Матић: Можда ће се одустати од захтева да се Србија не противи чланству КиМ у УН, Интерполу...

Poruka
7.445
***KREĆE PRIMENA FRANCUSKO-NEMAČKOG PREDLOGA*****

https://www.politika.rs/scc/clanak/540845/kosmet-interpol-unesko

Матић: Можда ће се одустати од захтева да се Србија не противи чланству КиМ у УН, Интерполу...​


677z381_clanstvo-interpol.jpg

Председник Интерпола Ахмед Насер Ал - Раиси (Фото/ EPA-EFE/MANISH JAIN)
Директор Центра за одговорне медије Марко Матић изјавио је данас да је Србија јасно рекла да је чланство тзв. Косова у Уједињеним нацијама једна од њених „црвених линија” и да на то неће пристати.
„То је једна од наших црвених линија, чланство КиМ у УН, с тим што се више нисмо изјашњавали након предлога о чланству Косова у другим међународним организацијама „, рекао је он у изјави за Танјуг, говорећи о немачко-француском предлогу споразума за решење косовског питања.


У том предлогу се, у члану 4, јасно каже да Србија неће спречавати чланство тзв. Косова у било којој међународној организацији. Матић каже да је Србија инсистирала да се наведе да се то не односи на УН, али да посредници за то нису имали разумевања. Он је подсетио да је у последњих неколико година вођена веома интезивна дипломатска офанзива да се спречи чланство Косова у УНЕСКО-у и Интерполу.
Матић је указао да је речено да се о тексту тог споразума више неће преговарати, али с обзиром да он није потписан, већ је у начелу прихваћено да се ради на његовој имплементацији, он претпоставља да ће „кроз анекс или кроз имплементациони план посебно бити разрађен за сваку тачку у садржајном смислу и да ће направити неку врту ограничења”.
Упитан како то да неки кажу да предложени споразум на крају треба да буде потписан, неки да не треба, а неки да то није ни предвиђено, Матић је рекао да се тиме „покушава задржатии стратешка двосмисленост”. Према његовим речима, ово је специфична ситуација јер мора да се води рачуна о унутрашњем јавном мњењу и једне и друге стране, и да се остави простор за различита тумачења.

Брнабићева: Само је Вучић знао да ће десет година касније око ЗСО да…


„Очекујем да ће бити показана једна врта дипломатске креативности. Можда ће се таксативно навести 10 међународних организација, а да се не помену УН”, рекао је Матић. Он је истакао да Србија сада први пут има проактиван став и тражи решење, тежи компромису, оцењујући да опозиција користи косовску прилику за рушење председника Александра Вучића, преноси Танјуг.
 
Poruka
7.445
Kako je glup naziv organizacije :eek: Centar za odgovorne medije.
I sta balavi on,u kakve organizacije moze da udje ako nije u UN?Nema drzavnost i gotovo.Pa neki dan ih Interpol odbio.

nije ti problem to što govori već ime?!
nisu primljeni u interpol i unesko SAMO zahvaljujući našoj srbskoj dimplatiji
toga da nije bilo bili bi PRIMLJENI
ako nisi čuo za probne balone, ovo je to

1677932657129.jpeg
 

Rakela778

Domaćin
Poruka
3.937
nije ti problem to što govori već ime?!
nisu primljeni u interpol i unesko SAMO zahvaljujući našoj srbskoj dimplatiji
toga da nije bilo bili bi PRIMLJENI
ako nisi čuo za probne balone, ovo je to

Pogledajte prilog 1305082
Pa TO ti pricam.Nas predsednik,diplomate,ko god,nisu dozvolile da udje u UN i samim tim ne moze nigde.A jeste glup naziv,reci?
 

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.522
Директор Центра за одговорне медије Марко Матић изјавио је данас да је Србија јасно рекла да је чланство тзв. Косова у Уједињеним нацијама једна од њених „црвених линија”

Црвена линија је пређена пре 33 године, када су овамо послали наоружане терористе да организују растурање државе и убијање људи.
Немој да мисле да смо заборавили кад су је прешли и за шта све треба кривично да одговарају.
 

Top