Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Cackalica21

Iskusan
Poruka
5.375
Htio bi da pokrenem ovu temu u nadi da ima nekih osoba koji su dobri sa matematikom, i koji mogu da provjere ove stvari

jer ovo sto vam prezentiram ovdje je nesto fascinantno, ljudski rod se nije prije susreo sa ovakvim stvarima...ako poznajete neke matematicare na forumu, poziovite ih ovdje na ovu temu, da popricam nesto sa njim i ako mogu da analiziraju ovo

nakon 10 godina istrazivanja, analiziranja, verificiranja mnogih brojcanih cuda u Kuranu, gdje pisem i knjigu na tu temu, smatram da imamo matematicki dokaz za postojanje Boga, jer je toliko matematicki kodirana i kompleksno programirana da je nemoguce da tako nesto covjek uradi. Zato ateisti ako hocete dokaz postojanja Boga nesto malo opipljivije nego do sad, evo vam prilika da se upoznate sa tim, da preko matematike uvidite postojanje Boga

131014021_2745129965746490_5990039775322828897_n.png

q materials.png

Ako pogledate gore da se iz rednog broja poglavlja i njihovih totalnog broja ajeta, dobijemo simetricnu konstrukciju izmedju para , napera, i plus presjek se po sredini radi, da bi na kraju bilo ugradjen i zlatni rez izmedju ponavljujucih i neponavljajucih cifri.

ovdje mozete da vidite sta bi bilo kad bi promijenili samo jedan ajet u Kuranu, kada bi premjestili jedan ajet iz prvog poglavlja u drugi i kako bi se to odrazilo i urusilo matematicku konstrukciju Kurana kad je u pitanju simetrija na osnovu rednog broja poglavlja i njihovih ukupnih brojeva ajeta
35887095_2041138829478944_4201207545747996672_n.jpg

simetrija se totalno urusi, sto nam ukazuje da je kuran Knjiga sacuvana od perioda objave pa do danas.

Ima masa primjera jos kako mali i velikih u Kuranu pa cemo nastaviti dalje.

Naprimjer:

Rijec Dan u jednini nespecificna forma spominje se 365 puta---kao sto ima 365 dana u jednoj solarnoj godini
Rijec Mjesec u jednini spominje se 12 puta - kao 12 mjeseci je jednoj godini
Rijec Godina sve forme, spominje se 19 puta- kao 19 godina u jednom metonickom ciklusu, kada sunce,mjesec i zemlja dodju na istu poziciju svakih 19 godina.

Cak sta vise mogu preko Kurana brojcano da vam dokazem bezgresno zacece Isusa

vidite ovaj primjer, Marija se spominje na 3 mjesta u Poglavlju Marija koja je 19 sura u Kuranu

ajet 16---->Poglavlje 16 se zove Pcela
Ajet 27--->Poglavlje 27 se zove Mravi
i
ajet 34----> 34 puta je Marija totalno spomenuta u Kuranu.

Sta Marija i Isus imaaju zajednicko sa Pcelama i Mravima?

Kao sto Isus nema oca, samo je rodjen od Majke

Tako isto muske pcele i muski mravi su rodjeni od Majke bez oplodnje oca, bas kao sto je i Isus rodjen od majke bez oplodnje oca covjeka.

Pa nam na ovaj nacin indikativno Bog porucuje, ako mogu stvoriti musku pcelu i muskog mrava bez oca, mogu i covjeka ako to hocu.

