Marko Jakšić: Radikali su nas izdali

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Радикали су озваничили коалицију са Демократском странком у Косовској Митровици и тако потврдили нашу сумњу да тајно сарађују већ годину дана, казао је у интервјуу Правди члан главног одбора ДСС-а и један од лидера Срба с КиМ, Марко Јакшић.
– Пре десет дана ми смо раскинули коалициони споразум о сарадњи са СРС-ом у Косовској Митровици. Неколико дана касније, тачније у понедељак, требало је да се одржи последња седнице СО и да се након тога уведе принудна управа. Ми на ту седницу нисмо отишли, али смо чули да су одборници из ДС-а дошли и дали кворум радикалима и председнику Ненаду Топалчевићу. То је било и формално озваничење нове коалиције СРС-а и ДС-а.
Зашто је дошло до раскида ваше коалиције са радикалима?
– Од почетка рада коалиције у СО Косовска Митровица, ми се нисмо ништа питали. Општинско веће није редовно заседало, а око свих кључних питања председник Топалчевић консултовао се са ДС-ом. Нисмо хтели да представљамо политички декор, а да не можемо да утичемо на одлуке. Ми смо ту тајну сарадњу разоткрили и раскинули коалициони споразум. Након давања кворума ДС-у на седници општине, њихова сарадња је разоткривена. Они ће своју сарадњу морати јавно да саопште у децембру, када се буде усвајао буџет.
Прича се да је дошло до раскола у СРС-у због нове коалиције.
– У СРС је дошло до раскола између две струје. Потпредседник радикала Тодоровић је подржао Топалчевића и његову групу, и тако је одобрена нова коалиција са ДС-ом. Издали су нас и сарадњу коју смо имали новим савезом са демократама.
Како ће даље деловати коалиција ДСС–НС у СО Косовска Митровица?
– Пре свега, нећемо више долазити на седнице СО, нити општинског већа, и ићи ћемо до краја, свим демократским средствима, и указивати грађанима да је нова коалиција СРС–ДС још један пример кршења њихове изборне воље.
С. Ј.
 

Back
Top