jesi li siguran da sam žena?
Zanimljivo pitanje......Da li je tvoj womansplaining dovoljan da budemo potpuno sigurni da si zena....?
Nije apsolutno sigurno, to je tacno, ali do skora je verovatnoca kad dobijes womansplaining , a to je ovo "muskarci potcenjuju inteligenciju i sposobnost zena" dok bi muskarac rekao muskarci potcenjuju inteligenciju i sposobnost prosecnih zena.....i zna da je to tacno....bila velika....
Ta razlika u primetnosti tj percepciji je nesto sto je skoro garancija da je neko zensko....
A apsurd je na prvi pogled..
Znaci zena koja vazi da ima oko ka detaljima odjednom postaje bice koje to radi samo da bi pokrilo totalno slepilo prema detaljima...
Tj forsira formu da se ne bi videlo da ne primecuje sustinu tj veliki broj detalja...
To je racionalnom bicu totalno glup zakljucak i glup sistem....jer sta onda fali da toliki trud ne pretvori u stvarno sustinsko primecivanje i percepciju detalja...
Ja kazem frustraciona priroda, koja lici na nesto kao suzenje svesti i nesigurnost pa i kompleks...
Zene se ne interesuju nizasta osim za ono sto je uticajno i interesantno njima kao izvor moci..
To bi znacilo a je ZENA idealna definicija SUBJEKTIVNOSTI , jer je aposlutno zabole sta je stvarnost nego sta je na berzi dostupno njoj kao izbor...
Naravno postoje neke zene koje su resile da probaju drugacije i onda se bore sa objektivnoscu....i mislim da uzivaju ali i da imaju problema sa tim..
Ja poznajem zene koje su racionalne i one su prilicno predane tome da budu objektivne, i uvek mi kazu da su ipak zene, da to ne zaboravim..jer osecaju da isto kao sto ja dajem svom nagonskom 10% ili 20% max, one daju svojem nagonskom 20% ili 40% max....
I niko to ne vidi kao lose...
Da nije demagogije zena, tj ovog seljacizma u Srbiji , prica bi izgledala totalno drugacije....Ja prvi znam korist od zena koje zele da razmisljaju, jer razmisljaju drugacije, mogu da se specijalizuju za drugacije....imaju brzi rezon za drugacije..ali u Srbiji je to nemoguce i opasno , jer je zahtev da se zena tretira objektivno ustvari zahtev da se ponisti vrednost i da se ustolici ili seljanka ili bezvrednost koja apeluje na dzentlmenstvo ili na benefite samo zato sto je zena ili zato sto je nosilac diplome po rodjenju koju archi pa archi i ne trepne dok je archi....kao zloupotrebu da bi dosla do nekih vrednosti i priznanja...
U USA gde su vec novcem i selekcijom i nasiljem pokvarili neki objektivni pristup, nego je sve politikanstvo , zena je pod teretom nemilosrdne oportunisticke logike, pa su podmetanja te prirode...
Zene ce nazalost dokazati svoju jednakost tako sto ce stvoriti novog muskarca, osakacenog, muskarca koji ima zensku svest, zensku percepciju i nacin razmisljanja onda postaje zenski...
Jer zenama je potpuno nebitno kako ce doci do odnosa i zakljucka da su ravnopravne intelektualno , da li destrukcijom primera da to nije tacno ili unapredjenjem sebe, a bar pet puta je lakse to raditi preko drugih i destrukcijom nego kontrukcijom....zito se zapali za jedan dan, a treba mu godina da se uzgoji..
Frustraciona priroda, je jako negativan efekat, iznikao iz animalizma, koji je jos gori efekat , a njega gaje, deca, sve zene i animalci , tj muskarci u procentu od 10 do 100%
Ali opet da kazem moje misljenje je da se animalistima ne moze nikako objasniti da je bolje imati i racionalistu pored sebe....i da ne moze animalista dozvoliti koegzistenciju racionaliste pored sebe, jer on ne vidi da ikome smeta, osim kad mu nagazi na zulj....a to bude cesto..
Inace na pitanje uopsteno odgovor glasi NE, jer ni mansplaining ni womansplaining nisu posledica iskljucivo hemije mozga, sposobnosti u rodu vec i iskustva...
Ali je onda pitanje kad se desava u praksi da je to moguce , narocito na forumu gde je nedefinisan ili nepoznat pol, sta je onda u pitanju, totalno ispiranje mozga jednom rodu i toliko rodno neobjektivno misljenje da je onda lako prepoznati rodnost po razmisljanju????