Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jasta.99,9% danasnjih srba nezna ga procitat,a kamoli ga razumit.

i pun je "ustasica"..tisuca,delati,sijecanj,veljaca....da smo mi rvati i priblizni mitomani ko nasha srpska braca,mogli bi bez problema duska
proglasiti rvatinom,samo na osnovu jezika..jer jezik je narod,a narod bez jezika ne postoji...:per:

Da ne govorim o tome da je potekao od katolika iz područja Neretve. :per:

O čemu ti? Ko govori o kmetovima?

Kakva zamjena Bizanta ?:hahaha:
Pa nisu Osmanlije ubile Dušana! Sad se vadimo na Turke, a?

Ништа не разумеш... Говорим о кметовима као о обичном народу и најширем слоју, који појма нису о хрватску или српству имали. Ни феудалци нису гинули за своју отаџбину већ за свој посед и свој утицај. Тадашњи Србин и Хрват нису имали појма о свом пореклу.

Како је умро Душан никада нећемо сазнати, много је прича, али једно је сиурно, да је то био страшан ударац за православље, хрушћанство и Европу уопште.

Jeste bili su srbi, ali da zavaraju neprijatelje uzeli su prezime Hrvatinic :ok:

...pa sta ti mislis da je Hrvoje Hrvatinic trebao da se zove Srbko Srbulovic :think:

mislim da bi brzo bio provaljen?! :sad2:

Ja bih te ipak malo ispravio.
Njihovo prezime bilo je Vukčić, a upravo radi davanja do znanja neprijatelju ko su, nazvali su se Hrvatinići.
Jer su i tada, kao i danas, Srbi imali teritorijalne pretenzije prema Bosni.
Neke stvari se teško mijenjaju! :hahaha:

Nisam tu ubrajao izgradnju i nastanak države. Mislio sam na vrhunac i kontinuitet poslije njega.
Iza Dušana je u Srbiji na žalost došlo do rasipanja vlasti, kao i države na despotovine.
U Hrvatskoj se poslije Tomislava održalo jedinstvo i kontinuitet države sljedeća skoro 2 stoljeća.
Na to sam mislio.

Pa, ja ti govorim o vekovima, ne pre Dušna, nego pre Nemanjića uopšte. Nije srpska istorija počela sa Nemanjom, i nije Nerodimlje prva srpska prestonica. Tu su mnogo pre kraljevi Višeslav, Radoslav i drugi, i Skadar kao drevna srpska presonica.

avare smo dotukli do nogu,pa franke(njemce),pa ugre(madjare),pa bugare...bas u tom redoslijedu,vas nigdje..ah,da,vi se javljate sa bugarima,i to tako pishe konstantin porfigenot..."car simeon pobi sve srbe u srbiji,samo se raski zupan,zaharije spasi u hrvatskoj.hrvati sa tomislavom potom protjerashe bugare i pobjedishe ih..."

E, sad si mi sve rekao :hahaha: Glupost koju su sastavili (izmislili) franjevci. Nikada se konstantin porfigenot nije bavio istorijom. To je dokazano čista podmetačina i izmišljotina.

avare smo dotukli do nogu

Неће бити... Ви Хрвати и јесте настали тако што су се Авари помешали са Словенима... Наравно, велика већина данашњих Хрвата су похрваћени Срби (преко 80%), данас је остало мало Хрвата који воде порекло од Авара... Ваше дивљаштво управо потиче од аварских гена.

Mala digresija...

Dušanovo carstvo bi zamenilo Vizantiju da ga Kantakuzen nije otrovao, a ne da nisu naišle Osmanlije.
Dušan je dogovarao sa evropskim Vladarima krstaški pohod na Malu Aziju, kako bi razbio tu tatarsku pošast, ali ga je otrov sprečio u tome.

Свакакве сам приче чуо о Душановој смрти од познатигх историчара, тако да у то неулазим. Има варијанта и да га је плубрат Симеон убио да су га Турци убили... Све и свашта сам чуо и све подједнако могуће. Што се крсташког похода тиче и ту мистерије, јер услов је био да Душан призна папу за јединог поглавара хришћанства.

Шта би се десило у сукобу Душановог царства са Турцима можемо само да нагађамо. Чињенице говоре да је у нападу на Солун учествовало 20 000 тешких коњаника и још 30 000 коњаника што је у то време била незамислива сила. Вероватно је да би Турци били одбачени, али мени је посебно жао што смо их могли поразити и касније.

Poslednja izmena:
E, sad si mi sve rekao :hahaha: Glupost koju su sastavili (izmislili) franjevci. Nikada se konstantin porfigenot nije bavio istorijom. To je dokazano čista podmetačina i izmišljotina.

jasta,nevalja vam brat koca-VIZANTINAC,nevalja vam pop duljanin,nevaljaju vam turski putopisci,jer svi nabrajaju rvate i neprestaju..

nismo vam mi krivi sto srbe samo srbi spominju..:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back