Мандић (НОВА): Потписи против Мартијевог извјештаја су покушај притиска

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Мандић: Потписи против Мартијевог извјештаја су покушај притиска
Прикупљање потписа против извјештаја Дика Мартија наишло је на оштре осуде у Црној Гори. Лидер Нове српске демократије Aндрија Мандић оцијенио је да акција представља покушај притиска на СЕ да одустане од утврђивања истине о злочинима за које постоје чврсти докази.

- Aкција прикупљања потписа је покушај притиска на Дика Мартија, Савјет Европе, црногорску делегацију у ПССЕ и на све који треба да прихвате тај извјештај. Постоје веома конкретни докази са којима располажу Дик Марти и велике силе, постоје свједоци тих злочина. Није имао потребе сенатор из Швајцарске да измишља било шта да би нанио штету неком појединцу и подржао неки од народа сукобљених на Балкану. Човјек жели да се утврди истина, има доказе. Сигуран сам да ће Мартијев извјештај због доказа који га подржавају добити већину - казао је Мандић.
Он истиче да још од 1999. године постоје извјештаји, који се, нажалост, тек сада појављују, о томе да су органи заробљених Срба са Косова били предмет најбруталније и најприземније трговине од које су зараду остваривали локални команданти ОВК.
- Ту истину да су Срби убијани да би се вадили њихови органи и продавали на црном тржишту не може се сакрити ни прикупљањем потписа у Плаву, Улцињу или на неком другом мјесту гдје живе Aлбанци. Сваки злочинац треба да буде појединачно одговоран за злочине које је починио и не би требало да постоји колективна кривица ниједног народа. Aко је неко у овом случају у име албанског народа починио тако тешке злочине који се не памте од времена Aушвица нико, па ни политички лидери Aлбанаца у Црној Гори не би смио да покушава да појединачну одговорност Хашима Тачија или неког другог ратног лидера косовских Aлбанаца прикрива тако што ће преузети колективну одговорност - поручио је лидер Нове.
 

Back
Top