Htio bi da pokrenem ovu temu u nadi da ima nekih osoba koji su dobri sa matematikom, i koji mogu da provjere ove stvari

jer ovo sto vam prezentiram ovdje je nesto fascinantno, ljudski rod se nije prije susreo sa ovakvim stvarima...ako poznajete neke matematicare na forumu, poziovite ih ovdje na ovu temu, da popricam nesto sa njim i ako mogu da analiziraju ovo

nakon 10 godina istrazivanja, analiziranja, verificiranja mnogih brojcanih cuda u Kuranu, gdje pisem i knjigu na tu temu, smatram da imamo matematicki dokaz za postojanje Boga, jer je toliko matematicki kodirana i kompleksno programirana da je nemoguce da tako nesto covjek uradi. Zato ateisti ako hocete dokaz postojanja Boga nesto malo opipljivije nego do sad, evo vam prilika da se upoznate sa tim, da preko matematike uvidite postojanje Boga

131014021_2745129965746490_5990039775322828897_n.png

Pogledajte prilog 1082947

Ako pogledate gore da se iz rednog broja poglavlja i njihovih totalnog broja ajeta, dobijemo simetricnu konstrukciju izmedju para , napera, i plus presjek se po sredini radi, da bi na kraju bilo ugradjen i zlatni rez izmedju ponavljujucih i neponavljajucih cifri.

ovdje mozete da vidite sta bi bilo kad bi promijenili samo jedan ajet u Kuranu, kada bi premjestili jedan ajet iz prvog poglavlja u drugi i kako bi se to odrazilo i urusilo matematicku konstrukciju Kurana kad je u pitanju simetrija na osnovu rednog broja poglavlja i njihovih ukupnih brojeva ajeta
35887095_2041138829478944_4201207545747996672_n.jpg

simetrija se totalno urusi, sto nam ukazuje da je kuran Knjiga sacuvana od perioda objave pa do danas.

Ima masa primjera jos kako mali i velikih u Kuranu pa cemo nastaviti dalje.

Naprimjer:

Rijec Dan u jednini nespecificna forma spominje se 365 puta---kao sto ima 365 dana u jednoj solarnoj godini
Rijec Mjesec u jednini spominje se 12 puta - kao 12 mjeseci je jednoj godini
Rijec Godina sve forme, spominje se 19 puta- kao 19 godina u jednom metonickom ciklusu, kada sunce,mjesec i zemlja dodju na istu poziciju svakih 19 godina.

Cak sta vise mogu preko Kurana brojcano da vam dokazem bezgresno zacece Isusa

vidite ovaj primjer, Marija se spominje na 3 mjesta u Poglavlju Marija koja je 19 sura u Kuranu

ajet 16---->Poglavlje 16 se zove Pcela
Ajet 27--->Poglavlje 27 se zove Mravi
i
ajet 34----> 34 puta je Marija totalno spomenuta u Kuranu.

Sta Marija i Isus imaaju zajednicko sa Pcelama i Mravima?

Kao sto Isus nema oca, samo je rodjen od Majke

Tako isto muske pcele i muski mravi su rodjeni od Majke bez oplodnje oca, bas kao sto je i Isus rodjen od majke bez oplodnje oca covjeka.

Pa nam na ovaj nacin indikativno Bog porucuje, ako mogu stvoriti musku pcelu i muskog mrava bez oca, mogu i covjeka ako to hocu.
Zanimljivo jeste, nego što ga bog toliko iskomplikova? Zar mu nije lakše da se samo pojavi i objasni kako stvari stoje?

Zato ateisti ako hocete dokaz postojanja Boga nesto malo opipljivije nego do sad, evo vam prilika da se upoznate sa tim, da preko matematike uvidite postojanje Boga

Постојање бога се не доказује. Бог није у књигама или каменим плочама, већ у теби. Сама свесност о постојању у човеку буди искру духовне радозналости која усмерава на повезивање са богом. Ако се то не дешава, значи да је човек превише опчињен материјалном природом која га тренутно окружује и да утисци које добија од ње надјачавају сигнал који га усмерава.

Zanimljivo jeste, nego što ga bog toliko iskomplikova? Zar mu nije lakše da se samo pojavi i objasni kako stvari stoje?

