Marko Bulat objašnjavao fizičaru da je Zemlja "ravna ploča" - došlo do svađe

Nisam bas razumio pitanje, a nisam se ni trudio jer trenutno pijem 😂
Evo ti njihov model pa leti od Japana do Njujorka 😂
Pogledajte prilog 1665214

Leti leti leti bijeli golube iznad moje Podgorice.
Aaaaaaaaaoooooooo 😂

To je “njihov” model?!!🤣👏👏
Lično dosta letim avionima zadnjih 40 godina i leteo sam baš svašta, izmedju ostalog i “oko sveta”, ono podješ na istok, pa predješ datumsku liniju, pa se vratiš sa zapada ali dobro ajde, možda su me piloti vozali u krug, koji naravno mora da su uključeni u prejebotinu, jer valjda oni znaju da se vrte u krug(?)….na stranu i to što na svakom letu već preko 10km visine možeš videti kako se zemlja zaobljava ali zašto verovati svojim očima kada su optičke varke moguće, ono što bih voleo da znam, a vidim da si upućen u “njihove dokaze”, kako po ovom modelu objašnjavaju najduže avionske letove? Znači trenutno je najduži let izmedju Nju Jorka i Singapura i on traje oko 18 sati, već ove ili iduće godine taj rekord će biti oboren direktnim letom iz Sidneja do Londona koji će trajati 20 sati. Po ovoj karti to je tek pola puta do dole kraja južne Amerike, gde bi onda let do Santjaga trebao da traje barem brat bratu 40 sati. Medjutim let iz Sidneja do Santjaga traje samo nekih pišljivih 12 sati, kao recimo iz Pariza do LA-ja. Na koji fazon nas tu piloti zavlače? Koja je prečica?

Poslednja izmena:
Meni najviše zanima otkud jedan pevač narkoman sa Ibarske magistrale u TV emisiji gde se raspravljaju naučne stvari?

Zato što poenta i nisu nauče stvari već trolovanje, senzacionalizam i rijaliti. Masa se loži na te stvari, to donosi profit i zato se forsira. Ne bi me čudilo da taj Bulat i sam ne veruje u te budalaštine nego igra tu ulogu iz razloga publiciteta.

To je srozavanje reputacije tog programa kao cele TV na kom se prikazuje. Dovodiš polupismenog narkomana da raspravlja o nauci?!?
Ако је Булат довољно компетентан да одлучује ко ће бити посланик, премијер, председник онда је довољно стручан и да расправља и о физици и географији са неким професором.

Sto se tiče letova avionom ne bira se najkraći let. Već su ti letovi duži i obično se leti preko kontinenata, jedan od razloga je i sigurnost, da na tom putu ima gde da se sleti, na koje aerodrome u slučaju problema, bilo kakvih i najmanjih… Zato se prelet preko citavog Tihog okeaa izbegava…Veoma logično… Mislim da je takav slučaj i sa Antarktikom… Mada do tamo lete avioni…

Ma, to je apsolutno smešno dokazivati.. kao da te neko pita da dokažeš da postojiš.

Fizičar je pričao nešto što je fizičarski, u vezi sa silom gravitacije, ali ovaj je tupan. Na žalost, ovim se potvrđuje da se ne treba raspravljati sa idiotima, samo možeš iz takve rasprave da izađeš bolesne glave.
Tacno ,ali volio bi da znam kako njihov mozak funcionise ,sta se tu desava.

Izvini, na osnovu čega ovo tvrdiš? Izvor?
Ja sam išao i fotografisao… Pa kao sto ti o tim glupostima saznaje preko neta, tako i ja kada me nešto interesuje nadjem informacije… I naravno da se trudim da ih nadjem od ljudi koji su najstrucniji za to ili koji se time bave…A i tebi savetujem da naučiš gde da nadjes prave informacije, sto je danas veoma bitno…. Dakle, retke su fotografije čitave Zemlje, jer svemirske stanice su uglavnom bliže Zemlji…A i te fotografije da bi bile iskorišćene uvek se dodatno obradjuju… I ti sto ih obradjuju to rade da bi se one mogle koristiti i niko nikada nije pomislio da će to izazivati nekakvu sumnju kod ljudi. Ali eto, ljudi su ljudi i uzeli su to kao zaveru…

Ko je to uradio
Ravnozemljasi sa neravnozemljasima,znam puno o tome, na jednom kursu o tome kako uticati na ljude,kako ih motivisati tj manipulsiati , profesor je tvrdio da samo mali procenat ljudi vjeruje u cinjenjice na sto sam ga ismijao ,pitao me da neku grupu ubijedim u nesto cinjenicama da potvrdim to, izabrao sam ravnozemljase jer tu bas postoje cinjenice koje se nemogu oboriti, nevjertovatno da ni jednog nisam ubijedio, samo te ignorisu na kraju.mislim da sam se dva mjeseca borio ali bilo mi je interesantno kako psiha funkcionise.

