Matosas nije više selektor Kostarike zbog „dosade“

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
Bivši trener Penjarola, Amerike, Atlasa, Al Hilala i Estudijantes La Plate smatra da se ne oseća produktivnim kao selektor


1567691980586.png


Urugvajac Gustavo Matosas napustio je mesto selektora fudbalske reprezentacije Kostarike i obrazložio da mu je dosadno na toj funkciji.

Matosas je podneo ostavku u trenutku kada se spekuliše da preuzima klupu MLS ligaša Atletiko San Luisa i bez ustezanja poručio da nema više motiv da predvodi „Tikose“.

- Nisam znao da je biti selektor reprezentacije toliko dosadno - „ispalio“ je Matosas na konferenciji za medije u San Hoseu i to u društvu predsednika Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfa Viljalobosa.

Bivši trener Penjarola, Amerike, Atlasa, Al Hilala i Estudijantes La Plate smatra da se ne oseća produktivnim kao selektor.

- Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad pomislim da sam na odmoru. Sa igračima sam jednu nedelju na svaka dva meseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i „ubijam“ se gledajući filmove i igre. To nisam ja - naveo je Matosas.

Matosas je na klupi Kostarike, koju je Srbija savladala na Mundijalu u Rusiji 1:0, proveo 11 meseci i nije uspeo da prođe grupnu fazu na nedavnom Gold kupu.

Plan je da odradi još jednu utakmicu, sutra protiv „svog“ Urugvaja i završi posao kao selektor Kostarike.

http://zurnal.rs/fudbal/sirom-plane...-vise-selektor-kostarike-zbog-dosade?lang=lat
 

Top