Марија Захарова о изјави Дачића...

Prazna priča, dovoljno je da nam zapadne zemlje uvedu sankcije i praktično svaki režim koji krene da šuruje sa Rusima preko nekakvih baza pada brzo. Vučićevu ekonomiju čini 90% zapadnih investicija i privatizacija, kada bi povukli sve to pola SNS bi se raspršilo i glasalo i za Sergeja ako treba. Slobina i DOS Srbija je bila manje ekonomski zavisna od zapada nego Vučkova.
Pa kakve bi te snkcije imale efekat, blokirali bi sosptvenu privredu. Koka kola samo što nije i bašte po Srbiji počela da kupuje. Sve banke su u vlasništvu stranaca, njima je stalo da se kridti otplaćuju. Dakle nema ni sankcija. Onakve nsakcije kakve smo mi doživeli 90-ih niko nikada nije niti će doživeti. A opet problem ako uvedu sankcije, jer Kineske i Ruske investicije onda mogu da budu astronomske za nas. Dug od 27 milijardi za jednu Kinu i Rusiju nije ništa. Mada je naš sveukupni javni dug u Srbiji oko 70 milijardi dolara, ni to nije ništa.

Pre posete Srbiji Putin je posetio Egipat, gde je sklopio poslove u vrednosti od 45 milijardi eura, kod nas je sklopio poslove u vrednosti od 220 miliona. Rusij ai Kina mogu da otkupe naš dug i da nsa još kreditiraju toliko. To bi bila noćna mora za zapad. Jer bi u tom slučaju trajno izgubili uticaj u Srbiji.

Zapadu je jedina karta a na koju i igraju da mi dobrovoljno izadjemo u susret njihovim interesima. U svakom drugom slučaju je problem za njih.

Pa i jeste analiza. Od početka Sirijske krize, NATO nigde više nije bildovao svoje mišiće. NATO ima unutrašnju krizu, nisu u stanju da se konskoliduju i organizuju. Bilo kakvom intervencijom na Blakanu, mogli bi da proizvedu još jednu Rusku bazu van ruske teritorije. A to je za njih veći problem nego podići 100 ili 1000 aviona.

Oni Sbiju vide kao teritoriju koju treba integrisati u NATO. Ukloliko bi intervenisali, Niš bi mogao psotati Ruska vojna baza, takdoje i u Banjaluci bi mogla da nikne još jedna Ruska vojna baza. Možda bi se i Bugari pobunili i zatražili Rusku vojnu bazu na svojoj teritoriji. Orban već pravi probleme EU, šta kao bi poželeo da istupi iz EU i da kao zaštitu instalira Rusku vojnu bazu. Možda bi i Makedonija mogla da se predomisli, NATO im je doneo šiptarski terorizam, sa Ruskom vojnom bazom mogli bi se rešiti šiptarskog terorizma, jer ako se u Srbiji i Bugarskoj instaliraju ruske vojne baze, zašto ne bi i u Makedoniji. Šta ako se pormeni vlast u CG pa se ispostavi da je CG nezakonito i protivustavno ušla u NATO i pri tome pozovu Ruse da postave bazu na njihovoj teritoriji kako bi se zaštitili.

To je ono čega se SAD plaši, jer jedino oni i Englezi čine realno NATO, ostali su pukli.

američki vojni budžet za 2018g...preko 700 milijardi dolara

američki vojni budžet za 2018g...preko 700 milijardi dolara

Verovatno je i veći.

Pa ne plaše se oni Srbije. Oni se plaše ulaska Rusije i Kine u Srbiju. Izbagavaće sve moguće razloge koji bi mogli da daju podsticaj za dolazak Rusije i Kine u Srbiju. Sankcije, idelana podsticaj, dolazi Kina i Rusija. Vojni napad, dolaze vojne baze u Bosnu i Srbiju. To je za njih noćna mora.

Mi možemo da igramo na kartu, vi kažete nezavisno Kosovo mi kažemo pripajanje RS Srbiji. Oni kažu to ne može. Po Dejtonskom sporazumu, Rusija je jedan od garnata sporazuma i jedna od članica saveta bezbednosti UN. Oni su već bili u Bosni i mogu opet da dodju, dovoljno ih je samo pozvati. Rusija se vraća u Bosnu.

