Manje poznate stvari o ženskim grudima

Grudi su se za 20 godina povećale za 7,5 centimetara

Telesne proporcije poslednjih decenija su se promenile, a grudi su postale sve popunjenije i veće. Za samo 20 godina veće su za više od sedam i po centimetara, pa je u današnje vreme najčešća veličina 75B, a nekad je to bila 75E, otkrilo je istraživanje američke kompanije donjeg rublja Intimacy. Korpa je ostala ista, ali su grudi veće u središnjem delu. Uprkos tome, žene i dalje ne znaju izabrati pravu veličinu grudnjaka, pa tako skoro 85 posto njih nosi prevelik ili premali grudnjak.

Stimulacija grudi i orgazam


Grudi su prava erogena zona, iako se često zanemaruju. Skoro 82 posto žena priznaje da ih maženje po grudima uzbuđuje, ali tek jedan posto njih doživelo je orgazam stimulacijom tog dela tela.

Oko 70 posto žena nije zadovoljno veličinom grudi

Iako muškarce osim guze, na ženama najviše privlače grudi, njima to nije ni najmanja uteha. Gotovo 70 posto pripadnica lepšeg pola nije zadovoljno veličinom ili oblikom grudi, pokazala je američka studija.

Grudi se tokom treninga kreću i do 20 centimetara

Sasvim je normalno da su grudi bolne nakon intenzivnog treninga zato što se kreću zajedno sa telom, a mogu se pomerati gore-dole za više od 20 centimetara. Probleme sa bolnim grudima iskusila je svaka treća maratonka, potvrdila je britanska studija.

Opseg najvećih grudi iznosi 178 centimetara

Brojne žene sanjaju o većim grudima i neretko se podvrgavaju estetskim operacijama, o čemu svedoči stalni porast takvih zahvata. Vlasnica Ginisovog rekorda sa time nema problema. Amerikanka Norma Stitz ima prirodne grudi, a njihov opseg iznosi 178 centimetara.

Leva dojka je najčešće veća od desne

Kod većine žena grudi nisu jednake veličine, a leva je dojka najčešće veće nego druga. Iako je razlika jedva primetna, veličina može varirati do jedne petine korpe.

Istorija grudnjaka

Stvaranje modernog grudnjaka datira od kraja 19. veka. Ipak, prva ga je patentirala Amerikanka Mary Phelps Jacob 1914. godine. Ona je kupila prozirnu haljinu ispod koje nije pristajao korset pa je uz pomoć krojačice osmislila grudnjak. Grudnjak sa veličinama kakve i danas koristimo do savršenstva je dovela Ida Rosenthal u 20-im godinama.
 
LqjXCGL.gif
 

Back
Top