Masovna hapšenja u Srbiji: U pritvoru i maloletnici zbog veličanja zločina i pozivanja na nova ubistva!

Policija u Zrenjaninu, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Kikindi, uhapsila je A. S. (19) iz okoline Nove Crnje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je, u grupi svog razreda preko jedne mobilne aplikacije, postavio crtež na kome je nacrtana učionica sa krvavim likovima koji leže pored klupa, dok jedan drži predmet sličan pištolju, što je uznemirilo učenike i njihove roditelje.

A. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Bilo je davno ali pamtim kakav smo mi neki pojedinci imali tretman i "obozavanje"
od strane vrsnjaka kada smo zasluzeno, slucajno, namerno, bili proveli noc u 29.11.
Iskustvo prilicno idijotsko ali mladost ludost.

Ovo sad je isto to samo sto se "seruje" na trista nacina pa ti mladi ljudi imaju lazni osecaj neke bitnosti.

Nista se "deca" nisu promenila ni kada sam ja imao 15 ni sada osim tehnologije
koje doprinose da veci broj ljudi vidi da si "cool" car, imperator, faca.... sta god

Krivica je jedino njihovih roditelja koji im izgleda slabo objasnjavaju kako funkcionise svet.
A sami se u realnosti ne snalaze u smislu da je zivot prebrz za coveka.

Ubrzali smo se do tacke da se gubimo .... ko smo, ciji i gde zelimo da idemo.

Ovo hapsenje deca je sumanuto.To treba raditi samo ako je u pitanju pretnja, obaviti razgovor i sl...Ali privoditi decu zbog toga sto su pokazali svoju bezosecajnost ili mrznju, to je veoma pogresno...Da se razumemo, ja smatram ovu decu veoma losom i nevaspitanom i ne bih nikad voleo da imam takvo dete, ali moramo da razumemo da postoje razlicite vrste dece i ljudi i da se ne moze hapsiti neko ko voli tudje tragedije, neko ko prezire ili se sladi nad nesrecom....To nije za privodjenje u policiju...Policija nije neko ko treba time da se bavi...

344271933_623114489854311_1417183868083879716_n.jpg

Nije ovo lepo ali to je kršenje prava govora maskirano kroz frazu "izazivanje panike i nereda".

Zakon samo donesen sačuvaj bože koliko širok i nedorečen da služi režimu u gušenju slobode govora i mišljenja.

Daj ne zaebavaj pa cela ova ujdurma i povika na klince koji pišu gluposti po internetu je skretanje pažnje sa pravog krivca a to je onaj koji namerno gura idiotske rijalitije, kretenizuje naciju kroz novine i ostale medije, uništio vaspitanje dece, ugled prosvetnih radnika doveo na 0. Jel neko primetio da su novine Belivukovu bandu zvale "Belivukova ekipa". Nije ekipa nego banda idioti jedni. Ovo izraz ekipa ispada onako IN
Kršenje slobode govora? Prvo nikada i nigdje ne postoji neograničena sloboda. Drugo sloboda govora znači da možeš da kritikuješ koga god hoćeš. Da napišeš ili izgovoriš i ono što nije po volji vlasti, stranaka i slično. Da pričaš vic o nekome ili nečemu. Ne znači da možeš da prijetiš, pozivaš na fizički obračun, ubistvo. Probaj bilo gde napisati da ćeš nekoga ubiti.

Kršenje slobode govora? Prvo nikada i nigdje ne postoji neograničena sloboda. Drugo sloboda govora znači da možeš da kritikuješ koga god hoćeš. Da napišeš ili izgovoriš i ono što nije po volji vlasti, stranaka i slično. Da pričaš vic o nekome ili nečemu. Ne znači da možeš da prijetiš, pozivaš na fizički obračun, ubistvo. Probaj bilo gde napisati da ćeš nekoga ubiti.
Kako to lako režimi zloupotrebe... Apsolutna sloboda govora jedina je prepreka diktaturi. Kad to čovek izgubi, izgubio je slobodu. Posle tome nema kraja. Vučić nije to prvi smislio nego ga na svoj bolestan način modifikovao. Izuzeci mogu da budu direktni pozivi na ubistvo, pedofiliju i najteža krivična dela ali opet treba da se razlikuje lupetanje tinejdžera na društvenim mrežama, koliko sam čitao nije ni svuda bilo direktnog poziva na ubistva nego kao neke podrške, lajkovanje i slične gluposti

Kako to lako režimi zloupotrebe... Apsolutna sloboda govora jedina je prepreka diktaturi. Kad to čovek izgubi, izgubio je slobodu. Posle tome nema kraja. Vučić nije to prvi smislio nego ga na svoj bolestan način modifikovao. Izuzeci mogu da budu direktni pozivi na ubistvo, pedofiliju i najteža krivična dela ali opet treba da se razlikuje lupetanje tinejdžera na društvenim mrežama, koliko sam čitao nije ni svuda bilo direktnog poziva na ubistva nego kao neke podrške, lajkovanje i slične gluposti
Apsolutna sloboda govora ne postoji nikada i nigdje. A hapšenja one male "pametnice" kojoj je smiješno ubistvo ljudi apsolutno podržavam.

