Маровић подржао Амфилохија! ПРОТИВ ВЕРБАЛНОГ ДЕЛИКТА!

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
SVETO MAROVIĆ STAO UZ AMFILOHIJA


Ponedeljak, 24. Januar, 2011.| Autor: Jelena Jovanović
Marović promenio ploču posle odricanja od vicepremijerske fotelje: setio se srpskog porekla i svrstao na stranu mitropolita Amfilohija


BEOGRAD - Sveto Srbin brani Amfilohija!
Potpredsednik DPS Svetozar Marović pobunio se jer je protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija pokrenuta hajka zbog navodnog govora mržnje! Najuticajniji Budvanin, o čijem se gubitku položaja u stranačkom vrhu uveliko spekuliše nakon hapšenje njegovog brata, osudio je potez crnogorskog tužilaštva, koje se odlučilo na pokretanje prekršajnog postupka protiv mitropolita SPC.

- Zato se tako kreće i na verske prvake, mitropolite, zbog izgovorene reči, a ja sam mislio da je verbalni delikt ukinut - rekao je Marović, osvrnuvši se na podnošenje prijave protiv Amfilohija zbog proklinjanja „onoga ko srušio crkvu na Rumiji“, i dodao:

- Nažalost, sve ovo me podseća i na moju ličnu sudbinu. Kao što je bilo iskušenje moga petoseljanina i velikog Grbljanina Mitrofana Bana. U Grblju vas gledaju podozrivo i odbacuju jer služite Crnoj Gori, a u Crnoj Gori i prestoničkim gradovima Crne Gore na vas gledaju kao na Latina, i bez obzira na to što učinili dobro, ostaje nepoverenje prema vama i namera da vas izoluju, da ostanete sami. Ja se ne osećam tako, ali bližeći se kraju znam da mi je bliži početak, onaj prah odakle svi potičemo, iz kojeg su svi moji, i u koji ću se ja pretvoriti, a bez kojeg ne bi bilo ni ove moderne i naše Crne Gore.


http://www.kurir-info.rs/vesti/sveto-marovic-stao-uz-amfilohija-71206.php
 
150-AEM-Amfilohije-Radovic.jpg
 

Back
Top