марио караматић призива украјински сценарио у бих: "хрвати имају могућност да унутар фбих направе доњецк и луганск"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
10.435
МАРИО КАРАМАТИЋ ПРИЗИВА УКРАЈИНСКИ СЦЕНАРИО У БиХ: “Хрвати имају могућност да унутар ФБиХ направе Доњецк и Луганск”
2 мин реад

Караматић је рекао да вјерује да ће опћи избори у БиХ бити одржани, иако у буџету не постоји ставка за ту намјену

Члан Предсједништва Хрватског народног сабора Марио Караматић рекао је да Хрвати имају могућност да унутар бх. ентитета Федерација БиХ (ФБиХ) направе Доњецк и Луганск уколико на изборима поново дође до њиховог прегласавања.

Караматић је рекао да вјерује да ће опћи избори у БиХ бити одржани, иако у буџету не постоји ставка за ту намјену, што значи да не постоје законски услови за њихово организовање и провођење.

“По неким тумачењима постоје у РС, пошто РС има своја изборна тијела. Она би то чак и могла, али ФБиХ дефинитивно не може”, рекао је Караматић за АТВ.

Он каже да није за опцију бојкота избора, оцијенивши да је то бјежање од проблема.

Упитан да ли може доћи до “мостаризације” Федерације БиХ, Караматић је рекао да је то “могуће врло лако”.

Поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да је Дејтонски споразум “лудачка кошуља”, Караматић је рекао да је “лудачка кошуља” у БиХ наметнута Хрватима, објашњавајући да никоме није било ни у примислима да ће Бошњаци одређивати Хрватима ко ће им бити члан Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да у Републици Српској и унутар хрватског корпуса у БиХ није спорно слово Дејтона и изворна дејтонска овлашћења, већ да су проблеми настали када се ушло у тумачење духа Дејтонског споразума.

СБ
https://www.slobodna-bosna.ba/vijes...da_unutar_fbih_naprave_donjeck_i_lugansk.html

Сасвим реалан сценарио. БиХ је ИСИЛ држава и тамница народа. БиХ моће ући у ЕУ само у деловима, мислимо на хришћанске делове, док ИСИЛ Бошњакистан остаје са њиховом Турском да чека.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.