Materijalne stvari-koliko su vam bitne?

Kako vi gledate na materijalne, luksuzne stvari... koliko su vam bitne??
Da li iphone, dobar auto, skupa garderoba i nakit moze da vas usreci?
Može kratkotrajnog da popravi raspoloženja, da usrećiti teško ( barem to navedeno).
Nije bi bitno pri izboru partnera ili prijatelja, ali finansijska stabilnost mnogo pomaže i olakšava život, dans možeš promeniti svoj život u potpunosti ako imaš dovoljno nova/moći da to uradiš, možeš čak promeniti i sebe i okolnosti oko sebe.

Ne mogu da me usreće i nisu mi bitne (ajd može sledeće pitanje), mislim iphone nikad nisam imao, auto nemam (vozim se gradskim prevozom ili idem peške), nakit ne nosim ali eto volim ponekad tu i tamo da se počastim nekim dobrim patikama, duksericom, jaknom ili majicom koja mi se svidi ili ne znam nekim stripovima/grafičkim novelama, video igrom ili tako nekim sitnicama.

Mislim ono volim tu i tamo da se počastim nekim sitnicama a sad te neke krupnije stvari nit su me ikad zanimale nit sam ikad mogao da si ih priuštim nit sam ikad nešto razmišljao o njima a pogotovo me nikada nije zanimao nekakav socijalni status, prestiž ili šta ja znam.

Tako da ono u principu volim tu i tamo da se počastim nekim sitnicama prevashodno vezanim za neka moja interesovanja (koje ono "život znače") i ono svakako uvek bolje da ima nešto malo para nego da ih nema ali jurnjava za parama i materijalnim stvarima me nikad nije zanimala niti mi ikad bila prioritet u životu nit sam ikada video neki naročit smisao u tome (prosto nisam nikad ni želeo da mi život prodje u tome) i prosto ono ja i bez prebijene pare i sa nekakvim parama u džepu sam potpuno isti lik i ponašam se isto jer prosto novac, posao i trenutna situacija me ne definiše kao osobu niti na druge ljude gledam tako i ono ako ima neke kinte ono super ne znam biće za ovo ili za ono a ako nema opet ok, nema veze biće valjda neki drugi put i ono ćuti. uživaj i teraj dalje.

Kako vi gledate na materijalne, luksuzne stvari... koliko su vam bitne??
Da li iphone, dobar auto, skupa garderoba i nakit moze da vas usreci?
"Prilika čini lopova".
Ako je u situaciji, svako će da ukrade. Pogotovo ako su stvarno veće pare u pitanju, ne pričam o onim likovima koji kradu 20 ili 100 € da se nadrogiraju, pričam o prilikama kada može da se uzme recimo 200 000 €.

I onda obično ide ovako: 90% ljudi bukvalno uživa u novcu, znači DA, može da usreći. Pogotovo takve ljude koji nisu imali ništa pa odjednom sve što su ikada želeli.

Onih 10% u zatvoru shvati koliko za neku "sreću" zapravo malo treba, da je na kraju krajeva zdravlje ono što je najvažnije.

P.S. Oni koji imaju bogate roditelje, to su uglavnom nezadovoljni svojim životom, njih ne znam stvarno šta bi ih usrećilo, jure i oni skup auto, Rolex sat, proputuju ceo svet i opet nisu srećni.

Znači: srećan je onaj koji se sa kradenim telefonom nakačio na komšijin wi-fi, dok je bogati komšija sa 5 kompjutera i 8 iPhone telefona nezadovoljan jer jednostavno ne zna šta znači nemati.

Jesam li promašio temu? 😂

Pa da ali putovanja ipak zahtevaju društvo, raspoloženje, nekakav plan i organizaciju, to je već malo kompleksniji podvig i nije samo ono udješ u radnju i kupiš.
Dobro, jeste ali ja tu ne vidim problem?
Nije teško organizovati nešto što voliš i što te čini srećnim.
(Čak i društvo može da se plati ako je problem "nemam s kim").

"Prilika čini lopova".
Ako je u situaciji, svako će da ukrade. Pogotovo ako su stvarno veće pare u pitanju, ne pričam o onim likovima koji kradu 20 ili 100 € da se nadrogiraju, pričam o prilikama kada može da se uzme recimo 200 000 €.

I onda obično ide ovako: 90% ljudi bukvalno uživa u novcu, znači DA, može da usreći. Pogotovo takve ljude koji nisu imali ništa pa odjednom sve što su ikada želeli.

Onih 10% u zatvoru shvati koliko za neku "sreću" zapravo malo treba, da je na kraju krajeva zdravlje ono što je najvažnije.

P.S. Oni koji imaju bogate roditelje, to su uglavnom nezadovoljni svojim životom, njih ne znam stvarno šta bi ih usrećilo, jure i oni skup auto, Rolex sat, proputuju ceo svet i opet nisu srećni.

Znači: srećan je onaj koji se sa kradenim telefonom nakačio na komšijin wi-fi, dok je bogati komšija sa 5 kompjutera i 8 iPhone telefona nezadovoljan jer jednostavno ne zna šta znači nemati.

Jesam li promašio temu? 😂
Jesi :lol:

Bila sam dugo rob novca, bukvalno rob.
Onda mi se otvorilo, ne znam kako.
Počela sam da uživam u luksuzu ali samo za ono što oduvek volim - dobar parfem i lepa odeća.
Ali to mene nikad nije drajvalo.
Mene drajva intelekt, da odem daleko, da shvatim šta je to što je Tesla otkrio a oni sakrili.
Mene vuče um u životu.
Novac mi je važan da se osećam lepo i priuštim sebi trunku luksuza ako može da ostane uz normalan život.
Ali ne ne bih se prodala za mio.
Jer mene drajva unutrašnje biće koje kaže da treba raditi pravu stvar i zdrav razum ispred svega.
Čim novac počne da guši moju slobodu uma, on za mene postaje nevažan.
Volim da mislim i da ulazim u suštini stvari, da rešavam nemoguće zadatke.
Novac volim da imam, ali i kad ga nemam ja sam srećna - sobom.

Back