Masna jetra - šta da jedem?

Imate li iskustvo sa masnom jetrom i NAFLD? Kako ste se borili protiv ovoga i kakvu hranu ste spremali? Imam savete lekara, ali me zanima kako je kod drugih i da li je problem lako rešiv kako govore ili nema poboljšanje?
Problem je rešiv - samo je dovoljno da se promeni način ishrane. Prosti šećeri i masnoće da se izbace.

Dijeta kao za dijabetes
Hrana svakako i jeste najveći neprijatelj čovjeka. Sva zla dolaze od hrane, od pretjerivanja, jesti moramo..
Nemam za sada nijedan zdravstveni problem ali jedem kao da sam sa 12 dijagnoza, bukvalno sve mjerim i računam. Šećera unesem u organizam 100 grama godišnje, masno jok, roštilj ne volim. Dovoljno mi što sam gledala u porodici šta su šećeri i ostala muda štetna uradila od njihovog zdravlja.

Hrana svakako i jeste najveći neprijatelj čovjeka. Sva zla dolaze od hrane, od pretjerivanja, jesti moramo..
Nemam za sada nijedan zdravstveni problem ali jedem kao da sam sa 12 dijagnoza, bukvalno sve mjerim i računam. Šećera unesem u organizam 100 grama godišnje, masno jok, roštilj ne volim. Dovoljno mi što sam gledala u porodici šta su šećeri i ostala muda štetna uradila od njihovog zdravlja.
Fascinatno je koliko se stvari mogu regulisati promenom životnih navika. Ljudi obično zaborave na to. Dovoljno vode , korektna ishrana i dobar san.

Ja jedem i proste šećere ali umereno i (uglavnom 😄) pametno - tj. praktično posle ručka. I sviđa mi se kako Nemci prvu pojedu salatu, ne jedu je uz sam ručak nego neposredno pre, jer i redosled unošenja hrane je bitan.

Back