Manipulatori i tehnike manipulacije

Постоје жене које је исто тешко открити. Највише њих иде на карту детета или неке сличне околности. Поред тога, постоје и друге вештине које поседују и које могу некога скупо да коштају.
Naravno, to su već ozbiljnije stvari.

Сад кад смо већ поменули манипулаторе, треба истаћи и те људе који су око њих. Ако ти људи немају став и ако се диве манипулаторима или ако их слепо следе, а истовремено покушавају да буду "добри" са људима који су против месије, онда су они подједнака опасност по човека који одбија манипулацију. Зашто? Зато што постоји стара изрека:

Човек који је добар са свима, није добар ни са ким.

Naravno, to su već ozbiljnije stvari.
Ти имаш случајеве да човек изгуби главу за женом. Тада ради све што му она каже. Даје паре, чини кривична дела и прекршаје због ње (туче, бије, убија, краде), брука се, замера се, прекида односе са другим људима и пријатељима, срља,...

Онда га на крају остави и претвара се да га нема.

Сад кад смо већ поменули манипулаторе, треба истаћи и те људе који су око њих. Ако ти људи немају став и ако се диве манипулаторима или ако их слепо следе, а истовремено покушавају да буду "добри" са људима који су против месије, онда су они подједнака опасност по човека који одбија манипулацију. Зашто? Зато што постоји стара изрека:

Човек који је добар са свима, није добар ни са ким.
Ali šta ako ti ljudi ne vide da je taj neko manipulator? Šta ako ljudi nisu svesni da su pod uticajem?

Ти имаш случајеве да човек изгуби главу за женом. Тада ради све што му она каже. Даје паре, чини кривична дела и прекршаје због ње (туче, бије, убија, краде), брука се, замера се, прекида односе са другим људима и пријатељима, срља,...

Онда га на крају остави и претвара се да га нема.
Čula sam za takve primere i jezivo je i na samu pomisao. Pogotovo jezivo u kakvom je stanju taj isti čovek posle svega toga.

Čula sam za takve primere i jezivo je i na samu pomisao. Pogotovo jezivo u kakvom je stanju taj isti čovek posle svega toga.
Јесте језиво. Таквих мушкараца је много. Они желе да ураде све да би се додворили тој некој и верују у њене лажи и опсене, а оне их користе за своје циљеве.

Da li ste primetili određene obrazce ponašanja kod ljudi iz vašeg okruženja – bilo u porodici, među prijateljima ili kolegama – za koje mislite da su manipulativne metode? Kako se nosite sa takvim osobama, pogotovo kada imaju uticaj na veću grupu ljudi? Kako ste uopšte shvatili da je u pitanju neko ko se služi manipulativnim metodama kako bi pridobio ljude? Kako razlikujete manipulaciju od nekih drugih oblika ponašanja koje se možda samo čine sličnim? Da li ste bili žrtva manipulatora i kako ste to prevazišli?
Nanjušim manipulatora na km. I obično je/ga pustim da igra tu igru praveći se naivan. U tim okolnostima napravim crtu u našem odnosu/ komunikaciji i čim je pređe prekidam sve to.

Kako si se izborio? Koliko je trajao proces oporavka? Kada si znao da si se oporavio? Da li si imao nekog pored sebe kao podršku u tom trenutku?

Nee ... ja sam imao prave probleme i naravno da sam bio sam u njima. SAM PROTIV SVIH !

I da je hteo neko da mi pomogne nije mogao, jer ja nikome nisam pričao šta me tišti, samo sam kopnio, kopnio i sve više se kočio.

Krenem levo, glas mi kaže "Gde si pošao ?" krenem desno "Ne tamo !"

Krenem napred, krenem nazad isto - ništa ne valja. Ja se ukopam, a glas kaže "A sad ćemo da se ukopavamo !?"

Znaš kakva igranka ... 😊🤗🙄🙃

Stvar koja me štiti od potencijalnih manipulatora je to što od svojih resursa najekonomičnije gledam da potrošim slobodno vreme. Mislim da nisam nikad uspešno izmanipulisana, a da je bilo pokušaja, nešto znam, a nešto mi ostaje da nagađam, a na to vreme ne gubim. Naravno, intuicija mi je druga desna ruka u rukovođenju svojim životom.
Ljudi koji su pokušavali, a što znam, nisu tipično loši ljudi, već u opisu svog posla/postojanja imaju imperativ da ubeđuju i šećere pogodnosti svog materijalnog ili nematerijalnog artikla. Oni su u duši trgovci, i ne zameram im ako su uspeli da mi "prodaju" nešto.
Sitne i benigne manipulacije: "Hajde danas da popijemo kafu tamo, čujem da imaju super kapućino...", a ono-tamo radi konobar na kojeg je bacila oko.
Šta je sve manipulacija... i da li detektujemo istu kod sebe, makar ovako neku sitnu i benignu? :aha:

Postoji mnogo načina, ali svi su nekako privremeni. Trajno rešenje je da
nađeš na koju slabost te peca. Da nemaš neku slabost, ne bi te upleo
u svoju igru.
Na keca osetim u vl svetu. Jednom se samo zaebo.

Tajna je u umecu citanja izmedju redova napisanog stono se kaze, jer svako se eksponira iz podsvesti posto je jako redak broj njih koji su iskreni.

A to se najbolje manifestuje ako kazete napr. nesto jako iskreno. Odmah ce se pojaviti idiot koji ce da na to reaguje kao lesinar i nacin na koji ce izvrsiti seciranje vase misli ce nepogresivo pokazati iz kojih pobuda to radi i sta ga je pogodilo.

