МАМИН СИН НА ЈАСЛАМА ВЛАДЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.alo.rs/politika/50959/Mamin_sin_na_jaslama_vlade_

kolundzija-v.jpg

Honorar sina Nade Kolundžije državna tajna
Mamin sin na jaslama vlade!
Utorak - 03.07.2012
Honorar sina Nade Kolundžije je državna tajna! Istorijski arhiv Beograda proglasio je tajnom informaciju o visini honorara Dorijana Kolundžije, sina šefice poslaničkog kluba Demokratske stranke Nade Kolundžije, koga je država pre tri godine postavila za kreativnog direktora ceremonije otvaranja i zatvaranja „Univerzijade 2009“, piše portal „pištaljka“.

Kako navodi portal, direktor Arhiva Dragan Gačić je obrazložio da novčana nadoknada za Kolundžijin angažman ne sme biti otkrivena javnosti zato što bi se time „povredilo pravo na privatnost, pravo na ugled ili eventualno neko drugo pravo lica na koje se tražena informacija odnosi“. „Pištaljka“ podseća i da je manifestacija „Univerzijada 2009“ finansirana sa oko 4,5 milijardi dinara iz sredstava budžeta Republike, budžeta Grada Beograda i budžeta AP Vojvodine, na čijem su se čelu u tom trenutku nalazile stranačke kolege Dorijanove majke. Predsednik Organizacionog komiteta „Univerzijade“ bio je tadašnji ministar za nauku i potpredsednik Vlade Božidar Đelić, takođe partijski kolega Nade Kolundžije.
Samo za poslednjih pet godina Kolundžija je svoju radnu biografiju obogatio angažovanjem na poslovima kreativnog direktora festivala „Mikser“, koji organizuje NVO „Mikser“, a od 2007. angažovan je i kao umetnički direktor „Kioska“, platforme za savremenu umetnost koju organizuje NVO „Kiosk“. Zanimljivo je da su pomenute dve NVO u periodu od 2008. do 2011. iz budžeta dobile dotacije od preko 20 miliona dinara, a da su značaj tih projekata prepoznali i Grad Beograd, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za dijasporu, Fond za zaštitu životne sredine, Ministarstvo za zaštitu životne sredine i opština Stari grad.
Republički fond za životnu sredinu, na čijem čelu se nalazi funkcioner DS-a Oliver Dulić, na račun „Miksera“ je uplatio 949.500 dinara u junu 2011. godine, a milion dinara u maju 2010. godine. Ovaj projekat Dulić je podržao i preko Ministarstva životne sredine, koje je „Mikseru“ dotiralo 700.000 dinara u maju 2011. „Mikser“ je iz budžeta grada dobio 6,6 miliona dinara u 2011. godini, a 1,4 miliona dinara u 2010. godini. Zvanična dokumenta Uprave za trezor pokazuju da je pozamašne budžetske dotacije dobila i NVO „Kiosk“, i to 9.035.592 dinara od Ministarstva kulture, za period 2008-2011. godine.

„Alo!“ je na ovu temu pokušao da dođe do komentara Nade Kolundžije, ali se ona nije javljala na telefon poznat redakciji.

Dobar promet „Kioska“!
Dorijan Kolundžija je u dva navrata bio i direktor programa „Belefa“, manifestacije koja se takođe dotira iz budžeta. Saradnik „pištaljke“ je došao do podatka da je Kolundžiji 2008. za organizaciju „Belefa“ u svojstvu umetničkog direktora isplaćeno 287.000 dinara, a 2009. godine 327.000 dinara. U isto vreme, tačnije 2008. godine, Belef centar je, prema podacima kojima raspolaže portal, na račun NVO „Kiosk“ uplatio čak 960.000 dinara, a što je proknjiženo kao „promet robe i usluga“.


:super::super::super::super::super:
Ебо им пас матер....
Да Бог да се поубијали међ собом бомбама....
Све лопов до лопова,
које на жалост овај народ заслужује.
 

Back
Top