Bryaxis
Zainteresovan član
- Poruka
- 287
Da sam juče umrla, ne bih znala da se meso marinira i u mleku. Naime, čula sam da se mleko može koristiti kao marinada za meso. Navodno, mleko sadrži enzime i kiseline koje pomažu da se proteini u mesu razbiju, čineći ga mekšim i sočnijim, daje mesu blagi kremasti ukus. Da li je neko od vas probao ovakav vid mariniranja?
Koje meso ste marinirali u mleku?
Koliko dugo ste marinirali meso, odnosno koliko dugo je stojalo u mleku?
Da li ste koristili punomasno mleko, mlaćenicu ili jogurt?
Da li ste dodavali još neke sastojke poput začina ili aromatičnog bilja u mleko?
Kakvi su bili rezultati? Da li je meso bilo zaista mekše i ukusnije nego kada se koristi klasičan tip mariniranja?
Iskreno, do sad nisam nikad tako nešto probala i po malo sam skeptična, iako rado eksperimentišem sa spremanjem hrane, pa bih radije da pitam da li je neko od vas već probao ovako nešto. Takođe, bila bih zahvalna da podelite neki recept za marinadu u mleku ako imate.
Koje meso ste marinirali u mleku?
Koliko dugo ste marinirali meso, odnosno koliko dugo je stojalo u mleku?
Da li ste koristili punomasno mleko, mlaćenicu ili jogurt?
Da li ste dodavali još neke sastojke poput začina ili aromatičnog bilja u mleko?
Kakvi su bili rezultati? Da li je meso bilo zaista mekše i ukusnije nego kada se koristi klasičan tip mariniranja?
Iskreno, do sad nisam nikad tako nešto probala i po malo sam skeptična, iako rado eksperimentišem sa spremanjem hrane, pa bih radije da pitam da li je neko od vas već probao ovako nešto. Takođe, bila bih zahvalna da podelite neki recept za marinadu u mleku ako imate.