МАСОНИ СПРЕМАЈУ ПАРАДУ У БЕОГРАДУ! СПЦ ПУНА МАСОНА?!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
28 2012
Масони спремају параду у Београду! СПЦ пуна масона?!


Масони спремају параду у Београду

Марко ЛОПУШИНА
27. мај 2012. 20:55, Новости

Конгрес европских масона у Србији показао да се и Братство слободних зидара налази у транзицији. Да би привукли младе и модернизовали рад, отварају сајтове.У плану прва јавна шетња улицама престонице


rep-masoni_620x0.jpg

Са скупа европских слободних зидара у главном граду Србије

КОНГРЕС Конфедерације удружених великих ложа Европе, који је овог викенда одржан у Београду, показао је две велике промене у понашању чланова Братства слободних зидара. Прво је потреба за уједињевањем масонерија свих држава света, а друга је потреба да изађу у јавност. За разлику од САД, где је масонерија јавна активност и где слободни зидари организују своје параде на улицама америчких градова, на Старом континенту Братство слободних зидара је и даље тајновито.

У Великој националној ложи Србије (ВНЛС) затвореност и тајновитост сматрају конзервативним понашањем, које желе да превазиђу. - Стварање уједињених масонских ложа у свету је одговор на уситњеност Братства слободних зидара, које због тога губи чланство, а потом и друштвену моћ. Истовремено, масонерија ради на омасовљењу чланства и подмлађивању, како би се млади едуковали о масонерији и ложе попуниле новим члановима. Ми од 2009. имамо сајт, који посећује неколико хиљада људи месечно – каже велики мајстор Драгослав Павловић, домаћин конгреса. У Србији је у међувремену начињен покушај да се масони уједине, али се то због различитих интереса слободних зидара, као и њихових међународних заштитника, није догодило.

ПОНОЋНИ РИТУАЛИ
ЧЛАНОВИ масонских ложа су обавезни да плаћају месечну чланарину, која износи од 100 до 200 евра. Сваки масон мора да има своју одору, која одговара његовом степену и чину. Масонске регалије, заједно са кецељом, кују се и шију у специјалним радионицама у Београду и Новом Саду. Комплетна масонска одора са регалијама кошта 200 евра. Ритуали се обично одржавају у храмовима једном месечно, и то после поноћи.

- Покушали смо 2006. да ујединимо све масоне и зато смо формирали Уједињену велику ложу Србије (УВЛС). У УВЛС су ушле РВЛС, ВНЛС, Велики оријент и друге масонске обедијенције. Био је то чин великог уједињења масона са ових простора и уједно позив другој браћи да остваримо масонски принцип “има само један” – каже велики командер Драгутин Загорац, који је у међувремену постао старешина српских темплара.

rep-masoni-mala.jpg


Уједињена велика ложа Србије чини напоре да се приближи двема највећим обедијенцијама, и Великој националној ложи Србије и Великог регуларној ложи Србије. Ова прва је наклоњена француским масонима Шкотског реда, а ова друга је под заштитом немачких масона.

Старешина Велике националне ложе, друге по бројности, са 560 чланова, велики мајстор Драгослав Павловић, радио је као директор у ЕИ Ниш, био је председник Скупштине општине Ниш и деведесетих делегат Савезне скупштине. У Братство слободних зидара Павловић је примљен почетком века, када је био активан у ложи “Побратим”. Чланови ВНЛС су и Миро Крсмановић, велики канцелар, и Драган Ђурић, из Париза, велики командир Црвене ложе. Ђурић је и признати члан Велике ложе Француске.
Уједињена масонерија је постојала до средине шездесетих прошлог века, док су Французи и Британци деловали заједно. Када су се посвађали, почели су да деле Братство слободних зидара. Тако данас и у самој Француској, земљи масона, постоје две велике супротстављене ложе – Велика ложа Француске и Велики оријент.

- Конвенција Братства слободних зидара има прицип да у свакој држави постоји само једна велика ложа. У Србији, међутим, због утицаја Немаца, Италијана, Американаца, Француза и Британаца има више од једне велике ложе. :hahaha:Слична ситуација је последњих година и у Италији и Француској, где постоји по десетак обедијенција слободних зидара. То се савременим речником зове масонски плурализам – пише Зоран Д. Ненезић, историчар масонерије.

Обе француске обедијенције имају снажан утицај на српске масоне. Велики оријент је, на пример, прошле године имао свој конгрес и обред у Виминацијуму, што је прихваћено као покушај да се српски масони приближе и уједине. Уз то, старешине Великог оријента Француске, који овде имају десетак ложа, планирају да у Београду одрже наредне године прву параду масона.
Велика ложа Француске је, у међувремену, овог викенда, имала свој конгрес збратимљених ложа Европе, а имаће га опет крајем године у Београду.


