Matematika i lutrija.

445027209_2667762600057471_1969290000520529199_n.jpg

Sve organizovane igre "na sreću" su osmišljene upravo uzimajući u obzir principe verovatnoće tako da DUGOROČNO (na velikom broju slučajeva) "kuća" tj. organizator (posmatran kao jedna strana u "poslu") UVEK bude u plusu a igrači (kao celina - druga strana) uvek budu "opelješeni"....

I to je cela istina... A anegdote poput ove o "genijalnom klikerašu - usamljenom pojedincu koji je nadmudrio sistem" (i "odjahao u noć sa punim torbama para") su samo bajke za naivne (i one koji ne znaju matematiku ni na nivou osn. škole)

Imao sam neke svoje proračune matematičke najbliži sam bio osvajanju džekpota na Njemačkom lotu kad sam proračunao i uplatio polu sistem sa više brojeva tad sam pogodio 5 brojeva i dodatni broj. Dobio sam 570 Eura nisu mi sve potpuno uračunali jer sam igrao polu sistem, sa 6+1 bih osvojio džekpot.

A ovo sa grebalicama u Njemačkoj su drugačije regulisali kako ne bi netko iskoristio matematiku u svoju korist, ne možeš odabrati kako hoćeš grebalice su namotane u rolne i jedna po jedna se uzima kako se rolne odmotaju ne možeš vidjeti serijski broj jer su pod ključem zaključane i svaka grebalica se prethodno očitaje skenira joj se kod bez obzira je li dobitna ili gubitna, ako je dobitna moraš dati prodavaču da ponovo skenira drugi kod koji se ogrebe.

Tako da su grebalice u Njemačkoj lutrija u lutriji, jer nemaš potpunu slobodu odabira niti ti se nudi izbor da možeš vidjeti prethodno serijski broj grebalica.

Kad sam matematički računao na posebne načine desilo se da često pogodim 2+2 na EuroJackpot lutriji što je od prilike 30 do 40 Eura dobitka po kombinaciji dobitnoj, osvojio sam do sad oko 1200 Eura na grebalicama različitim oko osam puta sam osvojio po 100 Eura na grebalicama ono ostalo su po 10 i 20 Eura dobitci. Ne igram više grebalice. Najviše što sam osvojio je bilo 666 Eura na Super 6 dodatnoj igri.

Back