Manastiri po Srbiji koje ste posetili i vasa iskustva.

Jеси видео што је лепа манастирска продавница, имају разне ствари, сапуне, књиге...
Близу ти је манастир Градац, ако можеш обиђи. Близу Новог Пазара. Мали манастир.
Ne zivim dole.Bg sam ali povremeno obilazim.Sve lepo nema sta.Kupovao djem neki med i svasta nesto.
Neverovatna lepota i uredjenost.

Ne zivim dole.Bg sam ali povremeno obilazim.Sve lepo nema sta.Kupovao djem neki med i svasta nesto.
Neverovatna lepota i uredjenost.
Ja сам био негде 2020, врхунски сређено све.
Не мислим да живиш близу већ да има много манастира близу па да можеш неку туру да направиш зависно колико имаш времена.

Ja сам био негде 2020, врхунски сређено све.
Не мислим да живиш близу већ да има много манастира близу па да можеш неку туру да направиш зависно колико имаш времена.
Nisam stigao do Studenice svratiti.Bio u Manastiru "Stjenik" oko Čačka.U nekim brdima.Nije nesto posecen ali po preporuci sam isao.
Na Ostrog moram otici kada uhvatim 2 dana.A voleo bih i sve druge obici.

Nisam stigao do Studenice svratiti.Bio u Manastiru "Stjenik" oko Čačka.U nekim brdima.Nije nesto posecen ali po preporuci sam isao.
Na Ostrog moram otici kada uhvatim 2 dana.A voleo bih i sve druge obici.
Tи ниси био у манастиру Стјеник већ Нови Стјеник, то није православни манастир.

A šta je onda Novi Stjenik? Da nije tekija?
Њима је главни Немања, шта је то ако не група грађана, немају ни епископа. Немања није епископ. Што браниш неодбрањиво Гедо ?
Јеси сам рекао да не знаш где они могу да се причесте ван свог дворишта ?
Па како их онда браниш да су неки манастир ?

Њима је главни Немања, шта је то ако не група грађана, немају ни епископа. Немања није епископ. Што браниш неодбрањиво Гедо ?
Јеси сам рекао да не знаш где они могу да се причесте ван свог дворишта ?
Па како их онда браниш да су неки манастир ?
Kakav Nemanja, tamo neki iz kafane? Ne možeš se tako po imenu obraćati. To je njegovo preosveštenstvo episkop utešiteljevski gospodin Akakije (Stanković). Pravoslavni episkop sa nesumnjivim apostolskim prejemstvom i pravoslavnom verom. A za jedinstvo crkve se valja moliti i truditi, biti mirotvorac.
Rimokatoličke episkope valja priznavati za episkope i papi ljubiti prsten, a ovamo pravoslavnu braću i pravoslavne manastire nazivati grupom građana... Hm.

Зашто не одговараш на питање ?
На пример ко је замонашио Немању на Светој Гори и који манастир је дао благослов ?
Ne znam. Kako bih ja to mogao znati. Ali da je episkop jeste. U jeromonaha su ga rukopoložili grčki starokalendarci. Toliko znam. Ko mu daje blagoslov da bude episkop u Srbiji? Daje mu članstvo SPC u SSC (The World Council of Churches) koji čine 352 hrišćanske crkve iz više od 100 država sveta. Time se SPC odriče članstva u jednoj, svetoj, sabornoj i apostolskoj crkvi i nema pravo na isključivo delovanje na svom nekadašnjem kanonskom području. Čak ni Rimokatolička crkva nije član tog jeretičkog zborišta.

Мени се чини да знаш.
То је јавно доступан податак.
Замонашио га је свештеник туриста без ичијег благослова.
Него шта смо рекли, монахиње тог манастира не могу нигде да се причесте.
Значи да нису у православној Цркви.

Мени се чини да знаш.
То је јавно доступан податак.
Замонашио га је свештеник туриста без ичијег благослова.
Него шта смо рекли, монахиње тог манастира не могу нигде да се причесте.
Значи да нису у православној Цркви.
Imaju svog duhovnika iz SIPC koji ih pričešćuje. Ne verujem da bih odbili i u ERP u egzilu.
+++
A tu je i Rimokatolička crkva u Srbiji koja ima blagodatne svete tajne.

Ne znam. Kako bih ja to mogao znati. Ali da je episkop jeste. U jeromonaha su ga rukopoložili grčki starokalendarci. Toliko znam. Ko mu daje blagoslov da bude episkop u Srbiji? Daje mu članstvo SPC u SSC (The World Council of Churches) koji čine 352 hrišćanske crkve iz više od 100 država sveta. Time se SPC odriče članstva u jednoj, svetoj, sabornoj i apostolskoj crkvi i nema pravo na isključivo delovanje na svom nekadašnjem kanonskom području. Čak ni Rimokatolička crkva nije član tog jeretičkog zborišta.
Mantrate više sa tim SSCom.

Back