MBA, PHD

• Začetnik teme Začetnik teme Cvele amer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
C

Cvele amer

Gost
Da li za svaki phd i mba moram da polazem ove testove u americi, cuo sam da ne mora uvek da se ima dobar skor i da neki univerzitet ne gledaju na to. Dobio sam turisticku vizu za ameriku na 3 meseca, pa se pakujem za koji dan, hteo bi da vidim da upisem nesto zavrsio sam ekonomiju i radio marketing. Najvise me interesuje Cikago jer mi je tamo tetka i tetak.

Cvele amer:
Da li za svaki phd i mba moram da polazem ove testove u americi, cuo sam da ne mora uvek da se ima dobar skor i da neki univerzitet ne gledaju na to. Dobio sam turisticku vizu za ameriku na 3 meseca, pa se pakujem za koji dan, hteo bi da vidim da upisem nesto zavrsio sam ekonomiju i radio marketing. Najvise me interesuje Cikago jer mi je tamo tetka i tetak.

Ako neko zna nek da i sajtove skola, koji papiri trebaju, sve informacije su potrebne, ovo ti je dobro pitanje!

eh... da nećeš možda i testove za tebe da polažemo?

idi na businessweek.com
i klikni na link B schools
Treba da polažeš GMAT i TOEFL, a to ne moraš tamo (možeš u Pešti ili Zagrebu) i treba ti minimum dva meseca, a verovatno i čitavih četiri da spremiš GMAT pod uslovom da si dobar sa matematikom i engleskim. Ne radi se o težini pitanja na testu, nego o vremenskim ograničenjima koja su nehumana za nekog ko nije prošao njihov obrazovni sistem. Pošto su rokovi za jesen 2005.g. uveliko prohujali... imaš dovoljno vremena za sledeću sezonu. Na tvom mestu ne bih se zezala tri meseca, nego dobro zagrejala stolicu jer GMAT nije šala. I gledaju rezultate testa, oni su najbolji parametar za poređenje studenata. Jedino olakšanje koje imaš kao kandidat iz strane zemlje je da možeš imati manje poena od amerikanca, a iste/bolje šanse za upis.

Jel ti neko rekao već da si lujka? Tako na dža bu još niko nije uleteo na neki ozbiljan MBA il Phd program :lol:

Etotako sve je lepo rekla/rekao.

Da li ti znas da je PhD doktorat i da u Americi traje 5 godina?
Naravno da ce ti trebati GMAT (eventualno za neke programe traze GRE) i za MBA i za PhD.
Priprema za ove programe traje dosta, dosta dugo jer je konkurencija vrlo ostra.
Ako ces Cikago, pogledaj Chicago GSB.
U svakom slucaju za ovu godinu ti je vec kasno da se prijavis.

Back