Uuuu,...ova tema je možda za pdf "psihologija", je spada u urođenu patologiju odnosa.

Da budem iskrena,...to nije, niti može biti "racionalan" odnos. Majke uglavnom urnišu mušku decu, osim ukoliko ne postoji dobar balans,... pa dete ima mušku figuru ili neki "autoritet" sa kojim se može kasnije ili tokom odrastanja poistovetiti.
Ako ni toga nema,...onda jedino vešta ženska ruka može (uz mnogo truda,rada, ljubavni razumevanja, suza i nerviranja...

) da napravi muškarca koji neće ostati doživotna " mamina maza". Na vreme sam prepoznala ovu urođenu patologiju" kod sebe, (mda mi je i bila skrenuta pažnja od drugih i hvala im na tome), pa sam na vreme mušku decu prepustila ocu na "čeličenje". Meni ostaje samo to naše ustaljeno :" Ljubi ga majka", ...često puta bude i :" rodila majka sina de.ila".Sve zavisi kako kad zasluže.

P.S. Mnogim majkama se ne dopada ova,... da tako kažem surova istina i životna činjenica, zbog koje nismo ni malo krive! Ali jeste realnost koju treba prihvatiti, što pre -to bolje.
Sin ostaje doživotni mamin sin,...pitanje je samo koliko majka može iskontrolisati samu sebe.