Maskirana knjiga

KvadArt

Početnik
Poruka
5
Hej, u pitanju je zanimljiva igrica za koju se nadam da ce biti prihvacena. Igrica se sastoji u izbacivanju osnovnog zapleta iz nekog poznatog( filozofskog) dela koje se zatim korektno preprica, otezavajuci prepoznavanje teksta, sta vise ostavljuci nedoumicu o kom delu je uopste rec...naslov bi trebao da bude ne prepoznatljiv i da udalji citaoca od tacnog odgovora...
Nadam se da ste raspolozeni za ovu vrstu druzenja...
Evo moje price!

Jedan obican zivot
Strog, mozda i cepidlaka, nikoga nije postedeo kritike, ali nikada nije izrekao dve kriticke opaske odjednom. Kako je imao vrlo izrazeno osecanje duznosti i postovao formu, da bi bio potpuno siguran u ono sto tvrdi, cekao je da prvo napravi kategoricki skok. Mozda je njegov nacin bio sematizovan ali bio je sposoban za sintezu i zahtevao da es stvari saopstavaju samo na pravom mestu i u pravo vreme. Ostali su govorili da je bio praznoglav, ali on je vodio racuna o svemu sto ga je okruzivalo, samo nije hteo da radi nista naslepo.Iako je priznao da voli malo da digne nos, na kraju je pokazao da poseduje praktican duh i razum.

Ocekujem da pokusate i pogodite o kom delu se radi, takodje i neku od vasih pricica...

P.S. I jos jednom nadam se da se necete uvrediti sto se tema nalazi kao podtema na Filozofiji...mislim da se na pravom mestu i nasla... moja prva prica se bazira na delu filozofa...naravno! ;)

Hej nece li valjda ovo biti neka od onih tema koje se retko posecuju, jer se pojedini jednostavno ne usude da zakljuce!
Apelujem na sve znance filozofskog stiva :), pojavite se, vi, tako jaki na recima!!!!
Hej, ljudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
;)

Prezvefona je upravu..TRI KANTOVE KRITIKE!
Ali, vidim da nema mnogo zainteresovanih, a i ja sam bio dugo otsutan, pa mislim i oni koji su hteli...odustali su!
Ali, ako neko i zeli dalje da se 'igra', hajde!
Ja ZA!!! ;)

Back