Master card

clan

Primećen član
Poruka
514
Jedno pitanje za one koji znaju da li mogu da dobijem master card iako ne radim nigde mislim da li mogu onda recimo da platim tj uplatim da bih dobio master card karticu kako se ona dobija??
 
Naravno da ne mozes da dobijesh Master Card ako ne radish,pa chak i oni koji rade ne mogu da je dobiju ako nemash odredjena primanja...Jer ako ti potroshish vishe nego shto mozesh da vratish kako tje onda oni iz Master Card kompanije da povrate svoje pare.Inache je Master Card gratis...
 
E recimo ako nemoze ta master card da li postoji neka kartica koja moze da se otvori tako i da se uplati lova i da mozes onda da koristis tako tu karticu da ne bih morao da secam lovu samnom nego lepo kartica i placaj...?
 
pa odesh kod neke banke i raspitash se...Mislim da moze Visa na taj nachin,kolko imash na rachunu toliko mozesh i da potroshish,ali se ne isplati ako su ti mala primanja jer se malo vishe platja ta kartica godishnje.Ali opet ti preporuchujem da odesh u banku i raspitash se,oni tje ti najbolje objasniti.
 
Imas dve vrste kartica: Kreditne i debitne. Kreditnu karticu ces tesko da dobijes ako nemas dobar kreditni rejting,tj uravnotezene prihode i rashode. Debitnu karticu bi trebalo da mozes da dobijes. A evo kako nekako to izgleda (naravno, razne banke, razne procedure):
Potrebno je da otvoris i dinarski i devizni (EUR) racun, ako mislis da karticu koristis napolju. Na EUR racun polozis/primas novac. Sa EUR racuna ti skidaju sta platis, a dinarski sluzi za takse i tsl.Naravno, nemas kredit, limit je koliko imas na racunu. Dnevni limit za povlacenje gotovine je na bankomatima oko 500 evra, ili ekvivalent u lokalnoj valuti. Za svaku transakciju ces da platis i proviziju (oko 15 evra), kao i trange-frange iz valute u valutu.
 

Back
Top