Marš Srbijom do Kragujevca (11-14) i Veliki narodni zbor (15. februara) na Sretenje

Vreme je za Ustanak protiv saradnika okupatora
856756_zbor-u-orascu_f.jpg
308673009_184404374123089_3452750315467529364_n.jpg452123453_501584145611884_2753222247213343411_n.jpg
Mars-na-drinu_slika_O_126524437.jpg
macva.jpg

Ja ne znam kako ga vise nije sramota, cela zemlja ustala, ustala mesta koja ni za peti oktobar nisu ustala, koja ni protiv dahija nisu ustala, a on i dalje ne kapira da treba da beži?!?

Šta li je u tim lobanjama diktatorskim, kad ne vide da im je stigao kraj, i da je vreme za bežaniju?

Šta, misli da je ono juče u Bogatiću, izolovani slučaj?

Studenti su probudili građane!
I ovo je najvažnije:

Prvo će beogradski studenti da ispoštuju svoje kolege širom Srbije, a onda će kolege, zajedno sa narodom, da svi dođu u Beograd, na jedan milionski skup - i da stave tačku na ovu zločinačku vlast!
I to držanje za vlast ima cenu. U Utisku nedelje video sam da se žali da su mu roditelji fizički propali i oronuli zbog protesta. Iako mu se ništa ne može verovati, to mu verujem.

I to držanje za vlast ima cenu. U Utisku nedelje video sam da se žali da su mu roditelji fizički propali i oronuli zbog protesta. Iako mu se ništa ne može verovati, to mi verujem.

I ja bih propao od muke da mi je jedan sin šef mafije a drugi diktator :D

Poslednja izmena od moderatora:
Bruka, Dinko vas pozvao u Novi sad studenti otišli, Kurti zove u Prištinu kad ono bezobrazluk " Nećemo u Prištinu ne priznajemo Univerzitet u Prištini" samo Kragujevac...
Slušam "srpske intelektulce" koji sede u Beogradu i kunu se u djeda da Kosmet niko neće uzeti....valjda čeka još neki rat koji bi izazvao da mu oslobodi neki krezubi Srbin....

I studenti iz Kraljeva kreću peške: Ovo je detaljan plan njihovog puta u Kragujevac

Studenti Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu – Mrčajevci – Knić – Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, saopštili su da 13. februara kreću put Kragujevca, na veliki Sretenjski protest.

Oni su naveli da je šetnja od Kraljeva do Kragujevca preko Mrčajevaca duga oko 65km, što znači da bi za njen prelazak pešice bilo potrebno oko 14 sati neprekidnog hoda.

S obzirom na zahtevnost terena, odlučili su da ovu avanturu podele u dva dana, kako bi „uživali u putovanju i učinili ga prijatnijim“.

Poslednja izmena:

Oko 180 studenata spavaće u Aleksincu​

Niški studenti nastavljaju pešačenje, a sledeća stanica je selo Tešića gde ih očekuje ručak. Uz njih ide i kamion sa potrebnom opremom – šatorima, hranom i vodom.

Studenti su za oko 4 sata prešli polovinu planiranog puta za danas, a dužu pauzu i odmor imali su u selu Donja Trnava gde su održali i 15-minutnu tišinu za stradale u Novom Sadu. Njih oko 180 studenata večeras će prenoćiti u Aleksincu.

Studenti iz Čačka objavili detalje rute do Kragujevca​

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku objavili su detalje svoje rute do Kragujevca.

"Ova šetnja nije samo fizičko putovanje, već i simboličan čin – podsećanje na značaj Ustava i njegovu ulogu u društvu. Na Dan državnosti Republike Srbije podsećamo da ničija vlast ili ovlašćenja ne mogu biti iznad onih propisanih ustavom", navode u saopštenju studenti iz Čačka

"Šetnja od Čačka do Kragujevca duga je oko 56,5 km, što znači da bi za njen prelazak pešice bilo potrebno oko 13 sati neprekidnog hoda. S obzirom na zahtevnost terena, odlučili smo da ovu avanturu podelimo u dva dana, kako bismo uživali u putovanju i učinili ga prijatnijim", navode studenti.

Back