BOg daje dokaze za vjerovanje na svakom koraku

ali Bog nece da daje empirijski dokaze za svoje postojanje, to jeste da ga vidimo, cujemo, opipamo, pomirisemo itd jer bi to narusilo neke stvari a to su

1. Poremetila bi se svrha covjeka na zemlji, a to je test, zbog testa samo na zemlji
2. Narusila bi se djelimicno slobodna volja, jer ko bi to smio u priristvu Bozijem uraditi nesto sto ce ga nasrditi

3. Ljudi bi u strahu zivjeli, jer nije jednostavno da Bog prijeti ako mu se ne pokoravas, to uvlaci strah u kosti narodu..nije to jednostavn za uho i za srce.

i jos jednu stvar da dodam, Bog zeli da pokazemo javno nase pravo lice , pa je bolje da je sakriven od ociju ljudi, kao sto je Bolje da je kamera sakrivena, ne zove se dzabe skrivena kamera...kako bi pokazao pravo lice ljudi, da se ne ustrucavaju pokazati svoje pravo lice.

Bog daje primjere na sve moguce nacine da covjek vjeruje u Njega, pa izmedju ostalog pored masa drugih stvari, Bog je matemticki kodirao svoju knjigu kao sto je kodirano matematicki ovaj univerzum....kao sto je zlatnim rezom ostavio otisak prsta na svoju kreaciju, tako isto je i Kuran konstruisao u formi zlatnog reza.

evo jedan primjer kako nikako covjek nije mogao sastaviti Kuran, ovo je samo jedan primjer od oko 400 primjera iz moje knjige.

evo vam ateisti jedan primjer zasto ova knjiga dolazi od boga a ne od ljudi

200559473_2875091892750296_2397655631790852708_n.png

ovdje vidimo kako je kodirana toplota povrsine sunca u kelvinima

Od prvog spominjanja Sunca do zadnjeg spominjanja sunca u Kuranu ima 5778 ajeta, naucna mjerenja kazu da je toplota povrsine Sunca 5778 Kelvina.

Posto je broj veliki i specifican, jasno je da je namjerno kodiranje toplote povrsine Sunca, a smek je u tome sto je bog uzeo toplotnu jedinicu Kelvine da kodira iako njegov stvorenje covjek Kelvin nije ni rodjen bio, jer Bog zna da ce ta jedinica za mjerenje biti koristena ubuducnosti pa koristi je prije vremena da kad ljudi vide to da se uvjere da je to njegova knjiga a ne od ljudi..

1. U 7 vijeku nije bilo uopste moguce mjeriti toplotu povrsine Sunca
2. I da jeste bilo moguce, opet nisi mogao kodirati to u Kelvinima ako Kelvin nije bio ni rodjen niti je izumljena ta toplotna jedinica

zato je Kuran od boga a ne od Muhammed ni od drugih ljudi

Bog kaze u Kuranu za svoju knjigu:

2:23 A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.

24 Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.

17:88 Reci(Im Muhammede): 'Kad bi se svi ljudi i demoni udružili da sačine jedan ovakav Kur'an, oni, takav kao što je on, na bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali.'

A pa nece da krsi nasu slobodnu volju. z:lol:

bravo, vidis kako ti znas i poznajes Kreatora i njegovo djelovanje. z:mrgreen:

“Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran.”​

to nije nikakav argument protiv onoga sto pisem

Moze svako da kaze, ti si ovakav, onakav...ali to ne umanjuje znacaj onoga sto pisem, jer pisem argumentovano sa dokazima, nesto sto svako moze da analizira i verificira.

Poslednja izmena:
Постојање бога се не доказује. Бог није у књигама или каменим плочама, већ у теби. Сама свесност о постојању у човеку буди искру духовне радозналости која усмерава на повезивање са богом. Ако се то не дешава, значи да је човек превише опчињен материјалном природом која га тренутно окружује и да утисци које добија од ње надјачавају сигнал који га усмерава.

Постојање бога се не доказује.

Cuj ne dokazuje a ljudi te pitaju, Daj dokazi mi Boga, zasto uospte da vjerujem, ne vidimo ga,odakle da znam da to nije samo suplja i izmisljotina?

ljudi traze odgovore da im se srce smiri...ako ti mislis da ce se neko zadovoljit slijepim vjerovanjem, varas se.

pazi jednu stavr, vjerovanje trazi dokaz, ne moze covjek na slijepo da vjeruje, jer takvo vjerovanje nije bas odrzivo, na klimavim je nogama...vjernik mora da ima dokaze za svoja vjerovanja a ne slijepo vjerovanje.

