Matura

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Išla bih na matursko veče. To matursko veče ima značaj kao i proslava punoletstva.

Bez obzira na loše društvo i lošu komunikaciju sa profesorima i društvom iz razreda, sigurno bih išla.

Za te četiri godine školovanja valjda su postojali i lepi trenuci u kontaktu sa društvom iz razreda i sa profesorima?

Zbog takvih lepih trenutka treba da se ode.

Ne bih išao. Obična žurka gde svi mislite da ćete voleti i pamtiti jedni druge do kraja života da bi vas život razbacao po svetu, a vi se ne bi setili ni prezimena jedni drugih tokom vremena.

Da ne duzim, da li bi vi isli na maturu usled losih trenutaka i ne tako dobrih odnosa sa razredom kojim se isli? Pozdrav i Hvala na odgovorima
U sličnoj sam situaciji bio i kajem se što sam išao. Ne vlada opuštena atomsfera, muzika narodnjačko sranjje, usiljeno glumatanje prisnosti i lažne prenaglašene emocije.

Ako si s nekolicinom blizak njih možeš da vidiš kad hoćeš i ovako privatno. Ne idi nikako pošto poto i ne podleži socijalnim pritiscima. Ultimativno veče ko i svako drugo.

Ne bih išao. Obična žurka gde svi mislite da ćete voleti i pamtiti jedni druge do kraja života da bi vas život razbacao po svetu, a vi se ne bi setili ni prezimena jedni drugih tokom vremena.

Slažem se. 🙂 Moram da dodam samo da sve zavisi od društva u razredu.
U sličnoj sam situaciji bio i kajem se što sam išao. Ne vlada opuštena atomsfera, muzika narodnjačko sranjje, usiljeno glumatanje prisnosti i lažne prenaglašene emocije.

Ako si s nekolicinom blizak njih možeš da vidiš kad hoćeš i ovako privatno. Ne idi nikako pošto poto i ne podleži socijalnim pritiscima. Ultimativno veče ko i svako drugo.

Slažem se i sa tobom.

U hotelu "Metropol" pre dosta godina nije bilo opuštene atmosfere na početku. Ali, kada su "dečaci" i mi "devojčice", zajedno sa profesorima malo popili, zabava je postala prava, iskrena.

Nije bilo narodnjaka, bile su sentiš balade, sećam se..jer sam igrala dva ili tri puta sa mojim najomiljenijim profesorom.

Sa ponekima iz tog odeljenja i susednog, sada sam prijatelj na Fejsu i čujemo se ponekad.

Obeležavala se jedna godišnjica matura. Nisam otišla i sada se kajem. Tamo bih se videla sa drugaricom iz klupe, sa kojom sam se i kasnije družila.

Na sledeću godišnjicu nisam otišla, zato što je ta moja najbolja školska drugarica preminula od raka.

Kada je u pitanju mala matura i druženje sa društvom iz osnovne škole, mi se povremeno viđamo. Idem na ta druženja. Jedno sam propustila zbog jake prehlade.

Moram da priznam da su ta druženja sa prijateljima iz osnovne škole lepša i bolja, jer smo svi stanovali na istom kraju grada.

Naravno, ovo je moje iskustvo. Pisala sam, kako bi video i drugu stranu, onu lepšu.

Back