Kod nas mogu još lakše da dodju u Srbiju.

Medjutim mi ne igramo na te karte. Zašto?

Zasto to nisu 1999. nije li ih Milosevic molio, nego sad, kad su Crna Gora i Kosovo izgubleni?

Evo zasto, bave se svojim interesom. I Basara Asada bi ostavili da im ne daje vaznu bazu na Mediteranu. Rusija zeli obnovu Ruskog Carstva/SSSR, i to im je plan za narednih najmanje sto godina. Ratuju u Ukrajini, jer se Ukrajinci tome protive, a taj rat trazi ljudstvo, tehniku, i novac. Mastanje je da bi Rusi mogli da odrzavaju neku bazu u Pristini, mi izlaz na more nemamo, kako bi recimo tesku tehniku prebacivali tamo, avionima? Uz eventualni pristanak zemalja NATO za prelet? Ne bi islo.

Da te podsetim da su tada ruski vojnici dosli iz Tuzle i zauzeli pozicije na pristinskom aeordromu.

A i NATO vise nije kao sto je bio pre.

- - - - - - - - - -

to je PRVI problem koji Srbija mora da reši , izlazak na more , milom ili silom . to se relativno lako rešava , sa 100 miliona $ imamo pad miletove diktature , podelu crne gore i izlazak na more , i to trajan .

Izlazak na more je najveci fail srpske politike. Potroseni su toliki resursi ( ljudski i finansijski) za neka brda i planine po Bosni a sve to ne vredi 2 dinara.
Da se ulozila tolika energija za prodor ka moru danas bi bilo 2 miliona Srba samo na primorju dole u onome sto zovu CG

Verovatno je i veći.

Pa ne plaše se oni Srbije. Oni se plaše ulaska Rusije i Kine u Srbiju. Izbagavaće sve moguće razloge koji bi mogli da daju podsticaj za dolazak Rusije i Kine u Srbiju. Sankcije, idelana podsticaj, dolazi Kina i Rusija. Vojni napad, dolaze vojne baze u Bosnu i Srbiju. To je za njih noćna mora.

Mi možemo da igramo na kartu, vi kažete nezavisno Kosovo mi kažemo pripajanje RS Srbiji. Oni kažu to ne može. Po Dejtonskom sporazumu, Rusija je jedan od garnata sporazuma i jedna od članica saveta bezbednosti UN. Oni su već bili u Bosni i mogu opet da dodju, dovoljno ih je samo pozvati. Rusija se vraća u Bosnu.

То требаш питати ..ДОМАЋЕ КВИСЛИНГЕ од ТАДИЋА - ВУЧИЋА ...:besan2: :aha2:

Verovatno je i veći.

Kina ima svoje probleme (Tajvan, Tibet, (kineski) muslimani, Hong Kong) koji su svi u njenom regionu. Malo se bavi drugim stvarima.

Rusi imaju svoj plan, obnoviti Carstvo/SSSR. Dakle, najvaznije su im teritorije bivseg SSSR gde zive Rusi, a Srbija im je manje vazna. Nije im bila jako vazna ni 1999. a zasto bi sada bila, kada je manja i nema ni izlaz na more?

Sto su neki napisali "Rusi da nam pomognu da povratimo CG, a mi njima baze" to tako ne ide. Nisu im valjale baze ni u Milosevicevoj SRJ, koja je imala izlaz na more. Ako bi pokusali nesto oko CG, zar SAD i ponajpre njihovi saveznici koji imaju znatniju vojnu sposobnost i pravo veta u UN, Francuska i Britanija, ne bi to pokusali da onemoguce? Uopste to ne izgleda izvodivo.

Mi ako kazemo da se RS pripaja Srbiji mozda prizivamo nesrecu na svoju glavu! Kakav je NATO nije vazno, dovoljan je jedan americki nosac aviona da porazi celo vazduhoplovstvo Srbije. Ne treba SAD NATO da izadju na kraj sa nama.
Opet Rusija ovo Rusija ono. Da li ce Rusija u RS? Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, da je Rusija spremna za tako nesto spoljnopoliticki stav Srbije bi bio drugaciji. Politicar mora da prica, iskaze svoj stav, diplomatski utice na suparnike, a ne moze se videti nista oko angazmana Rusije u RS/Bosni iz izjava Vucica, Dacica, Dodika.