E da sam juce umro ne bi znao da je temperatura povrsine sunca konstantna kroz vreme.
I pri tome odredjena brojem ajeta :rotf:

Onog momenta kada se mjerilo, Bog je znao da ce neko mjeriti povrsinu i predstaviti to svom naucnom radu, pa ubaci tu temperaturu.

pa nece valjda ubaciti kako ce biti za milion godina ili kako je bilo prije milijardu godina

Mudrost je da ubaci u svoju Knjigu onu toplotnu mjeru koju ce izmjeriti prva osoba koja bude mjerila...to je mudrost.

A onda se nadje neki glupi pa premeri temperaturu , a ono 5779 K i konstatuje vidi bozje knjige a gresi.:sad2:

fakti upucuju da je to 5778 kelvina

evo mjerenja
198036731_2875101429416009_4203538483270187990_n.png

200803271_2875101506082668_3155118640732061332_n.png

(Kelvin)Kelvin
1​
Sun
5778
https://www.smartconversion.com/otherInfo/Temperature_of_planets_and_the_Sun.aspx

The Sun is a G2V star, with G2 indicating its surface temperature of approximately 5,778 K (5,505 °C, 9,941 °F), and V that it, like most stars, is a main-sequence star.[56][57]
https://en.wikipedia.org/wiki/Sun

Uostalom, evo da je neko napise da je mjerenje tacno 5780 Kelvina

to samo znaci da nije programirano u Kuranu, jer mi dolazimo do zakljucaka preko indikacija a tamo nigdje ne pise ovo vam je toplota povrsine sunca

nego se ovo zakljucuje ovako

vidimo od prvog spominjanja do zadnjeg da je 5778 ajeta, vidimo ima li broj 5778 sa suncem, kad tamo pise u naucnim radovima da je to toplota povrsine sunca...onda mi zakljucujemo da je Bog kodirao to, znaci indkacija je tu ocita...a ako nema poveznicerecimo da je 5778 ajeta a neko kaze 5780..onda mi tu nista na zakljucujemo, jer nigdje ioanko ne pise ovo vam je temperatura povrsine mjeseca

Evo jos jedan primjer

Od pocetka Kurana pa sve do sredine Kurana gdje je poglavlje Zeljezo i jedino spominjanje zeljeza je u ajetu 25 u suri Zeljezo, upravo ima 5100 ajeta....nauka nam kaze da je 5100 km od povrsine zemlje do cvrste zeljezne jezgre u sredini zemlje.

pa sta drugo nego da zakljucimo da je bog kodirao cvrstu zeljeznu jezgru i njezinu razdaljinu od povrsine zemlje.

1. Poremetila bi se svrha covjeka na zemlji, a to je test, zbog testa samo na zemlji
2. Narusila bi se djelimicno slobodna volja, jer ko bi to smio u priristvu Bozijem uraditi nesto sto ce ga nasrditi

3. Ljudi bi u strahu zivjeli, jer nije jednostavno da Bog prijeti ako mu se ne pokoravas, to uvlaci strah u kosti narodu..nije to jednostavn za uho i za srce.
1. Ja sam mislio da je bog svemoćan i zna i prošlost i budućnost svega i svakog pa sam test postaje besmislen. Očigledno sam se prevario. Nije svemoćan.
2. Glupost. Ljudi znaju za zakon, sudove, kazne i zatvor. Nema šta da veruju. Pa opet svesno krše.
3. Ne bi živeli u strahu već bi tačno znali na čemu su. Budeš li takav i takav ideš u raj, u suprotnom ideš u pakao. Tačka.

