Масовни штрајкови широм Немачке због пада куповне моћи и пада реалних зарада!

Nije to bas sve tako ruzicasto kao sto vecina misli,
Nemacka je drzava sa najmanjim brojem ljudi koji imaju reseno stambeno pitanje,u Evropi, mislim na svoju kucu ili stan, gore je procenat, tek 46%, a od toga su mozda tek 10% i otplaceni, preostalih 90% grca u dugovima ceo zivot otplacujuci kucu. E sad se vi mislite zasto je to tako. Pozdrav iz lepe i bogate Nemacke:bye:
Da, i sami Nemci su se onesvestili kada su videli da siromasni Spanci, Grci i Italijani imau po dve kuce ( dva stana ili kucu i stan), a ovi nista.
E sad, ako pola Nemaca stanuje pod kiriju, ja ne znam ko grca u dugovima i kome nekretnine idu na dobos. Nemcima sigurno ne.

Pa ona ne zivi u Nemackoj, Ja zivim, ali u mom delu Nemacke nema strajkova, doduse ova stoka u Lufthanzi strajkuje, malo im 20.000 evra plata oce 30.000.

Svejedno, Nemacka mora da se presaltuje sa zapada na istok ako zeli da prezivi i dalje da se razvija. To je neminovnost. Zapad je potrosen. Nema vise resursa.

Tipicni evrotaliban koji misli da svi ovde samo njega cekaju i zovu:D

ja nisam rekla "dodji", nego pitala "zasto ne dodjes", i ne kod mene, nego u Nemacku
evo dacu ti i uputstva, uzmes godisnji 2 nedelje, dodjes u posetu kod tetke, zbaris neku ribu, ozenis se, nadjes super posao i uzivas, nista lakse :D
ili ako si neki strucnjak dobijes direktno dobar posao i preskocis zenidbu, eto ti

:( Shvatio sam tvoj post kao intimni poziv upucen meni i ponadao se da cu otopiti tvoje svapski hladno, radikalsko srce :(

Svejedno, Nemacka mora da se presaltuje sa zapada na istok ako zeli da prezivi i dalje da se razvija. To je neminovnost. Zapad je potrosen. Nema vise resursa.

Pa vidi, ni Nemacka , ni Svajcarska, Italija nisu nikada imale bilo kakve resurse ( O Japaqnu i Kini i da ne govorim) a kako znamo uspele su i bez svoje nafte,
gasa, bakra da budu sile u industriji, nauci, tehnologiji. S druge strane imamo bogate zemlje kao sto je Rusija, Saudisjka Arabija koje samo znaju za dolare
( americke) i nekakve kubike i barele. Rusija jadna zabranjuje uvoh svinsjkih preradjevina iz Poljske i Litvanije. To bi znacilo da Rusija cak ni kobasice
ne ume dsa proizvede.

:( Shvatio sam tvoj post kao intimni poziv upucen meni i ponadao se da cu otopiti tvoje svapski hladno, radikalsko srce :(
Moje si otopio odavno,a l aj da dodjem u posetu kod tebe, necu te barim, nemoj ni ti mene, udata sam pa ne tteba ni da se zenis sa mnom,
cisto onako da vidim i uzivam u lepotama dela Srbije koje jos ne poznajem.

Pa vidi, ni Nemacka , ni Svajcarska, Italija nisu nikada imale bilo kakve resurse ( O Japaqnu i Kini i da ne govorim) a kako znamo uspele su i bez svoje nafte,
gasa, bakra da budu sile u industriji, nauci, tehnologiji. S druge strane imamo bogate zemlje kao sto je Rusija, Saudisjka Arabija koje samo znaju za dolare
( americke) i nekakve kubike i barele. Rusija jadna zabranjuje uvoh svinsjkih preradjevina iz Poljske i Litvanije. To bi znacilo da Rusija cak ni kobasice
ne ume dsa proizvede.

Gledas povrsno.
Prati industrijski razvoj istoka , uporedi trendove i bice ti jasnije sta hocu da kazem.

Nemci će morati da se naviknu na evroopske cene rada , bas kao sto smo mi morali da se naviknemo na evropske cene naftnih derivata.

Ne može to jos dugo da jedan Nemac za isti posao bude plaćen trostruko u odnosu na Slovaka, a desetostruko u odnosu na Hrvata.

naravno da moze... :)

ne ume dsa proizvede.
Možda je nemačka medicina najbolja, ali je školstvo najgore, ili već tamo gde si tu glupost o Čajnezerima izbunarila.
Kina je treća zemlja sveta po površini i ima svega, samo joj se neke stvari, bar za sada više isplati da uvozi.
A da Rusi ne znaju da naprave kobasice od svinja to je poznato i bez tebe, a s tobom pogotovo!
Realno!
:rotf:

453999_tabela_lb.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/45...udski-zivot-je-Novi-Zeland-Srbija-na-41-mestu

Back