Poslednja izmena:
Verovatno je i veći.

srpski političari su pod kontrolom zapadnih službi...pare koje su pljačkali po Srbiji....nalaze se u bankama pod zapadnom kontrolom...a haški tribunal veoma lako može da pozove neke srpske političare na odgovornost

srpski političari su pod kontrolom zapadnih službi...pare koje su pljačkali po Srbiji....nalaze se u bankama pod zapadnom kontrolom...a haški tribunal veoma lako može da pozove neke srpske političare na odgovornost

Nije tako jednostavno, potrebno je strpljenje. RS, CG i ostale teritorije koje osecamo da nam pripadaju mi ne mozemo vratiti u trenutku koji je nepovoljan i koji bi nas stavio nasuprot nadmocne vojne sile.

Nije tako jednostavno, potrebno je strpljenje. RS, CG i ostale teritorije koje osecamo da nam pripadaju mi ne mozemo vratiti u trenutku koji je nepovoljan i koji bi nas stavio nasuprot nadmocne vojne sile.

strpljiv sam i previše...30 godina posmatram ološ i lopovčine u vidu sps i srs...a i ovi iz dosa nisu ništa bolji...šta misliš, da li je to dovoljno

Kina ima svoje probleme (Tajvan, Tibet, (kineski) muslimani, Hong Kong) koji su svi u njenom regionu. Malo se bavi drugim stvarima.

Rusi imaju svoj plan, obnoviti Carstvo/SSSR. Dakle, najvaznije su im teritorije bivseg SSSR gde zive Rusi, a Srbija im je manje vazna. Nije im bila jako vazna ni 1999. a zasto bi sada bila, kada je manja i nema ni izlaz na more?

Sto su neki napisali "Rusi da nam pomognu da povratimo CG, a mi njima baze" to tako ne ide. Nisu im valjale baze ni u Milosevicevoj SRJ, koja je imala izlaz na more. Ako bi pokusali nesto oko CG, zar SAD i ponajpre njihovi saveznici koji imaju znatniju vojnu sposobnost i pravo veta u UN, Francuska i Britanija, ne bi to pokusali da onemoguce? Uopste to ne izgleda izvodivo.

Mi ako kazemo da se RS pripaja Srbiji mozda prizivamo nesrecu na svoju glavu! Kakav je NATO nije vazno, dovoljan je jedan americki nosac aviona da porazi celo vazduhoplovstvo Srbije. Ne treba SAD NATO da izadju na kraj sa nama.
Opet Rusija ovo Rusija ono. Da li ce Rusija u RS? Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, da je Rusija spremna za tako nesto spoljnopoliticki stav Srbije bi bio drugaciji. Politicar mora da prica, iskaze svoj stav, diplomatski utice na suparnike, a ne moze se videti nista oko angazmana Rusije u RS/Bosni iz izjava Vucica, Dacica, Dodika.
Radi se o širenju političkog i vojnog uticaja. Očigledno je da je NATO okružio Rusiju. Otvaranjem ruskih baza na Balkanu, NATO bi dobio u svojoj pozadini Rusku vojnu mašineriju, dakle, NATO bi ili moro da udje u sukob sa Rusima. Ili bi morao da pravi odsupnicu. Što bi u geopolitičkom smislu značilo nekoliko koraka unazad za SAD i Englesku. Vraćanjem Krima zaustavljen je pohod NATO.a na RUsiju. Dakle stigli su do tačke na kojoj su rusi rekli dosta je bilo.

Tako da bi za Ruse, instalacija njihovih baza na Balkanu, takva prilika dala bi im ogromnu odstupnicu NATO trupa. Politički ako s emi odlučimo na potez kao što je Sirija uradila, amerikancima je jasno da moraju da se povlače.

Kinez imaju više dolara nego amerikanci, njima je cilj da se oslobode dolara što pre, onog trenutka kada kinezi kreditima od dolara budu zadovoljni, tog momenta će se odreći dolara i pada dolarksa ekonomija. Kinazim je cilj da se države ne zadužuju kod MMF-a Londonskog ili Pariskog kluba, već kod njih.

