Markač prekršio pravila o privremenoj slobodi

Poruka
74.464
Markač prekršio pravila o privremenoj slobodi

v81374p0.jpg


Hrvatski general Mladen Markač, koji početak haškog sudjenja za ratne zločine za vreme i nakon operacije "Oluja" čeka na slobodi, prekršio je pravila Tribunala o ograničenju kretanja jer je proteklog vikenda bio u lovu na divlje svinje na planini Bilogori.

Društvo mu je pravio lično ministar unutrašnjih poslova Ivica Kirin, čiji bi potčinjeni Markača morali hapsiti u takvim slučajevima.

Uz Markača, Kirina i gradonačenika grada Virovitice Zdenka Kožnjaka, iz čijeg su kabineta procurile informacija i fotografije, u lovu upriličenom na području Virovitičko-podravske županije učestvovao je i predsednik veteranskog udruženja HVIDRA i saborski poslanik HDZ-a Josip Djakić.

Vest postavljena na Internet strani index.hr objavljena je u više elektronskih medija, nakon čega je došlo do neveštih pokušaja demantovanja.

Iz kabineta gradonačelnika Virovitice saopšteno je da fotografije koje je Index.hr objavio nisu snimljene u ovogodišnjem lovu, već su korišćene one ahivske iz 2003. godine.

Markačev advokat Goran Mikuličić prvo je za Index.hr izjavio da bi "voleo da nema te fotografije", da bi za Hrvatsku televiziju izjavio da su fotografije stare četiri godine, a za jednu manju TV kuću je rekao da dovodi u pitanje autentičnost fotografija.

Markač prekršio pravila o privremenoj slobodi

v81374p1.jpg


Na index.hr odmah su dokazali da fotografije potiču iz ove, a ne 2003. godine, jednostavno uporedjujući fotografije Kirina iz ove i 2003. godine, kada je Kirin bio mnogo mršaviji.

Markač, koji je zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Antom Gotovinom optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje ratnog prava i običaja zbog ubistava, bezobzirnog razaranja naselja i pljačke imovine srpskih civila u "Oluji", kao i Čermak sudjenje čeka u kućnom pritvoru, odnosno uz ograničenje kretanja van mesta stanovanja, kao i uz obavezu hrvatske vlade da ga, u slučaju kršenja pravila, odmah pritvori.

Čermak je takodje kršio pravila prošle godine, kada je bio na jednom rodjendanskom slavlju, dočeku Nove godine i takmičenju na Sljemenu, ali mu je, uz opomenu, dopušteno da i dalje bude na privremenoj slobodi.
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.