Мање познати филмови које волите

alexn96

Domaćin
Poruka
4.038
Помало ме смара што када потражим препоруке за добар филм обично добијем препоруке за филмове које смо сви већ погледали и за које свакако сви знају (Господар прстенова, Претпарачке приче, Кум итд..) Који су то, као што наслов каже, мање познати филмови који су вам се свидели. Ево ја ћу да почнем са овим:

cop.png

https://www.imdb.com/title/tt0092783/

Nisam ga gledao pa ne mogu da ga ocenim ali svidja mi se kako razmisljas jer ovo je verovatno najmanje poznat film Gaja Ricija.
Мени један од омиљених филмова, а његов дефинитивно најозбиљнији. Право уметничко дело.
Уколико си у прилици, гледај га у друштву како би имао са ким да продискутујеш након што га одгледате. :)

Мени један од омиљених филмова, а његов дефинитивно најозбиљнији. Право уметничко дело.
Уколико си у прилици, гледај га у друштву како би имао са ким да продискутујеш након што га одгледате. :)
Pogledacu ga. Hteo sam i ranije pa nikad jer generalno jako volim Gaj Ricija.

Prvi put cujem. Definitivno manje poznat.
Sve poznati glumci(zaboravio sam koji) I esktra priča. Jedno vreme je često emitovan na Pinkovim kanalima. Frenki je mali pomoćnik svog gazde koji matretira svoju devojku koja se sviđa Frenkiju. U jednom momentu Frenki poželi da je zaštiti i da ubije gazdu. Gazda preko svojih veza to sazna. Stave mu prazne čaure u pištolj prilikom pokušaja ubistva. Gazda ga prebije na polumrtvo i zauvek protera iz zemlje :) Tako nekako...

Помало ме смара што када потражим препоруке за добар филм обично добијем препоруке за филмове које смо сви већ погледали и за које свакако сви знају (Господар прстенова, Претпарачке приче, Кум итд..) Који су то, као што наслов каже, мање познати филмови који су вам се свидели. Ево ја ћу да почнем са овим:

Pogledajte prilog 1400060
https://www.imdb.com/title/tt0092783/
Гледао сам овај филм, чини ми се негде 89-90, и могу рећи да је скроз ок.
Џемс Вудс је заиста добар глумац.

Da podelim jos jedan zanimljiv filmic koji sam juce ponovo pogledao posle duzeg vremena. Sporiji je film tako da ko voli brze neka preskoci. U pitanju je isti reziser koji je rezirao mnogo poznatiji (i bolji) film "Mandzurijski kandidat"

An unhappy middle-aged banker agrees to a procedure that will fake his death and give him a completely new look and identity - one that comes with its own price.
https://www.imdb.com/title/tt0060955/
lf

Poslednja izmena:
Da podelim jos jedan zanimljiv filmic koji sam juce ponovo pogledao posle duzeg vremena. Sporiji je film tako da ko voli brze neka preskoci. U pitanju je isti reziser koji je rezirao mnogo poznatiji (i bolji) film "Mandzurijski kandidat"

An unhappy middle-aged banker agrees to a procedure that will fake his death and give him a completely new look and identity - one that comes with its own price.
https://www.imdb.com/title/tt0060955/
lf
Овај филм нисам гледао, прочитао сам кратак опис и делује ми да је одличан. По режисеру и глумцима требао би да буде одличан.
Од Франкехајмера гледао сам:

1. The Manchurian Candidate (1962) - odličan film. zaista zaista vrhunski.
2. Seven days in may (1964) - odličan film. Kirk Daglas je briljirao a i Bert lankaster je bio odličan.
3. Grand Prix (1966) - sećam se ovog filma kao klinac.
4. The French Connection (1975) - odličan film, mada mi je Fredkinov prvi deo bolji.
5. The Black Sunday (1977) - ovaj film sam gledao kao klinac pa se baš ne sećam celog filma.
6. 52 Rick - up (1986) - Roy Sheider ovog glumca baš volim i svaki njegov film mi je remek delo.

Овај филм нисам гледао, прочитао сам кратак опис и делује ми да је одличан. По режисеру и глумцима требао би да буде одличан.
Од Франкехајмера гледао сам:

1. The Manchurian Candidate (1962) - odličan film. zaista zaista vrhunski.
2. Seven days in may (1964) - odličan film. Kirk Daglas je briljirao a i Bert lankaster je bio odličan.
3. Grand Prix (1966) - sećam se ovog filma kao klinac.
4. The French Connection (1975) - odličan film, mada mi je Fredkinov prvi deo bolji.
5. The Black Sunday (1977) - ovaj film sam gledao kao klinac pa se baš ne sećam celog filma.
6. 52 Rick - up (1986) - Roy Sheider ovog glumca baš volim i svaki njegov film mi je remek delo.
Da, Mandzurijski kandidat je fenomenalan. Ispred svog vremena. A Francusku vezu 2 nikada nisam pogledao jer sam se uvek plasio da ce me razocarati i pokvariti utisak koji je nam mene ostavio prvi deo. Mozda je doslo vreme da ga konacno pogeldam.

Da, Mandzurijski kandidat je fenomenalan. Ispred svog vremena. A Francusku vezu 2 nikada nisam pogledao jer sam se uvek plasio da ce me razocarati i pokvariti utisak koji je nam mene ostavio prvi deo. Mozda je doslo vreme da ga konacno pogeldam.
Није боља од прве али није лоша.
Моје мишљење: није она уопште толико лоша него је први део ремек дело кинематографије.

Sad sam kucao na IMDB, vidim da glumi Naomi Vots a nju bas volim. Bacicu pogled na trejler.
Uz Dzodi Foster i Meril Strip mi je jedna od omiljenih glumica. Ubedjen sam da je imala/ima potencijal za oskara ali prosto ima manje upecatljivih filmova i uloga nego prethodne 2 glumice. A nema bolje glume od Dzodi Foster u "Kad jaganjci utihnu" i Meril Strip u "Kramer protiv Kramera".

Back