Maskirani banditi mučili devizne penzionerke

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Požarevačka policija odredila zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Slađana Đ. (34), Željka M. (25) i Zorana T.(23) iz Kličevca, zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništva, teških krađa i krađa.


Ilustracija (Guliver/Getty Images)
Oni su osumnjičeni, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Požarevac, da su 14. juna u mestu Trnjane, odnosno 20. juna u Kličevcu, izvršili razbojništva nad deviznim penzionerkama koje žive same u svojim porodičnim kućama.

Putničkim vozilom, precizirano je, dolazili su u kasnim noćnim satima i maskirani upadali u kuće, starice vezivali trakama, gušili ih jastucima, udarali pesicama po telu dok im ne daju novac.

Pretili su im da će ih ubiti kako njih tako i članove njihovih porodica, oduzimali su dinarski i devizni novac i međusobno ga delili.

Osumnjičeni su, takođe, i za tešku krađu na štetu Hidroelektrane Đerdap Kladovo, kada su sa crpne stanice u Rečici oduzeli kalorifere, drenažne pumpe, armature za bunare, radna kola i oštetili ovo preduzeće za 250.000 dinara.

Terete se i za krađu motorne pente, demontirane i ukradene sa čamca u vlasništvu meštanina Kostolca, tokom maja meseca na reci Mlavi. Osumnjičeni su ukradenu pentu prodali meštaninu Kličevca za 100 evra.

Slađan Đ, koga je policija uhapsila na graničnom prelazu Preševo, zajedno sa Željkom M. i Zoranom T, uhapšenim na teritoriji grada Požarevca, uz krivičnu prijavu predati su istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

http://www.mondo.rs/s250806/Info/Hronika_i_Drustvo/Maskirani_banditi_mucili_devizne_penzionerke.html
 

Back
Top