1. Ja sam mislio da je bog svemoćan i zna i prošlost i budućnost svega i svakog pa sam test postaje besmislen. Očigledno sam se prevario. Nije svemoćan.
2. Glupost. Ljudi znaju za zakon, sudove, kazne i zatvor. Nema šta da veruju. Pa opet svesno krše.
3. Ne bi živeli u strahu već bi tačno znali na čemu su. Budeš li takav i takav ideš u raj, u suprotnom ideš u pakao. Tačka.

Ja sam mislio da je bog svemoćan i zna i prošlost i budućnost svega i svakog pa sam test postaje besmislen. Očigledno sam se prevario. Nije svemoćan.

Da , On zna sve i buducnost i proslost, i vidi sadasnjost.

Pa sto onda testira mozda se pitas?

Pa upravo zbog tebe, testira te da tebi pokaze na sudnjem danu tvoje pravo lice, pa nece te valjda ubaciti uPakao ili raj a tui se pitas sto sam ovdje, zasto sam ovo zasluzio, a ono da Bog kaze pa eto ja znao buducnost znao sam da ces grijeiti i stavio te u Pakao, bili to bilo pravedno, ne bi...

a pa zato je test, razumes li sad?

Glupost. Ljudi znaju za zakon, sudove, kazne i zatvor. Nema šta da veruju. Pa opet svesno krše.

ti sudovi i zakoni tebe nevide u mrkoj noci,, pa cak i po danu, dok Bog vidi sve pa cak i sta ti razmisljas i sta sanjas na vecer...u tome je razlika.

Ne bi živeli u strahu već bi tačno znali na čemu su. Budeš li takav i takav ideš u raj, u suprotnom ideš u pakao. Tačka.
bi itekako bi, dok god si na testu, u strahu si

kad prodje test i polozis ga, tad te ne bi vise strah bilo, kao sto nece biti stanovnike raja strah Boga jer nece vise biti izlozeni testu pa da ima mogucnost da kiksaju i odu u kaznu.

zato bi nas sviju strah bilo bilo kakvo pokazivanje Boga sad dok god smo na testu.

Kafeizam,moja religija(koju sam upravo smislio) ne priznaje matematiku kao pravu nauku jer se veliki kafokuvajući mudrac(to sam lično ja,naravno,ko bi drugi mogao da bude?),najomiljeniji boginji Kafe od svih kafoispijača,obasjan božanskim mudrostima Svete Arabike i sestre joj Robuste kome su se one javile(evo upravo) aromom i obasjale ga tajnama univerzuma i tako dalje... je imao loše ocene iz matemateike i zato je prezire iz dna duše i smatra je velikim grehom.

Ne postoji drugi bog sem Majke nam Kafe,mučenice koja se za naše grehe i mamurluke žrtvovala,obrana,prepečena,samlevena i skuvana da svojim kofeinom gotovo iz mrtvih diže nas smrtnike,mamurne i neispavane.Pokajte se grešnici i jeretici,poklonite joj se,da vas njena bozanska aroma prigrli i otvori vam oči,da vam da snagu....Tandara-mandara i tako dalje xD

Da , On zna sve i buducnost i proslost, i vidi sadasnjost.

Pa sto onda testira mozda se pitas?

Pa upravo zbog tebe, testira te da tebi pokaze na sudnjem danu tvoje pravo lice, pa nece te valjda ubaciti uPakao ili raj a tui se pitas sto sam ovdje, zasto sam ovo zasluzio, a ono da Bog kaze pa eto ja znao buducnost znao sam da ces grijeiti i stavio te u Pakao, bili to bilo pravedno, ne bi...

a pa zato je test, razumes li sad?

ti sudovi i zakoni tebe nevide u mrkoj noci,, pa cak i po danu, dok Bog vidi sve pa cak i sta ti razmisljas i sta sanjas na vecer...u tome je razlika.

bi itekako bi, dok god si na testu, u strahu si

kad prodje test i polozis ga, tad te ne bi vise strah bilo, kao sto nece biti stanovnike raja strah Boga jer nece vise biti izlozeni testu pa da ima mogucnost da kiksaju i odu u kaznu.

zato bi nas sviju strah bilo bilo kakvo pokazivanje Boga sad dok god smo na testu.
Znači, napravi te takvog kakav si, zna unapred da ćeš zaje*ati i kobajagi te testira, i na kraju te šalje u pakao? Ok, jasno. Sasvim logično i dobronamerno.
Ti sudovi su takvi kakvi su pa se dosta ljudi pridržava zakona. Zamisli tek kad bi znali za boga.
Ovo zadnje te apsolutno ništa nisam razumeo.

