Марио Боргезио : "Младић је мој херој"

Poruka
19.903
Borgezio: Mladić je moj heroj

154108_mario-borgezio_f.jpg

Italijanski političar Mario Borgezio, član Evropskog parlamenta i predsednik Lige za sever, izjavio je danas da je Ratko Mladić patriota i dodao da su Srbi u Bosni i Hercegovini mogli da zaustave prodor islama u Evropu.

Komentarišući hapšenje Mladića, Borgezio je za jednu italijansku radio stanicu rekao da su optužbe protiv njega političke i dodao da "nema ni trunke vere da će mu u Haškom sudu biti omogućeno fer suđenje".

Prema njegovim rečima, Srbi su u Bosni i Hercegovini "mogli da zaustave prodor islama u Evropu", da ih svet u tome nije sprečio.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/140225/Borgezio-Mladic-je-moj-heroj

Марио Боргезио - противник зла или "еуроскептик", како се још називају људи који се противе окупацији својих држава. Занимљива констатација у вези Ислама.

Нисам сигуран да "продор Ислама", тј. пуштање муслинмаснких емиграната у фашистичку ЕУ има везе са ратом у Републици Српској и ФБиХ, али добро.

Italijanski političar Mario Borgezio, član Evropskog parlamenta i predsednik Lige za sever, izjavio je danas da je Ratko Mladić patriota i dodao da su Srbi u Bosni i Hercegovini mogli da zaustave prodor islama u Evropu.

Komentarišući hapšenje Mladića, Borgezio je za jednu italijansku radio stanicu rekao da su optužbe protiv njega političke i dodao da "nema ni trunke vere da će mu u Haškom sudu biti omogućeno fer suđenje".

Prema njegovim rečima, Srbi su u Bosni i Hercegovini "mogli da zaustave prodor islama u Evropu", da ih svet u tome nije sprečio.

Марио Боргезио - противник зла или "еуроскептик", како се још називају људи који се противе окупацији својих држава. Занимљива констатација у вези Ислама.

Нисам сигуран да "продор Ислама", тј. пуштање муслинмаснких емиграната у фашистичку ЕУ има везе са ратом у Републици Српској и ФБиХ, али добро.

Čovjek je mislio na nesmetan ulazak muidžahedina al kaide,koje su amerikanci tolerisali jer su donosili pare oružje i borili se protiv srba...a potom su išli gdje im volja i tu pustili korene...

Цела Европа ће бити једна јединствена земља, са једном владом и монетом.

I sa zajedničkim mozgom da se ne bi umarala sopstvenim.
Ovo me podseća na bajke koje su pričane našim roditeljima o komunizmu koji samo što nije nastupio. Samo još malo i eto njega.
Ups, mislio sam na EU.

Свака част овом човеку! Иначе,италијански војници спасили су Ратка Младића од усташа 1942!

Из интервјуа ђенерала Ратка Младића 1944:

Iako su u pocetku bili nasi neprijatelji u Drugom svetskom ratu, meni su zivot spasili italijanski vojnici, koji su jedno vreme bili smesteni u nasoj kuci, na Kalinoviku, gde sam rodjen. Bili su to vojnici iz italijanske divizije "Murdje", koja je pre toga bila desetkovana od ustasa u kanjonu Neretve. Majka mi je bila obolela od tifusa i usahlo joj je mleko. Jedan vojnik, inace otac petoro dece, hranio me je i odrzao u zivotu. Zao mi je sto nisam uspeo da ga pronadjem sve ove godine. Mislio sam - bice vremena...Italija je bila nas dobar saveznik i pomogla nam dosta u oba svetska rata,ali danas Italija vise ne postoji..."

Zato EUropske nacije tonu sve dublje sto su izgubile identitet pod pritiskom SAD i Nemacke.Pojavi se po neki politicar koji razume ono sto Ameri rade EUropljanima,ali malo ih je...Zato EU sve brze tone,sem Nemacke koja je odradila u miru sto joj nije poslo za rukom u dva svetska rata..

Otkud vama da su Liga za sjever i njen predsjednik za odcjepljenje Lombardije od Italije?

Лигу за Север чини више мањих регионалних странака, а циљеви се крећу од аутономије, до отцепљења. Најјачи су у Венету, где постоји изузетно јак регионални осећај, а многи себе и не сматрају Италијанима.

Лигу за Север чини више мањих регионалних странака, а циљеви се крећу од аутономије, до отцепљења. Најјачи су у Венету, где постоји изузетно јак регионални осећај, а многи себе и не сматрају Италијанима.

A Veneto je daleko najbogatija italijanska oblast...i bez Lige za Sever Berluskoni bi odavno bio proslost..

'18. listopad 2009.
Gospodarstvo Italije ne može bez stranih radnika
Istodobno s jačanjem protuimigrantske politike kakvu provodi vlada premijera Silvija Berlusconija, poslovni sektor bogatog sjevera Italije ovisi o radnoj snazi useljenika kojih je integracija u društvo otežana u toj regiji, uporištu populističke Sjeverne lige.

Mario Cortella, vlasnik tvrtke Kristallux blizu Padove, koja proizvodi opremu za kupaonice, žali što "mladi Talijani ne žele raditi posao koji povjeravamo useljenicima. Oni znaju tko je bio Dante, ali ne znaju variti". Cortella objašnjava da su useljenici uvelike pridonijeli gospodarskom procvatu regije, iako su ih domaći "isprva držali nevoljom da bi zatim počeli shvaćati kako su im useljenici šansa, a danas i potreba".
...
"Za integraciju je potrebno dvoje. Oni kažu da su imigranti zatvoreni, a ja kažem da su Talijani ti koji su zatvoreni", drži Said Nejjari, strani radnik u Italiji koji ističe da je njegovo pravo ne zanemariti vlastite korijene te se pita kako je moguće da Italija, u prošlosti snažno ishodište emigracije, danas nema sluha za sudbinu današnjih emigranata. '
http://www.poslovni.hr/vijesti/gospodarstvo-italije-ne-moze-bez-stranih-radnika--129577.aspx

Back