Mamin sin

zendeli

Elita
VIP
Poruka
17.475
Često se provlaci ova kategorizacija muskarca .
Šta je po vama mamim sin? Gdje je granica izmedju ljubavi i pažnje jednog prema drugom i odnosa koji od muškarca pravi "maminog sina"?

Sin treba da bude privržen majci. I ocu, sestri, bratu... Privržen, brižan. Sve je to u redu dok nije patologija, a srećom ona je retka. Kao što kažu "gledaj majku biraj ćerku" tako i muškarac ako nije brižan prema svojoj porodici kako može da bude brižan prema porodici koju tek treba da stekne?

Sin treba da bude privržen majci. I ocu, sestri, bratu... Privržen, brižan. Sve je to u redu dok nije patologija, a srećom ona je retka. Kao što kažu "gledaj majku biraj ćerku" tako i muškarac ako nije brižan prema svojoj porodici kako može da bude brižan prema porodici koju tek treba da stekne?
Baš tako. Došlo je vrijeme da ne smiješ da voliš i poštujem svoje jer si onda slabic. Ne grli babu i dedu,mamu i tati obidji jednom u godini.Odrastao si,ne trebaju ti.
Ne sporim da ima majki pijavica i manipulatora ali u zadnje vrijeme je i pravljenje palačinaka sinu problem.
Sto ne napravi sam,nije bez ruku?

Te iste žene koje zameraju muškarcu jer je "suviše" privržen majci želi tu istu pažnju od njega za sebe. Pa nije pažnja, kao ni ljubav nešto što može da se potroši, a one možda imaju taj osećaj, nesigurnost, da majci (baki, ocu) daju više pažnje nego njoj samoj. Nesigurnost može biti veliki problem.

Pa ako ih ne napravi neće ih jesti kada mu se jede, već će ih jesti kada se meni prave. Rešena stvar. ;) Obojici, sinu i mužu... partneru... kome god.

Te iste žene koje zameraju muškarcu jer je "suviše" privržen majci želi tu istu pažnju od njega za sebe. Pa nije pažnja, kao ni ljubav nešto što može da se potroši, a one možda imaju taj osećaj, nesigurnost, da majci (baki, ocu) daju više pažnje nego njoj samoj. Nesigurnost može biti veliki problem.

Pa ako ih ne napravi neće ih jesti kada mu se jede, već će ih jesti kada se meni prave. Rešena stvar. ;) Obojici, sinu i mužu... partneru... kome god.
Postalo je neprihvatljivo ugadjati bilo kome. Zaboravljaju ljudi da je to nešto što kruži izmedju ljudi.

Uči se i prenosi. Svi volimo da nam se malo ugađa... neke sitnice, znakovi pažnje, od pokrivanja ćebetom do izbora filma ali zaboravljamo da to treba da bude dvosmerno. Ili si takav ili nisi... mada... i to može da se nauči, tj. oseti, vidiš da prija pa kreneš da uzvraćaš.

Šta je po vama mamim sin? Gdje je granica izmedju ljubavi i pažnje jednog prema drugom i odnosa koji od muškarca pravi "maminog sina"?
Uuuu,...ova tema je možda za pdf "psihologija", je spada u urođenu patologiju odnosa.😁
Da budem iskrena,...to nije, niti može biti "racionalan" odnos. Majke uglavnom urnišu mušku decu, osim ukoliko ne postoji dobar balans,... pa dete ima mušku figuru ili neki "autoritet" sa kojim se može kasnije ili tokom odrastanja poistovetiti.
Ako ni toga nema,...onda jedino vešta ženska ruka može (uz mnogo truda,rada, ljubavni razumevanja, suza i nerviranja...😂) da napravi muškarca koji neće ostati doživotna " mamina maza". Na vreme sam prepoznala ovu urođenu patologiju" kod sebe, (mda mi je i bila skrenuta pažnja od drugih i hvala im na tome), pa sam na vreme mušku decu prepustila ocu na "čeličenje". Meni ostaje samo to naše ustaljeno :" Ljubi ga majka", ...često puta bude i :" rodila majka sina de.ila".Sve zavisi kako kad zasluže.😁
P.S. Mnogim majkama se ne dopada ova,... da tako kažem surova istina i životna činjenica, zbog koje nismo ni malo krive! Ali jeste realnost koju treba prihvatiti, što pre -to bolje.
Sin ostaje doživotni mamin sin,...pitanje je samo koliko majka može iskontrolisati samu sebe. Znači,...drage buduće i sadašnje snahe,...deal with it!

Poslednja izmena:
Vrlo prosta je razlika: mamin sin je onaj koji ne moze da donosi odluke o sopstvenom zivotu bez uticaja majke.

Ljubav nema nista sa tim, koliko god da je jaka ljubav izmedju majke i sina, on nece biti "mamin sin" zbog ljubavi.

Pre ce biti da 'mamin sin' nastane zbog majcine posesivnosti i nesposobnosti da pusti sina da zivi svoj zivot.
A neretko bude i zbog nesposobnosti sina da se odvoji od mamine suknje i da se osamostali i postane svoj covek.

Uuuu,...ova tema je možda za pdf "psihologija", je spada u urođenu patologiju odnosa.😁
Da budem iskrena,...to nije, niti može biti "racionalan" odnos. Majke uglavnom urnišu mušku decu, osim ukoliko ne postoji dobar balans,... pa dete ima mušku figuru ili neki "autoritet" sa kojim se može kasnije ili tokom odrastanja poistovetiti.
Ako ni toga nema,...onda jedino vešta ženska ruka može (uz mnogo truda,rada, ljubavni razumevanja, suza i nerviranja...😂) da napravi muškarca koji neće ostati doživotna " mamina maza". Na vreme sam prepoznala ovu urođenu patologiju" kod sebe, (mda mi je i bila skrenuta pažnja od drugih i hvala im na tome), pa sam na vreme mušku decu prepustila ocu na "čeličenje". Meni ostaje samo to naše ustaljeno :" Ljubi ga majka", ...često puta bude i :" rodila majka sina de.ila".Sve zavisi kako kad zasluže.😁
P.S. Mnogim majkama se ne dopada ova,... da tako kažem surova istina i životna činjenica, zbog koje nismo ni malo krive! Ali jeste realnost koju treba prihvatiti, što pre -to bolje.
Sin ostaje doživotni mamin sin,...pitanje je samo koliko majka može iskontrolisati samu sebe.
Mjera je majka svega u životu pa i ovog odnosa. Bojala sam se toga,sin prvi,jedinac 7 godina. Ne sreću ispalo je kako treba.

Ја сам "мамин син" у оном смислу да је цео живот бдила надамном због мојих болести а ја сам њој био емотивна подршка пошто је ћале био алкос и агресивац према њој. И данас не може ујутро на тргу да попије кафу без мене. Али није никад са мном емотивно манипулисала нити ме кочила у животу. Њена животна жеља је била а вероватно и данас, да се оженим и живим у стану са том неком имагинарном женом. И да притом будем јако задовољан собом у свему томе.

Back