Znači, napravi te takvog kakav si, zna unapred da ćeš zaje*ati i kobajagi te testira, i na kraju te šalje u pakao? Ok, jasno. Sasvim logično i dobronamerno.
Ti sudovi su takvi kakvi su pa se dosta ljudi pridržava zakona. Zamisli tek kad bi znali za boga.
Znači, napravi te takvog kakav si,

a sta kakav si, pa daje ti slobodnu volju i razum

pa do tebe je kojim putem kreces.

ne mozes ti krenuti svojom slobodnovoljom i razumom putem kriminala i onda optuziti Boga da te stvorio kao kriminalca...ne, nego si ti izabrao taj put.

zna unapred da ćeš zaje*ati i kobajagi te testira,

zna sve, ali to testiranje nije da bi on nesto saznao o tebi novo sto ne zna, nego da se objelodani onakav kakav si ti, pa ako zasluzis kaznu da ti se pokaze na sudnjem danu, sta si radio i sta si izabrao svojom slobodnom voljom i razumom...nemozes tu Boga okriviti nikako.

i na kraju te šalje u pakao?

sve je po zasluzi, obecao je da nikome nece nepravdu uciniti ni koliko trun jedan.

Sasvim logično i dobronamerno.

i logicno i dobronamjerno, upravo tako.

ima tu i stvari koje nisu u ingerenciji sudova, nesto za sta ces biti pitan a mozda i kaznjen na sudnjem danu

naprimjer sudovi te nece kazniti ako popijes koju flasu alkhola u kuci

ali zato Bog na sudnjem danu te itekako moze kazniti zbog toga jer ti je to zabranio, pa ispijanje alkhola i u malim kolicinama je grijeh koje povlaci kaznu osim ako se Bog ne smijluje i oprosti.

sudovi nemaju nista sa ovim stavrima...to je nesto izmedju tebe i Boga.

dok god ima prijetnja u strahu bi bili

a cim nema prijetnje ne bi imali strah

Dok smo na zemlji mi smo na testu, a cim smo na testu ima mogucnost i nagrada i kazna...samim tim sto postoji mogucnost kazne strah nas je Boga.

a cim covjek udje u Raj, test prestaje, i nema vise sansi za bilo kakvu kaznu...niti Boziju srdzbu, pa samim tim nece biti straha od boga nego jedino uzivanje u gledanja u njega i razgovoru sa njim u Raju.

Ok. To smo utvrdili.
2. Ako već zna osobu, ono 4 milijarde ili 6 hiljada godina unapred (nebitno), zna kako će se ponašati, šta joj je u srcu, zna da li će ići u raj ili pakao na kraju, čemu onda test? Kad testiraš nekog čekaš nepoznat rezultat, zar ne? A u ovom slučaju je sve poznato. Čemu onda sve to?

Ako već zna osobu, ono 4 milijarde ili 6 hiljada godina unapred (nebitno), zna kako će se ponašati, šta joj je u srcu, zna da li će ići u raj ili pakao na kraju, čemu onda test?

kao sto sam rekao, test je za tebe a ne za Boga, testira te da se pokaze onako kakav si ti stvarno, i kako ces djelovati sa svojom slobodnom voljom i razumom...da ne bi imao ispred boga opravdanje.

ne testira tebe Bog da bi Bog naucio nesto novo o tebi sto vec ne zna, to upamti.

on sve zna, zna gdje ces kiksati a gdje ces uspjeti...ali ti ne znas, pa te testira da se pokaze, i da moze se to iznijeti tebi kao dokaz za ili protiv tebe na sudnjem danu kad se bude sudilo za nasa djela.

