matematika i informatika

• Začetnik teme Začetnik teme izuzetna matematicarka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I

izuzetna matematicarka

Gost
matematika i informatika su jedno drugom potrebni. :idea: kako potaknuti neke institucije da se pozabave malo i problemom da neke skole nemaju dovoljan broj kompijutera ili drugih pomagala.hvala za sve odgovore. :idea: :D :D

Pozdrav za izuzetnu matematicarku, ja jos da dodam par reci, slazem se, treba poboljsati uslove, ali, postoji jos jedan , nazovimo "dupeuvlakacki problem" kod nas, a to je da je sve zasnovano na microsoft-u, iako su s-r-a-n-j-e, kao sto svi znamo, ali, posto je nasa vlada potpisala ugovor sa microsoft-om, svuda se preferira microsoft .net , iako postoje open source okruzenja, pa cak i ona koja su cross platform koja sasvim zadovoljavaju sve zahteve koje cemo im ikad postaviti ( ako neko izmisli nesto sto ne moze npr wxWidgets ili posebno Java, a .net moze , svaka cast, ali mislim da su takvi slucajevi retkost).

Najbolji dokaz da Microsoft nije prvi i jedini je da se na najprestiznijem tehnickom fakultetu u americi (MIT) , ni jedan (bas ni jedan) kurs iz programiranja ne radi u Microsoft okruzenjima.

Hej, pa ne ukida se OTO, samo je dodat novi predmet, informatika.
Pa Microsoft je samo jedan korisnički interface, što toliko smeta? :) Ionako je sada bitnije da nam deca budu pismena, a za desetak, dvadeset godina će valjda informacioni sistemi biti nešto što nam je sastavni deo života (sa sve OTO-om). Važno je formirati osnovu, da bi nadogradnja uopšte imala gde da se plasira. I ev.primi. :wink:
Kako potaknuti Institucije da se pozabave školskim problemima? Teško jer imaju mnogo problema u svojoj branši. Zar nije pitanje malo preširoko postavljeno?

zainteresovana:
Hej, pa ne ukida se OTO, samo je dodat novi predmet, informatika.
Pa Microsoft je samo jedan korisnički interface, što toliko smeta? :) Ionako je sada bitnije da nam deca budu pismena, a za desetak, dvadeset godina će valjda informacioni sistemi biti nešto što nam je sastavni deo života (sa sve OTO-om). Važno je formirati osnovu, da bi nadogradnja uopšte imala gde da se plasira. I ev.primi. :wink:
Kako potaknuti Institucije da se pozabave školskim problemima? Teško jer imaju mnogo problema u svojoj branši. Zar nije pitanje malo preširoko postavljeno?

slazem se, cini mi se da sam malo promasio temu, posto se govori o osnovnoj skoli.
:D

Back