Markale uvežbane u SAD

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel si ozbiljan ili se zajebavaš? 😂😂😂 Zamisli top koji ne može da pogodi metu, pa za šta služi onda?
A poznaješ li Ti Sarajevo? Mislim gde su Markale u odnosu na raspored srpskih topova? Za dž se trudite, majstori su nam promešali karte. Nadam se samo da neko ozbiljan, negde, traga za istinom. Na ovom forumu "majstora na jedan klik" može samo ovakvo prepucavanje.

Poslednja izmena:
Nije 120mm nego 130. Radi se o topu M46 koji je bio najmoćnije artiljerijsko oruđe u naoružanju JNA i on ima ogromnu razornu moć, daleko veću od haubice D-30 122mm. Taj top je korišćen za kontrabatiranje i malo je čudno da ubije toliki broj ljudi ali ipak ne bih se kladio na to da ubija samo u radijusu od 20 metara. Artiljerija može da te ubije do 100 metara i nisi bezbedan od šrapnela takvog kalibra. Ipak su malo preuveličali ali da može da rokne 20-30 ljudi to može.
Ako ne deli vrednosti EU i Bugarske onda treba noga u dupe.
Nije tačno, u oba slučaja se radi o minibacačkoj granati 120 mm. Ona i jedino može pasti tu zbog putanje, top tu ne može pogoditi.
Jel si ozbiljan ili se zajebavaš? 😂😂😂 Zamisli top koji ne može da pogodi metu, pa za šta služi onda?
A poznaješ li Ti Sarajevo? Mislim gde su Markale u odnosu na raspored srpskih topova? Za dž se trudite, majstori su nam promešali karte. Nadam se samo da neko ozbiljan, negde, traga za istinom. Na ovom forumu "majstora na jedan klik" može samo ovakvo prepucavanje.
Naravno da se ljudi trude. Koleginica @limunada je već ranije zapazila par sličnih slučajeva.

Novocrnogorski nacional gradjanizam hahahaha. Moja dva pomenuta strica su u svojim jedinicama zapisani kao Crnogorci. Prema tome smanji dozivljaj.
I taj tip je tad i samo tad .za tu priliku / jer je bio popis stanovnistva u CG/dosao na krstaricu I nikad vise. jasno je da je imao neku agenda tako da ti je prica smijesna. Na kraju krajeva I da je taj neki bitan lik , ljudi imaju pravo na razlicit identitet.
I to što kažeš, a ima i raznih identiteta…
32E69049-8078-4452-B80A-BB57F14E2F51.jpeg

387C12E8-9394-4E01-B874-038751EEE216.jpeg

I to što kažeš, a ima i raznih identiteta…
Pogledajte prilog 1857947
Pogledajte prilog 1857946
Dao Bog I nek ih bude koliko hoce jer to znaci ziv smo narod sa zivim neokostalim misljenjima. To su ta lutanja jer smo jos u soku zbog raspada Jugoslavije a pogotovu zbog stvari poput Markala pa I stvari poput inata I distance prema Srbima dodju do izrazaja. Naravno ima I do nesposobnosti CG drustva da se odvoji od proslosti I ponudi integrativni model svakako zasnovan na zavicajnosti i na sistemu vrijednosti koji je svako ce se sloziti specifican. Zato smo mi Crnogorci cak I kad se izjasnimo bilo kako. Cak se I onaj tvoj omiljeni Bosnjak morao sloziti sa ovim zadnjim hhahah

Back