Масони традиционалисти тврде да је братимљење и уједињавање ложа донекле у супротности са начелима функционисања слободних зидара, који су, пре свега, индивидуалисти. Како нам је рекао Дудурел Николеску, велики мајстор из Румуније, у Европи данас има 800 великих ложа. О моћи слободних зидара каже: ВЕСЕЛЈЕ СВЕЧАНА масонска вечера у храму Посејдон трајала је до зоре. Слободним зидарима Европе свирали су скадарлијски оркестар и трубачи из Гуче. Руски масони су певали арије, бугарски песме Жељка Јоксимовића, а румунски песму “Тамо далеко”. - Моћ масонерије је у снази њених чланова, али и у њеном колективу, који подстиче усавршавање човека. Наши принципи су љубав, братство, хуманост и мир. За масона Жан-Жака Гањона, из Париза, обликовање уједињене масонерије је као када се “разбацани камен обликује да би могао да се угради у готову зграду”.
Братство слободних зидара је, пре свега, религија, а потом идеологија. Све ложе су по закону у Србији пријављене држави као удружења грађана и налазе се на списку Агенције за привредне регистре. Масони у својим храмовима обављају религијске обреде, које називају радови. Члановима ложа је забрањено да говоре о политици и вери и националности браће. Без одобрења старешине не смеју да наступају у јавности, да откривају имена друге браће и да говоре о масонским обредима. Извесно је, међутим, да су масони преко својих чланова учествовали у великим политичким догађајима.


http://srb.time.mk/read/d36d927946/e97d217b26/index.html
***********
СПЦ пуна масона;

Други човек европске масонске организације први пут за српске медије

27 Maј 2012
Драган Мартиновић: У новијој историји није било ниједног премијера, али има државних функционера, бизнисмена, свештеника… Католичка црква је против нас, руска није Многи свештеници Српске православне цркве су масони, тврди за Пресс бивши велики мајстор Велике националне ложе Србије Драган Мартиновић, уочи великог скупа европских масона који данас почиње у Београду, уз присуство 250 слободних зидара из више од 20 земаља. Мартиновић открива и да су чланови његове ложе веома утицајни међу европским масонима и наглашава да међу њима има и политичара, али да у новијој историји српске масонерије није било ниједног премијера. Ипак, многобројни су бизнисмени, државни функционери и свештеници СПЦ. Он чак каже да масони и не могу да уђу у организацију ако не верују у Бога, а није им забрањено да исповедају било коју религију.
+++​

./.

 
Poslednja izmena:
ДРУГИ ЧОВЕК ЕВРОПСКЕ МАСОНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРВИ ПУТ ЗА СРПСКЕ МЕДИЈЕ

Браћа из Србије имају утицаја
Заменик председника Конфедерације удружених великих ложа Европе Жак Гањон за Пресс недеље отворено о

утицају, чланству, тајнама…

Масонске организације немају политички утицај, а индивидуалне одлуке неких утицајних масона немају везе са масонским ложама, тврди за Пресс недеље заменик председника Конфедерације удружених великих ложа Европе Жак Гањон У ексклузивном интервјуу за наш лист он ипак не оспорава да постоје одређене ложе које су формиране због политичких утицаја, а за праве масоне каже да никада неће ући у масонерију да би постали моћни.

Колики је политички утицај масона у свету?
- Масони немају политички утицај. А што се тиче индивидуалног утицаја на политику, то није на нама. Када смо у ложи, не причамо о политици и религији, а када изађемо, то су личне одлуке. Поготово ми у Великој ложи Француске немамо политички утицај. За разлику, рецимо, од Великог оријента. То је више политичка ложа. Прави масон неће бити изабран на политичку функцију због тога што је члан масонерије већ зато што је добар и квалитетан у свом послу.
Да ли то значи да масони нису владари из сенке?
- Нису. У нашу ложу се не улази да би се постао утицајан. Имамо неке француске сенаторе, на пример, у ложи. Али су они ушли када су већ били сенатори. Ко уђе у масонерију због тога да би био утицајан, убрзо и изађе.

Масони су направили разне организације каоштојеУН.Дали утичете на њихов рад?
- Не. Али, на пример, у Француској смо имали једног масона који се зове Пјер Симон. Он је искључиво лично издејствовао закон који дозвољава абортус.

Да ли сматрате да је абортус добарилилош?
- Свако о томе може да мисли различито. Ипак, раније су жене умирале јер су ишле код разних необучених људи који су им то радили на нехумане начине.

Какав је однос масонерије према црквама? - Ми не причамо ни о једној религији посебно. Масон може да буде имам, владика или нешто друго. Нас то не интересује.

Да ли масони морају бити угледни
људи?
- Имате куваре, цвећаре, али и адвокате. Сви смо исти. Не морају чак бити врхунски људи свог заната.

Како ви видите своју организацију?
- Ми смо као необликован камен разбацан на све стране. Када уђете у масонерију, подижете сами себе. Ако се не занимате за то, нико не може да вас научи. Ми радимо на томе да тај разбацани камен постане обликован да би могао да се уклопи у готову зграду. Ако је цигла добра, то значи да ће се грађевина ширити и бити стабилна. Тако и масони.