Kad testiraš nekog čekaš nepoznat rezultat, zar ne?

eh u Bozijem slucaju to nije tako.

Čemu onda sve to?

radi tebe da ti se pokaze kakav si na sudnjem danu

i ne samo to nego si ti pristao na ovaj test

Bog je stvorio sve duse koje pa pitao ko hoce da bude testiran na zemlji pa da zasluzi vjecni uzivanje u raju, i li kaznu u Paklu zbog neposlusnosti

pa svako onaj ko se rodio pristao je na test...Bog posalje dusu utrobu majke kada beba embrio razvije nakon 120 dana u stomaku majke

Bog je stvorio sve duse koje pa pitao ko hoce da bude testiran na zemlji pa da zasluzi vjecni uzivanje u raju, i li kaznu u Paklu zbog neposlusnosti
Da, kao što sam i mislio. Bog je stvorio tvoju dušu takvom kakva jeste bez tvoje lične odgovornosti, zna sve šta ćeš zabrljati jer, jel'te on te je takvog stvorio i sve zna, ali na kraju ti ćeš odgovarati za nešto za šta nisi odgovoran. Ok, jasno.
Da ne dužim više, ne verujem u takvog boga. I da je stvarno tako kako si rekao, posle smrti kad dođem pred njega ni trunke poštovanja ne bih imao prema takvom poremećenom sadisti. Naprotiv. Bar bih mirne savesti otišao u pakao. Ja bih bio bolji Bog od takvog boga.

Da, kao što sam i mislio. Bog je stvorio tvoju dušu takvom kakva jeste bez tvoje lične odgovornosti, zna sve šta ćeš zabrljati jer, jel'te on te je takvog stvorio i sve zna, ali na kraju ti ćeš odgovarati za nešto za šta nisi odgovoran. Ok, jasno.
Da ne dužim više, ne verujem u takvog boga. I da je stvarno tako kako si rekao, posle smrti kad dođem pred njega ni trunke poštovanja ne bih imao prema takvom poremećenom sadisti. Naprotiv. Bar bih mirne savesti otišao u pakao. Ja bih bio bolji Bog od takvog boga.

ali na kraju ti ćeš odgovarati za nešto za šta nisi odgovoran. Ok, jasno.
nije ti jasno vidim

neces odgovarati za sta nisi odgovoran, nego samo za djela koja pocinis, i vjerovanja pogresna koja ispoljis i nastanis ih u srcu.

Da ne dužim više, ne verujem u takvog boga.

pogresno razmisljanje o Bogu imas vidim.

I da je stvarno tako kako si rekao, posle smrti kad dođem pred njega ni trunke poštovanja ne bih imao prema takvom poremećenom sadisti.

ovo nije realno sta pricas, faca mozes da budes medju ljudima na forumu...niko ti to ne spori...ali faca ne mozes da budes pred gospodarom Univerzuma koji te moze kazniti na bilo koji moguci i nemoguci nacin, na nacine iz najgorih nocnih mora......takvom se ne staje na zulj sto se kaze...nego se gleda da se umili i trazi pomilovanje.

uostalom evo sta Bog kaze o sudnjem danu

Bog kaze za sebe:

8:37 Gospodar nebesa i Zemlje i onoga što je između njih, Milostivi, kome neće smjeti niko prvi riječ prozboriti

znaci neces moci ni pricati nista dok ti se ne odobri da pricas a kamoli da pokazivas nepostovanje.

Naprotiv. Bar bih mirne savesti otišao u pakao.

hajde upali svijecu i stavi svoj mali prst na nju 1 minutu, ako izdrzis povjerovat cemo ti

a ako ne izdrzis, pa nemoj naas na lijepe okice lagati druze....nerealna ti je prica skroz

ti bi skoknuo u pakao izgleda kao da je to mjesto za ekskurziju, a ne mjesto patnje i bolna onih koji to zasluze....nerealnao pricas.

Ja bih bio bolji Bog od takvog boga.

nerealna prica .

Back