Eric Draven
Veoma poznat
- Poruka
- 13.290
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo ljudi ih danas nose da bi prikrili ko su i sta su zaista.Moje pitanje je kako videti kroz njih?
Mnogo ljudi ih danas nose da bi prikrili ko su i sta su zaista.Moje pitanje je kako videti kroz njih?
"Moje pitanje je kako videti kroz svoju masku?"Moje pitanje je kako videti kroz njih?
Treba skinuti svoju masku što je izuzetno mukotrpan ali božanstven posao.Gledaj, da bi u potpunosti video lice neke osobe, trebas biti jako objektivan
Pitanje je koliko nam je stalo do "Istine", i koliko
je ko sposoban da ih nosi ?
Pitanje je koliko nam je stalo do "Istine",
"Moje pitanje je kako videti kroz svoju masku?"
Treba skinuti svoju masku što je izuzetno mukotrpan ali božanstven posao.
Upravo tako. Ako volimo istinu onda ćemo dati sve od sebe da se oslobodimo vlastite maske.
Ko ih jednom skine taj ih više nikako ne želi. Taj je toliko ojačao i toliko razume život da je shvatio da je velika sreća naučiti živeti bez maske.
Tada iza tudjih maski vidi isto ono što je stajalo iza njegove vlastite - veličanstveno biće koje se ustručava pogledati istini u oči.
Poenta nije u tome da se trudiš da vidiš kroz masku, već da je pred tobom i zbog tebe neko sam smakne. A možda je poenta u tome da prihvatiš masku, tj. skrivanje kao, takođe, deo nečije ličnosti.
Ja masku ne nosim..neka me prihvate kakvog jesam,ili neka me ne prihvate......what you see is what you get!
Ljudi koji imaju potrebu za maskom u sustini ne prihvataju sebe, i ne vole sebe, pa samim tim ni ljude uopste. I moze ih zabavljati pogled iza nje, i mogu trositi silnu energiju da se sa maskom kao dozivotnim implantatom sazive, ali ispod nje pogled je tuzan
Jok.Obrnuto.Ljudi koji imaju potrebu da se pred svima i svakim 'razgolicuju',imaju problem sa prihvatanjem sebe.Maske se skidaju i dusa ogoljuje samo pred najblizim ljudima u nasem zivotu.Jer lice jeste ogledalo onog sto nosimo u sebi.
Dakle maske se skidaju,ali pred onima pred kojima zelimo da ih skinemo.Kojima verujemo.Roditelji,braca,sestre,supruznici,ljubavnici,prijatelji(kojih moze biti par...ne verujem u brojna prijateljstva).Ovo vazi za maske koje svakodnevno nosimo i koje mogu cak svrstati u nivo opste kulture.Maske koje su preizrazene se lako vide i obicno vise otkrivaju,nego sto skrivaju.Ko ume da gleda.
Stvarno se ne slazem; mislim da ljudi koji prihvataju sebe, sebe i prezentuju u izvornom obliku; zadovoljni sobom, nemaju potrebu da iznude neciju naklonost kreiranjem iskrivljene slike o sebi. I to nema bas nikakve veze sa "razgolicavanjem";
I ne svidja mi se o ova teza o maskama koje svakodnevno nosimo; zar je potrebna svakodnevna iskrivljenost slike u ogledalu?? pa da konacno u krugu najblizih udahnemo pravi zivot?
Covek bi trebalo da pokusa da bar deo svog zivota zivi inkognito..
Da bi spasao i sebe od drugih i druge od sebe (nema veze sa Njegosem)
To nikako ne znaci SAKRIVANJE u samodestruktivnost. Prosto, mora znati granice sopstvenog otvaranja i zatvaranja, kad je jedno neophodno, kad je drugo suvisno i obrnuto.
Brizna (ili bezbrizna, svejedno) prepustenost moze nas dovesti (ili odvesti) u stanje ranjivosti, pa i teske povredjenosti. Da li u tom slucaju treba pribeci stanju tzv. visokog rizika, da se tako izrazim?!
Ja sam za DA, pod uslovom da imam neko svoje malo ostrvo u obliku maske, gde imam sigurno pribeziste i utociste zvano samoca!
Sta god, ali, covek nikad ne moze izbeci izvesnu dozu egzistencijalne samoce, u ovom slucaju- maske...
Sto bi se reklao, ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes jos vise, ako se preivse skrivas pretesko te pronalaze, ako premalo- precesto te povredjuju....