Max overlock amd sempron 3000+ 1.6ghz ?

dejanples

Zainteresovan član
Poruka
225
Ima gore naveden cpu na drugom kompu hteo bi malo da ga ubrzam trenutno ga testiram na 2.0ghz na stock kuleru sa matcnom biostar MCP6PB M2 + version 6.6 da li mogu jos da ga ubrzam ja sam vgledao na netu da moze na 2.4ghz ali ja kad stavim frenkvenci na 270 x8 sto je 2160 prvi startuvanju windowsa odma crash posto ne stabilan sto znaci treba podici voltage ali kako kad nemam nigde na ovoj maticni bar ja nisam nasao hvala unapred na odgovoru

kada povecas frekvenciju fsb povecavas i radnu frekvenciju RAM memorije, mozda si dobio crash zbog povecane radne frekvencije ram memorije koju ona ne moze da podrzi. Provaj ovako ostavi frekvenciju na 270 a smanji mnozilac za ram memoriji (e sad ne mogu da ti kazem koliko tacno jer ne znam koja ti je ram memorija)

Svaki procesorse isplatiklokovati. Ja sam klokovao sempron 2600 sa 1.6 na 2.7GHz, i osjeti se pomak. A o sempronu 1250LE sa 2.2 na 3.0 da ne pričam. I to na ploči sa 780G čipsetom. Pa Athlon XP 2500 sa 1.8 na 2.5. To mi je bilo prvo klokovanje u životu. Pokušao sam i Durona sa 1 na 1.1 i to stvarno nije išlo. Ili Athlona sa 900MHz na 1000, isto se krši. Sa ovim novim procesorima je to jednostavno. Osim sa procesorom koji trenutno imam a to je phenom 9600, kojeg sam jedva pomjerio sa 2.3 na 2.6 i brzo sve vratio pošto stvarno nije sklon klokovanju. Osim toga ima i tema posvećena klokovanju, ne znam otkud ovo laprdanje ovdje.

jedna stvar mi nije jasna..sta se isplati klokovati ako se ne isplati ovo ?
novi amdov proc sa 6 jezgra koji ni ovako ne mozes 10 % da iskoristis..? pa aj da jos klokujem..da trosi jos malo za bzveze..
ili i7 ?
hm..?
na vakim starim proc se to najvise i oseti..

Pa upravu si sta bi ja da reskiram sa nekim dobrim cpu da ga clock posto je vec fabricki jak ja clok da mogu da izvucem bolje perfomanse uostalom svi koji rade clock rade da pobosalju brzinu a ovaj 1.6ghz tesko nesto od novijih igrica moze da se igra min je 2ghz za nove igrice sve zavisi od igrica

blago tebi :D
ja sam video par slucajeva kad su 45 nm procesore nagurali 1.9 V
i kabum :D

Dobro,je**š to. To je vjerovatno bio neki celeron, pa seljudi malo kurčili. Ja sam klokovao, i gledao klokovanje sa ciljem povećanja performansi, ali i krajnjim ciljem da se sačuva CPU. Zna se dokle se može ići. Sve preko toga je rizik da se ostane bez procesora, a što je najgore nikakav napredak u performansama se ne bi osjetio i da procesor ne izgori.

Back