Mama se izvinila sinu putem bilborda

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
FygZIEWWwAEz3HL.jpg

Svako ko je prošao beogradskim Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i to baš pored nove železničke stanice "Prokop", sigurno je zapazio nesvakidašnji bilbord sa najoriginalnijom porukom ikada jedne majke koja se javno izvinila sinu jer je sumnjala u njega da će uspeti da završi fakultet. "Izvinjavam se sinu Marku što nisam verovala da će završiti fakultet. Čestitam, sine, nebo je granica. Mama Dijana", piše na ovom bilbordu, dok je ispod ispisanih reči istaknuta slika plavokosog dvogodišnjaka Marka Majkica koji ima 32 godine i koji je konacno diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Majka izvinila se svom sinu emotivnom porukom, jer je mislila da neće završiti fakultet, ali je prema svemu sudeći, on je uspeo da je razuveri, a ona je na ovaj način priznala svoju grešku!
Majka je objasnilai zasto je insistirala da polozi jos ta tri ispita i zavrsi fakultet.

- Bio mi je veoma bitan fakultet, zbog toga što učim svoju decu da kada nešto započnu u životu, to i završe. Samo i isključivo radi njih, ni zbog jednog drugog papira. Ne mislim da će moj sin biti niti sposobniji, niti pametniji zbog papira koji je dobio, ali ono što je počeo, treba i da završi - ispričala je Markova mama.
Njen sin Marko i dalje radi na istom poslu gde je veoma zadovoljan i kako ističe, ta diploma ništa bitno neće promeniti u njegovom životu.

(nova/blic)

Mislim da ljudi generalno tesko priznaju svoje greske , cak i roditelji
Ovaj bilbord je pokrenuo diskusiju na drustvenim mrezama izmedju ostalog
koliko i da li ljudi priznaju svoje greske a ova mama je dobila poziivne komentare ali i negativne
Bilo kako bilo sin joj je preko deset godina studirao i prekinuo studije da bi ze zaposlio
Majka je insistirala da zavrsi faks kako je sama objasnila da je svoju decu vaspitala da
ono sto zapocnu treba i da zavrse..za sina je izgubila nadu da bi je on na kraju ipak demantovao
Zato je odrzala obecanje da ce ako zavrsi faks javno priznati da je pogresila

Мени није јасно шта је са родитељима и том школом деце. Твоје је само да учиш... Моје дете је сјајан ђак...
ОК некад у разговору када се наметне као тема али то хвалисање...
Успех у школи је успех деце а не родитеља, бар ја то тако гледам.
Успех родитеља је када оспособи дете за живот, када га осамостали, када дете уме и са варјачом и са чекићем, када зна цене у продавници и не мисли како све пада са неба, када уме да плати рачун, када је било у ситуацији и да се физички презноји не нужно јер мора него да осети и цени тај молерај и тај сир и ту воћку и тај хлеб...
А не да вуковца узме за руку и води га да упише факс, као што маса ради. А током факса облеће око њега са жутом супом и палачинкама, уштирканог и опегланог и тај не зна ништа сем тога што је учио. Срећем мр, др а не знају ватру да запале. Не умеју без савета чај да купе за одређен проблем а не да га наберу и осуше.

Meni je zao dece tako protrace 20-30 najboljih godina studirajuci i jos gore nastave radeci kancelarijske poslove,daj boze samo da se bave sportom i da nesto individualno mogu raditi, da izbegnu poslodavce i ljude od kojih im zavisi parce leba,kako je mene skola zaglupela i kako znaju profesori da sputaju

Ја ценим школу и образовање, али уз интересовања друга. Многи након школовања наставе само стручне књиге да читају или неку модерну психологију која заиста затупљује. И не знају ништа сем онога што су учили.
Док има младих, друг мога сина кога је мајка за све родила. Са својих 20 већ 4 страна језика добро зна, студира у иностранству и мало му један факс, од јесени ће на још један. Уз то фолклор, јахање, воли уметност. А у слободно време помаже деди на селу. И још стигне да се дружи и има девојку. И мама му је предивна, мени најдража од свих.
Али такви су ретки, заиста.

Pogledajte prilog 1363301

Svako ko je prošao beogradskim Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i to baš pored nove železničke stanice "Prokop", sigurno je zapazio nesvakidašnji bilbord sa najoriginalnijom porukom ikada jedne majke koja se javno izvinila sinu jer je sumnjala u njega da će uspeti da završi fakultet. "Izvinjavam se sinu Marku što nisam verovala da će završiti fakultet. Čestitam, sine, nebo je granica. Mama Dijana", piše na ovom bilbordu, dok je ispod ispisanih reči istaknuta slika plavokosog dvogodišnjaka Marka Majkica koji ima 32 godine i koji je konacno diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Majka izvinila se svom sinu emotivnom porukom, jer je mislila da neće završiti fakultet, ali je prema svemu sudeći, on je uspeo da je razuveri, a ona je na ovaj način priznala svoju grešku!
Majka je objasnilai zasto je insistirala da polozi jos ta tri ispita i zavrsi fakultet.

- Bio mi je veoma bitan fakultet, zbog toga što učim svoju decu da kada nešto započnu u životu, to i završe. Samo i isključivo radi njih, ni zbog jednog drugog papira. Ne mislim da će moj sin biti niti sposobniji, niti pametniji zbog papira koji je dobio, ali ono što je počeo, treba i da završi - ispričala je Markova mama.
Njen sin Marko i dalje radi na istom poslu gde je veoma zadovoljan i kako ističe, ta diploma ništa bitno neće promeniti u njegovom životu.

(nova/blic)

I ja mislim da deca treba da malih nogu da se uce da zavrse ono sta su sama odabrala i zapocela. Manje vise, svaki krug koji ostane otvoren nam kasnije u zivotu smeta i remeti samopouzdanje.

To ne znaci da treba korbacem sebe po ledjima ako se nesto napusti ali mislim da treba imati solidan razlog pred sobom zasto nesto zelimo da napustimo.
Da nije ono, smorilo me, mrzi me, nn izgovora...takvi izgovori dodju na naplatu.

Iz tog razloga sam protivnik svasteranja.
Volim kada se deca posvete, i ljudi a ne samo deca, kada ulazu u tu odluku vreme i kada imaju plan za pocetak i kraj. Izgurati kraj je jako vazno a ne samo zapocinjati.

I ambicija nije nista lose. Ambicija koja gazi pred sobom je losa ali sama ambicija se smatrala pozeljnom osobinom jos od antickih vremena i odnosi se na vatru koja nas vodi do cilja.

Back