Apsolutna sloboda govora ne postoji nikada i nigdje.
To i jeste problem! Ne postoji slobodan svet osim možda delimično negde u Americi. Svi polako tonemo u "1984."
A hapšenja one male "pametnice" kojoj je smiješno ubistvo ljudi apsolutno podržavam.
I koje je to krivično delo "pametnjakoviću" ?

Poslednja izmena:
Kada je baka Coka roknula onog tajkuna koji je ucenjivao i pretio, taj snimak pucanja su vrlo brzo objavili, ta zena jeste bila zrtva nasilja a ovaj mali dripac je pobio nevine ljude i decu i cak ne postoji ni njegova slika kako sada izgleda nego su nakacili sliku kada je imao 7-8 godina a tu drustvenu mrezu sto je imao odnosno nalog su brze bolje obrisali, neki ljudi su i videli kako izgleda.

To i jeste problen! Ne postoji slobodan svet osim možda delimično negde u Americi. Svi polako tonemo u "1984."

I koje je to krivično delo "pametnjakoviću" ?
Bilo šta što je neograničeno i apsolutno nije dobro. Ali na stranu to. I sam si rekao neke izuzetke. Što znači da ni sam nisi za apsolutnu slobodu.Zašto mora biti krivično dijelo? Može biti i prekršaj. I ona je samo privedena na informativni razgovor. Neće joj ništa biti a možda malo i porazmisli o ponašanju.

Bilo šta što je neograničeno i apsolutno nije dobro. Ali na stranu to. I sam si rekao neke izuzetke. Što znači da ni sam nisi za apsolutnu slobodu
Da, tu si me ispravio, nisam za apsolutnu nego za skoro apsolutnu slobodu govora i mišljenja.
I to možda nije najbolje i tu se slažem. I nije savršeno.
Ali to je mala žrtva u odnosu na diktaturu bilo koje vrste i bilo gde.
Granicu nećemo ni da vidimo a odavno su je prešli. U Švedskoj ne smeš da kažeš da je previše migranata, kažnjivo. U vreme korone da je korona ne postoji. Negiranje Srebrenice. Jel vidiš matricu? Kad jednom krene, kraja nema.
.Zašto mora biti krivično dijelo? Može biti i prekršaj. I ona je samo privedena na informativni razgovor. Neće joj ništa biti a možda malo i porazmisli o ponašanju.
Kako kvalifikovati i kao prekršaj? Ma nije problem u tinejdžerima nego u sistemu

Možda je i ovaj mali psihopata nekad samo "lupetao"... dok nije uradio to što je "lupetao".

Možda je i ovaj mali psihopata nekad samo "lupetao"... dok nije uradio to što je "lupetao".
Koliko znam nije ništa "lupetao" ni pretio pre tragedije. Oni koji lupetaju nisu opasni nego oni koji ćute, valjda te je život naučio tome.

Onda je najbolje zabraniti ljudima da pričaju jer ko zna šta mogu da kažu

Kako Kurir saznaje, danas je u čak dve škole ponovo došlo do incidenta.

Naime, učenik iz Mirijeva koji pohađa OŠ "Despot Stefan Lazarević" napravio je danas spisak đaka koje želi da ubije, a slična situacija desila se i u OŠ "Bora Stanković".

Beogradska policija privela je učenika šestog razreda zbog izazivanja panike je pored imena svakog učenika na spisku napisao koliko će metaka ispaliti u njega.

Maloletnik je u prisustvu majke, a po prijavi predmetnog nastavnika, napisao izvaju u kojoj tvrdi da se samo šalio.

Pokrenut je i vaspitni rad sa učenikom, a odeljenske starešine obaviće razgovor sa svim đacima na ovu temu.

Takođe, kako saznajemo, slična situacija desila se danas u jednoj OŠ na Voždovcu kada su dva učenika petog razreda napravila spisak učenika koje žele da likvidiraju. Policija je i u ovom slučaju odmah reagovala.

Има, у неким домородачким племенима до којих још нису стигле цивилизацијске вриједности и људска права.
I da znaš, onaj iz džungle sa Nove Gvineje odlučuje više o svojoj sudbini nego jedan Nemac

Back