Sto se tiče letova avionom ne bira se najkraći let. Već su ti letovi duži i obično se leti preko kontinenata, jedan od razloga je i sigurnost, da na tom putu ima gde da se sleti, na koje aerodrome u slučaju problema, bilo kakvih i najmanjih… Zato se prelet preko citavog Tihog okeaa izbegava…Veoma logično… Mislim da je takav slučaj i sa Antarktikom… Mada do tamo lete avioni…
Šta si ovde tačno rekao a da može da se razume? Ne bira se najkraći let i leti se preko kontinenata?! Naravno da se leti i preko svih okeana pa i Tihog. Ja sam leteo iz Australije za Los Angeles, to ti je baš ceo Tihi okean, iz njegovog južnog u severni deo. Otvori aplikaciju Flightradar i videćeš u ovom trenutku stotine aviona iznad Tihig okeana. Avioni lete iz Novog Zelanda za Čile preko Tihog okeana jer kako bi inače? Obrati pažnju da recimo baš taj avion iz Novog Zelanda za Čile leti vrlo blizu Antarktisa kao ono kad većina letova iz Evrope za Ameriku leti blizu Grenlanda i Islanda ali to nije zbog sigurnosti već zbog najkraće radaljine - zbog loptastog zemljinog oblika😅

Ravnozemljasi su ranije izbacivali linkove sa letovima(verovatno se radilo o odredjenim kompanijama), na kojima su letovi preko Tihog okeana retki ili ih nema uopste... To sam uzeo kao realnost, poverovao sam im i pogresio... A sto se tice putanje aviona, veoma je tesko odredjivati daljino na izgled na osnovu prikaza na flightradaru, jer treba uzeti u obzir zakrivljenost zemlje koja je razlicita u zavisnosti da li avion leti iznad ekvadora ili na juznoj i severnoj polulopti..Tako da nam ponekad stvarno moze izgledati da se leti duzim putem, sto je slucaj jedino prilikom izbegavanja prirodnih nepogoda i slicno....

Zemlja je okrugla, kao tepsija, i ravna kao lopta.
I, sad, ko čita ovu rečenicu, reći će:
"Šta reče, ovaj? Da li je normalan?
Toliko je dokaza, stotinama godina unazad. Od prvih astronoma, fizičara, matematičara. Koji su čineći, jednu celinu, dokazali, oblike tela, u univerzumu, i jasno stavili do znanja, da su ta ista tela, iz nekog razloga, loptastog (okruglog) oblika. Kasnije je utvrđeno, da je taj razlog, direktan uticaj, gravitiranja, manjeg, ka većem. I, onda su, po logičnom sledu otkrića, zaključili, da je nebesko telo, na kom i mi boravimo, takođe, loptastog oblika.
Ta spoznaja, nije od neku noć. Nego je to, dug i veoma kompleksan proces. Nauka je temelj, za sve ono što poznajemo oko sebe. Pomoću nje, smo rešili, mnoge misterije i nedoumice. Unapredili sebe, i život, da bi danas, funkcionisali, komforno i mnogo lakše. Nauka je i mač, sa dve oštrice. Mnogi su je zloupotrebili, a znamo i kako.
I, onda dođu, tamo neki, dokoni ljudi. Pevači, glumci, vodoinstalateri, frizeri..., i počnu da naglabaju, i pametuju, kao da su naučnici, sa najprestižnijih svetskih univerziteta, kako to, bre, zemlja treba da izgleda. Pa, koga, na kraju, zabole k...., da li je: okrugla, ravna, valjkasta, kupasta, romboidna...
Šta imamo od toga? Samo dokolicu, i presipanje iz šupljeg u prazno.
Na kraju, nauka je rekla, ono što je trebalo, da se kaže, i to je jedini imperativ. Da nije nauke, još bi bauljali po pećinama, i lovili kopljima mamute
Stoga, živela nam nauka i naučnici, koji su posvetili, cele svoje živote, za dobrobit čovečanstva.

kružnicu? ;)

a šta im se desilo na ivicama "kružnice" :)
:D
C3D34DC0-17E9-4364-B0F9-34AE6AD60007.jpeg

Back