- - - - - - - - - -

Tačno, samo što mislim da je pogrešno da to radi Haški tribunal, već mislim da to treba da urdi naše pravosudje. A to je ujedno i naš najveći problem.

Prazna priča, dovoljno je da nam zapadne zemlje uvedu sankcije i praktično svaki režim koji krene da šuruje sa Rusima preko nekakvih baza pada brzo. Vučićevu ekonomiju čini 90% zapadnih investicija i privatizacija, kada bi povukli sve to pola SNS bi se raspršilo i glasalo i za Sergeja ako treba. Slobina i DOS Srbija je bila manje ekonomski zavisna od zapada nego Vučkova.

Jel' ono kad dobiju 11.000 evra po radniku, pa im oni besplatno rade tri godine, plus - besplatna infrastruktura?
Baš dobre investicije - za njih.

I tata bi takve investicije, sine.

- - - - - - - - - -

ovaj režim radi pod direktnom zapadnom kontrolom...a zbog javnosti glumi rusofilstvo

Apsolutna istina.
Nije mi jasno, kako to običan narod ne vidi.

- - - - - - - - - -

Izlazak na more je najveci fail srpske politike.
Potroseni su toliki resursi ( ljudski i finansijski) za neka brda i planine po Bosni a sve to ne vredi 2 dinara.
Da se ulozila tolika energija za prodor ka moru danas bi bilo 2 miliona Srba samo na primorju dole u onome sto zovu CG

Za razliku od vas - mi nismo imali Srpsku politiku.
Naprotiv, većinom su je vaši i vodili.
Mislim - vaši poreklom, a Britanski agenti po zadatku.

A kad je to pijani Britanski potrčko Jeljcin - tražio vojne baze od Britanskog agenta, Masona Slobodana Miloševića?
Nešto se ne sećam toga, kao ni obrnutog slučaja - da im je neko ovde nudio te baze.
Tek od dolaska Putina na vlast, Rusija počinje da se podiže i danas je to sasvim druga država, sa potpuno drugačijom spoljnom politikom.
Danas je sposobna da se suprotstavi NATO paktu.
Rusija je ojačala - NATO je oslabio.
Sveo se na vojsku SAD, koja nije mala - ali je vojska jedne države, a ne neke prividne zajedničke (kvazi demokratske) koalicije.
Problemi se javljaju u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji.
I biće sve izraženiji.
Otuda se zapadnjacima žuri da završe posao sa Kosovom.

I završili bi ga - samo je problem za Vučića:
Kako najveću izdaju u istoriji Srpskog naroda - predstaviti kao najveću pobedu?

A kad je to pijani Britanski potrčko Jeljcin - tražio vojne baze od Britanskog agenta, Masona Slobodana Miloševića?
Nešto se ne sećam toga, kao ni obrnutog slučaja - da im je neko ovde nudio te baze.
Tek od dolaska Putina na vlast, Rusija počinje da se podiže i danas je to sasvim druga država, sa potpuno drugačijom spoljnom politikom.
Sveo se na vojsku SAD, koja nije mala - ali je vojska jedne države, a ne neke prividne zajedničke (kvazi demokratske) koalicije.
I biće sve izraženiji.

Milosevic je trazio savez sa Rusijom i Belorusijom neposredno pre bombardovanja. Dakle, on je nudio baze.

:whistling:

Марија Захарова о изјави Дачића да је "разграничење званична позиција Београда у дијалогу са Приштином": Москва није променила став када је реч о КиМ
http://91.222.7.144/hronika/marija-...va-nije-promenila-stav-kada-je-rec-o-kim.html

Ej...
Rusi ne daju Kosovo van Srbije, a ove jajare Dacic i Vucic vagaju da li da daju Kursumiliju ili Presevo za Leposavic ili sta vec...:roll:
Halo idioti granica je na KOŠARAMA !!!
Mi ne da smo dotakli DNO...mi smo probili dno i idemo i ispod dna sa ovom nametnutom ekipom kolaboracionista...:rtfm:

...

Vrlo je jasno šta se dešava.

Dačić dobija packe od Moskve i ukazuju, preko Nenada Popovića, da lider SPS-a nije neko nezamenjiv i da Rusija može u srpskoj vlasti vrlo lako odabrati nekog novog favorita.

