Manus - Novi AI putnički agent

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.030
Manus, autonomni AI agent razvijen od strane kineskog startapa Monica, predstavlja značajan iskorak u planiranju putovanja. Za razliku od tradicionalnih AI sistema koji zahtevaju eksplicitne instrukcije korisnika, Manus može samostalno inicirati zadatke, analizirati podatke i dinamički prilagođavati svoje akcije u realnom vremenu.

U kontekstu planiranja putovanja, Manus integriše sveobuhvatne informacije kako bi kreirao personalizovane itinerere i generisao prilagođene vodiče za putovanja. Na primer, prilikom planiranja putovanja u Japan, Manus analizira različite aspekte kao što su turističke atrakcije, lokalni događaji, vremenski uslovi i lične preferencije korisnika kako bi kreirao optimalan plan puta.
godisnji_odmor_050124_tw1024.jpg

Ova sposobnost autonomnog planiranja i prilagođavanja čini Manus potencijalnom revolucijom u planiranju putovanja, omogućavajući korisnicima da dobiju detaljne i personalizovane planove bez potrebe za ručnim istraživanjem i organizacijom.
Za ovu platformu kažu da ne daje samo ideje, već i konkretne rezultate. Uostalom, vreme će pokazati koliko je takav sistem zapravo efikasan i koristan.
Kao i kod svake nove tehnologije, potrebno je vreme da se proceni njen dugoročni uticaj i prihvatanje od strane šire javnosti.

Ne znam baš za ovaj Manus ali da će AI da promeni, ako ne baš sama putovanja, mada i to a ono sigurno organizaciju i planiranje istih, tu nema nikakve dileme.Kao što sada ne možemo da zamislimo da bilo gde odemo bez pomoći Google mapa ili tako neke slične aplikacije, i pitamo se, mi stariji, kako smo pre išli bilo gde….pa se onda setimo da smo čitali iscepane papirnate mape, pa i telefonske imenike od 2-3 kila, i mislimo se iebati koji smo pećinski ljudi bili…tako će putovanja u budućnosti biti nezamisliva bez konsultacije, a verujem i celokupnog plana putovanja uz pomoć AI.
Ja ga koristim već u najveće za planiranje i efektivnost, doduše još uvek skromno. Znam šta hoću da vidim i gde hoću da odem i gde da pijem kafu i u kom restoranu da jedem. Kada mu ubacim te parametre i kažem daj isplaniraj mi što efikasniju šemu i plan sa prevozom, sa putem kojim da hodam, gde prvo da idem, gde da kupim karte, kako da što manje izgubim vremena, na primer kafu mogu da popijem i pre ručka, a mogu i posle, šta mi dolazi prvo na volej….i tako dalje….
Naravno, mogu to i sam ali što da si tupim mozak kad mi AI uradi ceo plan za na primer 5 dana boravka negde, do u detalje i u minut, za samo par sekundi?
Mislim mogućnosti su neograničene i da pomaže je činjenica a zašto odbijati pomoć i olakšanje?
Naša kreativnost i maštovitost se tu ne dovodi u pitanju, eeeee a da li nas sve to utupljuje, pa jbga ajd’ bacite telefone.

Ne znam baš za ovaj Manus ali da će AI da promeni, ako ne baš sama putovanja, mada i to a ono sigurno organizaciju i planiranje istih, tu nema nikakve dileme.Kao što sada ne možemo da zamislimo da bilo gde odemo bez pomoći Google mapa ili tako neke slične aplikacije, i pitamo se, mi stariji, kako smo pre išli bilo gde….pa se onda setimo da smo čitali iscepane papirnate mape, pa i telefonske imenike od 2-3 kila, i mislimo se iebati koji smo pećinski ljudi bili…tako će putovanja u budućnosti biti nezamisliva bez konsultacije, a verujem i celokupnog plana putovanja uz pomoć AI.
Ja ga koristim već u najveće za planiranje i efektivnost, doduše još uvek skromno. Znam šta hoću da vidim i gde hoću da odem i gde da pijem kafu i u kom restoranu da jedem. Kada mu ubacim te parametre i kažem daj isplaniraj mi što efikasniju šemu i plan sa prevozom, sa putem kojim da hodam, gde prvo da idem, gde da kupim karte, kako da što manje izgubim vremena, na primer kafu mogu da popijem i pre ručka, a mogu i posle, šta mi dolazi prvo na volej….i tako dalje….
Naravno, mogu to i sam ali što da si tupim mozak kad mi AI uradi ceo plan za na primer 5 dana boravka negde, do u detalje i u minut, za samo par sekundi?
Mislim mogućnosti su neograničene i da pomaže je činjenica a zašto odbijati pomoć i olakšanje?
Naša kreativnost i maštovitost se tu ne dovodi u pitanju, eeeee a da li nas sve to utupljuje, pa jbga ajd’ bacite telefone.

Potpuno se slažem sa tobom, AI je jedan koristan asistent u mnogim oblastima, pa i za planiranje putovanja. Da ti lepo predloge na osnovu zadatih parametara i čovek sam izabere od ponudjenog.
Nedavno smo pokušavali da pomognemo prijatelju iz Srb da dodje na Bahame. Posto nije uspeo na vreme da izvadi USA ili UK vizu, bila je veoma zahtevna pretraga da se nadju letovi koji ne uključuju te zemlje, AI je dao 5 mogucnosti, a od tih 5, 2 su bile one koje smo i mi sami mozgali kao najrealnija mogućnost.

Mi inače koristimo AI i za sumiranje beleski posle sastanka, lepo snimis sastanak (voice recording), svi se predstave imenom, i AI sve to lepo spakuje u report 😊

Back