Masina za secenje papira

Milesrb

Početnik
Poruka
49
Pozdrav forumasi,

Potrebna mi je masina za secenje papira i neko ko pravi ove nozeve za secenje... Masina se zove "Paperfox H-500A" Barem pod tim imenom sam je nasao na youtube evo video "
" Ne mora da bude bas ovakva moze neka slicna ali da ima da se kupi u Srbiji?? Ako neko zna gde ima da se kupe ovakve masine molim vas da pisete mozete da mi pisete i u inbox... Unapred hvala svima na odgovorima...

presa.jpg

ili ako neko zna nesto ovako da napravi, neka mi se javi :)

Ako ti nije hića potraži na sledećem sajmu knjiga i grafike.
Mada, koliko sam shvatila iz linka, ovo je neka vrlo mala mašina, skoro kao hobi alat.
Možda bi najlaše došao do nje ako pitaš nekoga ko pravi te noževe, a ima ih puno jer su potrebni svakoj štampariji.

Овде се ради о преси а не о машини за сечење папира.
Овакве мале пресе нису проблем за набавити, проблем је у додатном алату који треба да сече папир (или било који други подесан материјал, кожа, скај) и који вероватно кошта 10 пута више од ове мале пресе.
Принцип је да се у пресу убаци подлога која се сече, преко ње иде алат за сечење захтеваног облика и проласком кроз пресу се добија исечен материјал.
Како нема могућности динамичког подешавања висине ваљка (бар са слике) питање које се намеће је како се уопште врши притисак на радну површину? Могуће је постићи обликом алата (алат би морао да има уводну малу висину која ће се постепено повећавати) или увођењем неког еластичног дела на самој преси, или подлоге или притискајућег ваљка.
Машине за сечење папира углавном раде на принципу хидраулике и посмака, а не само притиска, јер су предвиђене да секу вишеструке слојеве папира. Само притисак би довео до брзог тупљења ножева.

Back