A kako stvari stoje, naše vođe nisu ukapirale poruku. Što pretpostavljam da znači ćemo tek videti u kakvom će zaista smeru ići navodno otopljavanje odnosa sa Ruskom federacijom.

Milosevic je trazio savez sa Rusijom i Belorusijom neposredno pre bombardovanja. Dakle, on je nudio baze.

To je tvoj zaključak.
Nigde o tome nema nikakvih dokaza.

A i bilo bi smešno - zbog prve rečenice u mom prethodnom postu.

- - - - - - - - - -

Kolege, jedno veliko hvala ovima što govore da NATO nije kao što je prije bio uz molbu da im Rusi spreme dupli sendvič danas.

Ah, što se ismijah, Alahu dragi...

Jesi li se nasmejao 23 procen... ovaj - puta?

I biće sve izraženiji.

kao i do sada...pogledaj na minuli rad radikala i socijalista...to su isti ljudi...ne mogu biti jednom patrote, pa posle izdajnici...oni su uvek bili isti, samo narod to nije video

НИЈЕ
Нудио је војне базе ЧМАРИМА, али су га глатко - О Д Б И Л И...:nono3:

ЧМАРИ су по сваку цену хтели да бомбардују Србију да би били у позицији да .. НЕОМЕТАНО - ПЉАЧКАЈУ РУДНЕ РЕСУРСЕ на Косову и Метохији.

Након ..Кумановског споразума...снаге КФОР-а Енглеске, Француске, Немачке и Чмарике заузеле су територије Косова на којима су раније у Краљевини Србији имали " Концесије на руднике "...:think: :think:

- - - - - - - - - -

Лукашенко је Слободану Милошевићу пре агресије НАТО нудио ракетни систем С-300 као рефундирање старих дугова СССР-а. Да је Милошевић пристао на ту понуду - АГРЕСИЈА НАТО би била ОТКАЗАНА...на неодређено...:aha2:
Међутим..Милошевић је послушао савете војног врха у коме је било официра врбованих од ЦИА и МИ6 и одбио Пријатељску понуду Белорусије. Остало ...вроватно ЗНАШ ..:sad2:

НИЈЕ
Нудио је војне базе ЧМАРИМА, али су га глатко - О Д Б И Л И...:nono3:

ЧМАРИ су по сваку цену хтели да бомбардују Србију да би били у позицији да .. НЕОМЕТАНО - ПЉАЧКАЈУ РУДНЕ РЕСУРСЕ на Косову и Метохији.

Након ..Кумановског споразума...снаге КФОР-а Енглеске, Француске, Немачке и Чмарике заузеле су територије Косова на којима су раније у Краљевини Србији имали " Концесије на руднике "...:think: :think:

- - - - - - - - - -

Лукашенко је Слободану Милошевићу пре агресије НАТО нудио ракетни систем С-300 као рефундирање старих дугова СССР-а. Да је Милошевић пристао на ту понуду - АГРЕСИЈА НАТО би била ОТКАЗАНА...на неодређено...:aha2:
Међутим..Милошевић је послушао савете војног врха у коме је било официра врбованих од ЦИА и МИ6 и одбио Пријатељску понуду Белорусије. Остало ...вроватно ЗНАШ ..:sad2:

najsmešniji primer...prvi čovek bezbednosti jovica stanišić...američki igrač

Kolege, jedno veliko hvala ovima što govore da NATO nije kao što je prije bio uz molbu da im Rusi spreme dupli sendvič danas.

Ah, što se ismijah, Alahu dragi...

Pa u suštini i nije.Niko osim USA,UK i Poljske ne plaća više članarinu,a malo se članica i odaziva na poziv gazde,počevši od gruzijskog sukoba,pa na dalje....Najveću blamažu je NATO doživeo u Siriji.

Pa u suštini i nije.Niko osim USA,UK i Poljske ne plaća više članarinu,a malo se članica i odaziva na poziv gazde,počevši od gruzijskog sukoba,pa na dalje....Najveću blamažu je NATO doživeo u Siriji.

sve je to u redu kolega..ali bih pustio Ruse, Kineze, Irance i još neke , da demontiraju Ameriku i nato pakt...mi da se pozabavimo komšilukom...a svetske krize neka drugi rešavaju

Back