Marko Đurić "prvi tapšač SNS": To ga ozbiljno kandiduje za Vučićevog naslednika

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
88.071
collage-2-1-725x483.jpg


Ako je verovati lideru SNS i predsedniku Srbije Aleksndru Vučiću u ovoj godini nakon formiranja Vlade podneće ostavku na predsedniču funkciju u stranci. Tvrdi da je to izvesno iako je to do sada obećao čak 10 puta. Ako i uzmemo da je to "izvestan scenario", postavlja se pitanje ko će biti Vučićev naslednik i šta će biti kriterijum. Ako su to naglašeno divljenje uz intezivno tapšanje, onda će izbor biti jednostavan - aktuelni ambasador u SAD Marko Đurić.

Aleksandar Vučić već nekoliko godina u nazad najavljuje odlazak sa čela SNS. Tvrdi da će se to desiti ove godine „nakon što pripomogne“ oko formiranja nove Vlade Srbije. Od tada se u javnosti dosta spekuliše o potencijalnim naslednicima.

Spominjali su se mnogi. Među njima su se našli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, govorilo se i o ministru Siniši Malom, a od nedavno i o Marku Đuriću, srpskom ambasadoru u SAD.

Ovaj poslednji, Marko Đurić, u prošlosti se isticao kao neko ko je predsedniku Vučiću najviše tapšao. To ga je kanidovalo za ambasadora u Vašingtonu, a moglo bi da bude važno i kod izbora novog predsednika SNS.

VEC_2962.jpg


Iako mnogima izbor Đurića deluje smešno i malo verovatno, čini se da premijerki u tehničkom mandatu Ani Brnabić to kao opcija nije nimalo nemoguće.

"Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD, je fenomenalan čovek i odličan političar i spreman je da vodi SNS u budućnost", izjavila je nedavno premijerka Brnabić.

I tako se "prvi tapšač Srbije" vratio na velika vrata i kao kanidat za "prvog tapšača SNS". Ako je kriterijum takva diploma, onda Đurić to ozbiljno kandiduje za naslednika Vučića na čelu stranke. U toj kategoriji je neprikosnoven.

marko-djuric-foto-PrintscreenTwitterSajam-Ludaka-1.jpg


I taj put je "uspešno krčio" dugo.

Ovo su samo neka od istaknutih dela, skanidranja i tapšanja iz perioda "predambasadorski Đurić".

Aco, Srbine i stvastveno tapšanje

Kao direktor Vladine kancelarije istakao se glasnim skandiranjem i proslavom pobede na kosovskim izborima 2017. godine.

„Aco Srbine“ orilo se Mitrovicom, a Đurić je vodio skandiranje. U pozadini, malo iza kadra, ostali su graodnačelnik Kosvske Mitrovice Rakić, ali i biznismen Milan Radojčić, koji će uskoro postati potpredsednik Srpske liste, i jedan od osumnjičenih (prema kosovskom tužilaštvu) za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića.

Dve godine kasnije, Đurić se istakao i vrlo strastvenim tapšanjem koje je zabeleženo dok je predsednik držao konferenciju posvećenu baš novim izborima na Kosovu. Đurić je u prvom planu izražavao svoje oduševljenje.

Tada je postao prvi tapšač Srbije. Svoju umešnost je ispoljavao svaki put kada se našao pored predsednika stranke i države.

Na kraju mu se i isplatilo. Sa mesta direktora kancelarije za KiM, kao nagradu, dobio je ambasadorsku poziciju u Vašingtonu.

https://nova.rs/vesti/politika/mark...a-ozbiljno-kandiduje-za-vucicevog-naslednika/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Otpor pobeđuje.
 
Ma kakav Đurić, Vučko ostaje večito.

Mislim da je izvesno da će se povući jer je, jednostavno, o ovome previše puta govorio. Nije rekao, kao, Siniša Mali će otići da mesta gradonačelnika ili par puta ponovio; ovo je toliko puta potvrdio i najavljivao, da je zaista za očekivati da će se ostvariti.
 
Mislim da je izvesno da će se povući jer je, jednostavno, o ovome previše puta govorio. Nije rekao, kao, Siniša Mali će otići da mesta gradonačelnika ili par puta ponovio; ovo je toliko puta potvrdio i najavljivao, da je zaista za očekivati da će se ostvariti.
On ono reče da se neće kandidovati za predsjednika? Pa koliko se sjećam ni da neće za drugi mandat. Toliko o obećanjima i njihovom ispunjavanju.
 

Back
Top