Који је мотив некога да уђе у масонерију? - Људи који улазе у масонерију не могу да уђу пре 21. године. Прави масони улазе тек после 40. године, када им је каријера већ изграђена. У том периоду многи се питају да ли су, поред своје каријере, изградили сами себе. Зато и улазе у масоне.

Да ли ће сваки масон увек помоћи брату у било чему?
- Ако, на пример, један масон конкурише за посао са истом дипломом као неко ко није у братству, ми ћемо изабрати онога ко је бољи од њих двојице. Једино ако су обојица једнаки, онда ћемо изабрати брата.

Колики је утицај Србије у европској масонерији?
- Србија је мала земља и нема неки велики утицај. Али браћа из Србије имају утицаја у вашој земљи, као и у региону.

Не причате о политици, религији… Па о чему причате?
- Ми причамо језиком симбола. Да би се градио храм требају ти шестар, мистрија… Кроз симболе разговарамо о усавршавању самих чланова.

Да ли имате тајни језик знакова?
- Постоји језик симбола којима желимо нешто да пренесемо. Рецимо, рука испод браде не значи да ће вас неко заклати већ да треба да пазите шта ћете рећи. Има пуно симбола, али их не можемо открити. То чланство учи између себе. Постоје и различити симболи на различитим нивоима знања.

Због чега је све у масонерији тако тајно?
- Не кријемо ништа. Идите у било коју езотеричну књижару и видећете радове ученика, мајстора. Преко интернета такође. Не кријемо ништа. Једино што онај који није живео то не разуме све симболе, па се они понекад погрешно тумаче.

Ако неки масон политичар донесе лошу одлуку за државу, да ли можете да га избаците?
- Апсолутно, и то одмах. Имамо масонски суд који о томе одлучује.

Да ли су масони помагали Србији на неки начин?
- На пример, за време бомбардовања неки чланови наше ложе су скупљали лекове и слали Србији, што преко цркве, што лично. Такође, неки чланови су давали добровољне прилоге који су слати. То није била никаква обавеза, једноставно смо знали да је земља у рату и да је помоћ потребна.

Да ли знате колико има масона и ложа у Европи?
- Не знам колико има чланова, али ложа има око 800 широм Европе. Али имамо пуно симпатизера које привлачимо јер имамо исте идеале.

Радован Ж. Марковић

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/222563/Braća+iz+Srbije+imaju+uticaja.html

*******************************************************************************************************

Сада се лепо ви ди И КО СУ И ШТА СУ.... И ШТА РАДЕ...... на жалост изгледа су и свештеници СПЦ чланови ове сатанистичке секте...... е лепо ми је позлило... ево пијем један бренди да дођем к'себи...
dash2.gif


Још увек не могу да верујем.... све мислим неко се зеза.....
sad2.gif


Сада је већ ЂАВО ОДНЕО ШАЛУ... дошло је време, браћо Срби, ДА ПОЧНЕМО СТВАРАТИ И ОРГАНИЗОВАТИ ТАЈНЕ ОДБРАМБЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ... ово више овако не иде.....
cool1.gif
cool1.gif
cool1.gif
 
Poslednja izmena:
Da postane neko Mason mora da veruje u Boga. Što se SPC tiče, pogeldaj samo koliko je vladika bilo u Masonima, izuzetnov veliki broj.

Od Njegoša do Sv. Nikolaja Velimirovića.

Велимировић ти је био аскета човек, какав масон.
Ни за Доситеја нема писаних трагова да је члан и једне масонске ложе у Европи али због својих схватања као просветитеља масони га сматрају својим.
За Вука има писаних трагова и мислим да сам раније писао о којој се Ложи ради.
 
Ајмо у масоне.

Шта нас брига? Кад су могли Његош и Андрић, што смо ми паметнији од Његоша и Андрића, а о Њ. блаженопочившем К.В. и да не говорим.

Шта нас брига, свако у кецељу и видимо се у ложи. Is there no help for the widow's son? Yes, yes there is!
 
Cekaj Mito .....Sta je lose u tome ako je neko mason?

Kome masoni smetaju?

Је л' ти умеш да читаш??? Па је л' видиш да Велики мајстор каже ДА ЈЕ МАСОНЕРИЈА РЕЛИГИЈА??? Какве, бре, религија??? Како може православни поп да буде члан СПЦ и члан ОВЕ САТАНИСТИЧКЕ СЕКТЕ??? :dash::dash::dash:
Какве је то "религија" КОЈА ПОЧИЊЕ ОБРЕДЕ ПОСЛЕ ПОНОЋИ - ЈЕДИНО ДА ПРИЗИВАЈУ ДУХОВЕ ?ебо им пас матер!!!!!!!!:evil::evil::evil:
 

Back
Top