo, pa ih vise koriste u "strucnijim" raspravama npr Jordan Peterson ih cesto spominje u svojim izlaganjma, dok se mbti tip licnosti moze promeniti (mada ne drasticno), no kod svih takvih testova je uvek pitanje koliko poznajete sebe i koliko ste iskreni, inace mozete dobiti sarolike rezultate ili pak i pogresne.
Odustah, previse pitanja i pola reci nisam razumeo, npr chores
Ovo je na Srpskom:
https://www.16personalities.com/sr

Poslednja izmena:
Tip ličnosti: Aktivista (ENFP-T)
Osobine ličnosti: Ekstrovertan – 53%, Intuitivni – 51%, Principijelno-fokusirani – 61%, Tragači – 51%, Oprezni – 64%

Rešila sam ovaj test u novembru 2024. i sada mi se čini da nije u potpunosti tačan.

Po ovom testu sam ekstroveretna a po ovom drugom sam introverentna.

Poslednja izmena:
Po ovom testu sam ekstroveretna a po ovom drugom sam introverentna.
Nekad ne odgovorimo tacno ili se pak ne ponasamo u skladom sa svojim karakteristikama, tj naucimo da se ponasamo drugacije, nekako imam osecaj da je kod tebe ova druga stavka- tj verovatno si po prirodi ekstrovertna osoba, ali si naucila da se ponasas kao introvertna- ako su te iz nekih razloga zadirkivali onda si se "povukla" da bi izbegla zadirkivanje, da se izrazim najjednostavnije- mozda je najjednostavniji nacin da dam svoj primer- ja sam introvetna osoba, okrenuta introspekciji- cak i kad sam okruzen najblizim osobama s kojim se osecam super- opet mi treba puno vremena da budem sam, tj i kad sam s najblizima uzivam, ali nakon par sati moram da odem sam u setnju inace me to pocne jako smarati ili cak "gusiti",
dakle ako si okruzen s ljudima s kojima ti je super- da li je sluicaj da ti tog druzenja nije nikad dosta i jedva cekas da ponovis ili ti nakon nekog vremena treba da budes sama da "napunis" baterije?

U tipologiji ličnosti, Majer-Brigs klasifikacija tipova ličnosti (MBTI) je upitnik za samoprocenjivanje koji ukazuje na različite psihološke preferencije u načinu na koji ljudi percipiraju svet i donose odluke.
Po MBTI-ju postoji 16 tipova ličnosti sa skorašnjim dodatkom asertivnosti i turbulentnosti kao bitnih osobina.

Jeste li skorije radili MBTI test, kakvi su vaši rezultati?
Kako vam se čini preciznost testa? :)

Test možete odraditi na:
https://www.16personalities.com/free-personality-test
Hvala za ovo😊
Baš dugo nisam radila ovakve testove jer naravno da nisu 100% tačni ali nije loše ponekad imati uvid u svoju ličnost 😁

Screenshot_20250205_103732_edit_705680113906478.jpg

dakle ako si okruzen s ljudima s kojima ti je super- da li je sluicaj da ti tog druzenja nije nikad dosta i jedva cekas da ponovis ili ti nakon nekog vremena treba da budes sama da "napunis" baterije?

Sa osobama koje su mi jako bliske, drage, sa kojima se osećam opušteno i prijatno mogla bih da se družim bar dva puta nedeljno.

Posle određenog vremena ipak mi prija kratak mir i samoća. Ne volim mir i samoću koji traju dugo..potrebni su mi socijalni kontakti.

Back