- Opet jednu te istu pricu pokreces. Ovo ovde je nista drugo do kopija teme "Korelativnost subjekta i objekta ", ciji si ponosni autor, samo sa tim izuzetkom da ovde koristis rec "materija" umesto reci "realnost" i sl. Lukavo, nema sta. No, posto ti ocigledno ne umes da objasnis ljudima o cemu se tu zapravo radi, onako jasno, ne mora kratko, pusti mene da pokusam. Kroz igru se najbolje uci, tako sam barem cuo. Mozda budem imao vise srece no ti.
- Dakle Patku, stvar je ama vrlo jednostavna. Zamisli da si u sobi, ...beli zidovi, beli plafon, brodski pod, jedna vrata, zute boje, i jedna uticnica bele boje. U sobi stolica, sto, papir (format A4), olovka crvene boje i stona lampa. I tako ti seo za sto, uzeo olovku u desnu/levu ruku i spreman si da otpocnes sa... ne, ne sa crtanjem, nego sa pisanjem. U sobi se zacu glas tvog bistrog prijatelja ozimana koji ti kaze sledece: "Patku, tvoj zadatak je da sve ono sto vidis oko sebe preneses na papir." I tako Patak krenu sa pisanjem...sto, stolica, papir, lampa ......bela, zuta, crvena, braon...ivica, ugao, linija, krug, .......blizu, daleko, levo, desno.....itd. Zacu se ponovo onaj glas pa rece: "Vidis Patku, to se zove uoblicena, lazna materija, materija oblika/stvari"...pa u nastavku kaze: "Tamo vani, ti ne postojis Patku. Postojis jedino unutra, u secanjima drugih i u sebi samome, bas kao i sve ostalo" ...pa nastavlja..."Tamo vani, papir kao papir ne postoji, jer tamo vani bese "svet" apsolutne tame i tisine, "svet" koji neznade za samoga sebe, "svet" bez ociju da vide, bez usiju da cuju, bez svesti, uma, misli, razmisljanja, ideja .....najzad, papir se izjednacuje sa stolicom, stolica sa olovkom, i tako do kraja, ako ga uopste ima ...sve postaje jedno, oblici se gube i nastaje - oblik" ..."...prava pravcata jednina/jednakost, koju ces jednoga dana, kao i sva ostala bica, "iskusiti"... ...."Realnost izvan svih uoblicenja, realnost sama po sebi zauvek ostaje van naseg domasanja, kao sto i mi ostajemo van njenog....................."