To je najnizi nivo +-0. A ima ih sijaset dvocifrenih.

Sitne i benigne manipulacije: "Hajde danas da popijemo kafu tamo, čujem da imaju super kapućino...", a ono-tamo radi konobar na kojeg je bacila oko.
Ја сам то доживео, само што је човек унапред рекао зашто идемо у тај кафић (жели да досађује једној запосленој).

Шта још манипулатори раде, овај пут мушки: Нађу жену непријатне спољашности и крену да јој деле комплименте. Ако има неки проблем или теготу, још боље. Појављују се као некакви спасиоци и добре душе, које су наводно заинтересовани за њих, а заправо их занима нешто друго. Упознао сам низ људи који су причали "свака жена је лепа на свој начин", "права је лепотица", "нема ниједне ружне" итд. да би се представили као неки џентлмени и фини људи, а у суштини имају скривени циљ и мотив. Те жене користе као средство да дођу до нечега (стан, посао, имање, контакти са другим људима) и онда их откаче када им више нису потребне или их испрате на онај свет, узимајући њихово.

Ја сам то доживео, само што је човек унапред рекао зашто идемо у тај кафић (жели да досађује једној запосленој).
Tvoj tebe nije izmanipulisao da odeš sa njim tamo,
mene moja jeste.
Zašto? Ne znam, i da mi je rekla da tamo konobariše njoj dopadljiv lik, naravno da bih joj pravila društvo.

Tvoj tebe nije izmanipulisao da odeš sa njim tamo,
mene moja jeste.

Zašto? Ne znam, i da mi je rekla da tamo konobariše njoj dopadljiv lik, naravno da bih joj pravila društvo.
Апсолутно сагласан. Нисам био изманипулисан, али сам то навео као пример зашто неко иде у неки кафић или на неко место. Видео је неког са ким жели да прича итд.

Не жели да испадне creep пред тобом.

Nee ... ja sam imao prave probleme i naravno da sam bio sam u njima. SAM PROTIV SVIH !

I da je hteo neko da mi pomogne nije mogao, jer ja nikome nisam pričao šta me tišti, samo sam kopnio, kopnio i sve više se kočio.

Krenem levo, glas mi kaže "Gde si pošao ?" krenem desno "Ne tamo !"

Krenem napred, krenem nazad isto - ništa ne valja. Ja se ukopam, a glas kaže "A sad ćemo da se ukopavamo !?"

Znaš kakva igranka ... 😊🤗🙄🙃
Nema goreg nego kad moras sam da se nosis sa necim.

Nema goreg nego kad moras sam da se nosis sa necim.

Прави противник те прво изолује,
а онда ти ради шта хоће.
(погледај како Србију јеббу задњих деценија)

Е сад зашто ти то неко ради ?
Па углавном покушава да те преобликује,
да будеш по његовој мери.
Као пластични хирург.

Али ако је лош мајстор,
па покушава немогуће ствари,
е тад промена боли, а резултата нема !

Сачувај ме Боже !

Da li ste primetili određene obrazce ponašanja kod ljudi iz vašeg okruženja – bilo u porodici, među prijateljima ili kolegama – za koje mislite da su manipulativne metode? Kako se nosite sa takvim osobama
Naravno.
Ako je bliska osoba u pitanju, do koje mi se stalo, pokušavam da razumem. Na žalost, to je poremećaj koji se retko može izlečiti, čak vremenom postaje sve gori.
Mogu li pomoći? Ne verujem.
Pustim je da istrajava u svome ( neko će uvek nasesti ), udaljim se, ogradim od toga.
Centar sveta niko nije, tako se i postavim.

Da li ste primetili određene obrazce ponašanja kod ljudi iz vašeg okruženja – bilo u porodici, među prijateljima ili kolegama – za koje mislite da su manipulativne metode? Kako se nosite sa takvim osobama, pogotovo kada imaju uticaj na veću grupu ljudi? Kako ste uopšte shvatili da je u pitanju neko ko se služi manipulativnim metodama kako bi pridobio ljude? Kako razlikujete manipulaciju od nekih drugih oblika ponašanja koje se možda samo čine sličnim? Da li ste bili žrtva manipulatora i kako ste to prevazišli?
Ponekad smo zatečeni ponašanjem nekih nama "bliskih" osoba. Zatečeni iz razloga što se sasvim ružno ponaša i ophodi, bez ikakvog valjanog, opravdanog razloga.
I nije to nešto novo, nego je još gore štto onda nas okrive zato što smo na to njihovo ružno ponašanje (moš mislit) reagovali. :eek:
To je ona prava iskonska manipulacija da od žrtve naprave krivca i zlu osobu, zato što su se drznuli da (od)reaguju na njihovo sramno ponašanje. :kafa:

Ponekad smo zatečeni ponašanjem nekih nama "bliskih" osoba. Zatečeni iz razloga što se sasvim ružno ponaša i ophodi, bez ikakvog valjanog, opravdanog razloga.
I nije to nešto novo, nego je još gore štto onda nas okrive zato što smo na to njihovo ružno ponašanje (moš mislit) reagovali. :eek:
To je ona prava iskonska manipulacija da od žrtve naprave krivca i zlu osobu, zato što su se drznuli da (od)reaguju na njihovo sramno ponašanje. :kafa:
A takvih primera gomila.

Back