dadap
Primećen član
- Poruka
- 946
Pa to se podrazumeva...smeh:dadap:Hocemo recept za italijanski marcipan...![]()
... saa slikom! :wink:
:wink: Ipak je ovo ozbiljan forum... :wink:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa to se podrazumeva...smeh:dadap:Hocemo recept za italijanski marcipan...![]()
... saa slikom! :wink:
:wink: Stiže! Ne postizava se!dadap:Hocemo recept za italijanski marcipan...![]()
Ma ne bi mi navaljivali nego tiba iste...Espanol:Stiže! Ne postizava se!dadap:Hocemo recept za italijanski marcipan...![]()
![]()
:wink:
ajde tresni već jednom taj ljubavni marcipan breee!Espanol:Dobro, hoćete li da vam čukam (mislim recept) ili ćete me i dalje zamlaćivati ljubavnim palačinkama na glavi?![]()
![]()
![]()

Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()
Moze, ja vajam, a vi pravite smesu!Espanol:Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()

Espanol:Utali se sa smehom! :wink:Goscica:Moze, ja vajam, a vi pravite smesu!Espanol:Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Čoveče, koji forum. A radi mi se kanda i iza leđa?Goscica:Moze, vec smo u talu za saxije!Espanol:Utali se sa smehom! :wink:Goscica:Moze, ja vajam, a vi pravite smesu!Espanol:Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Espanol:Utali se sa smehom! :wink:Goscica:Moze, ja vajam, a vi pravite smesu!Espanol:Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pa kako iza leđa?Espanol:Čoveče, koji forum. A radi mi se kanda i iza leđa?Goscica:Moze, vec smo u talu za saxije!Espanol:Utali se sa smehom! :wink:Goscica:Moze, ja vajam, a vi pravite smesu!Espanol:Pravilno! U gornjem slučaju sve oči su uprte u ISTU!www mira:Goscice, ovo se ubilo za tebe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Kako to misliš JEDNA KNJIŽICA? Biće to višetomna knjižurina! Kad sa istom udavača klepi izabranog u glavu ovaj ima da se probudi tek kod matičara! :wink:Goscica:Kako je krenulo, vidim ja, štampaće se jedna knjižica pod naslovom "Svi recepti sa Krstarice"![]()
Pa kažem ja... čovek je pun ideja i korisnih saveta!Espanol:Kako to misliš JEDNA KNJIŽICA? Biće to višetomna knjižurina! Kad sa istom udavača klepi izabranog u glavu ovaj ima da se probudi tek kod matičara! :wink:Goscica:Kako je krenulo, vidim ja, štampaće se jedna knjižica pod naslovom "Svi recepti sa Krstarice"![]()

Ma ne ja. Samo edukujem udavače! :wink:Goscica:Al što voli da klepne...smeh:Pa kažem ja... čovek je pun ideja i korisnih saveta!Espanol:Kako to misliš JEDNA KNJIŽICA? Biće to višetomna knjižurina! Kad sa istom udavača klepi izabranog u glavu ovaj ima da se probudi tek kod matičara! :wink:Goscica:Kako je krenulo, vidim ja, štampaće se jedna knjižica pod naslovom "Svi recepti sa Krstarice"![]()
![]()
![]()
![]()

Može li se "najvažnija faza" sprovesti pomoću mašine za pravljenje rezanaca? Znaš one što ima valjke za razvlačenje testa?Espanol:Postoji više vrsta marcipana prema zemljama porekla i različitim školama, ali osnovne varijante su one sa orasima i bademom. Ako je neko rešio da se zanima, evo recepta:
MARCIPAN SA ORASIMA ILI BADEMOM
Za 1,5 kg marcipana potrebno je:
- 1 kg šećera
- 3 dl vode
- 500 gr. mlevenih oraha ili badema
Kuvati sirup od šećera i vode dok ne uvri toliko da postane gust. Preliti ga brzo u drugu posudu preko samlevenih oraha ili badema, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Ohlađen dolazi u najvažniju fazu rada, pogotovo ako se od njega prave ukrasi i dekoracije. U poslastičarnicama ovu masu provlače kroz valjke da bi postala glatka i sitne strukture, a u kućnim uslovima može da posluži valjanje (snažno) oklagijom ili tučenje u avanu. Ovako spremljen marcipan može dugo da se održi u frižideru, može da se dodatno boji, a još bolji ukus ima ako se u masu doda malo ruma.
Može, samo traži više provlačenja. :wink:smeh:Može li se "najvažnija faza" sprovesti pomoću mašine za pravljenje rezanaca? Znaš one što ima valjke za razvlačenje testa?Espanol:Postoji više vrsta marcipana prema zemljama porekla i različitim školama, ali osnovne varijante su one sa orasima i bademom. Ako je neko rešio da se zanima, evo recepta:
MARCIPAN SA ORASIMA ILI BADEMOM
Za 1,5 kg marcipana potrebno je:
- 1 kg šećera
- 3 dl vode
- 500 gr. mlevenih oraha ili badema
Kuvati sirup od šećera i vode dok ne uvri toliko da postane gust. Preliti ga brzo u drugu posudu preko samlevenih oraha ili badema, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Ohlađen dolazi u najvažniju fazu rada, pogotovo ako se od njega prave ukrasi i dekoracije. U poslastičarnicama ovu masu provlače kroz valjke da bi postala glatka i sitne strukture, a u kućnim uslovima može da posluži valjanje (snažno) oklagijom ili tučenje u avanu. Ovako spremljen marcipan može dugo da se održi u frižideru, može da se dodatno boji, a još bolji ukus ima ako se u masu doda malo ruma.
www mira:HOCU MIŠEVE
Eh... miševi bar postoje...www mira:HOCU MIŠEVE