- Poruka
- 388.310
Svako ko je prošao beogradskim Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i to baš pored nove železničke stanice "Prokop", sigurno je zapazio nesvakidašnji bilbord sa najoriginalnijom porukom ikada jedne majke koja se javno izvinila sinu jer je sumnjala u njega da će uspeti da završi fakultet. "Izvinjavam se sinu Marku što nisam verovala da će završiti fakultet. Čestitam, sine, nebo je granica. Mama Dijana", piše na ovom bilbordu, dok je ispod ispisanih reči istaknuta slika plavokosog dvogodišnjaka Marka Majkica koji ima 32 godine i koji je konacno diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Majka izvinila se svom sinu emotivnom porukom, jer je mislila da neće završiti fakultet, ali je prema svemu sudeći, on je uspeo da je razuveri, a ona je na ovaj način priznala svoju grešku!
Majka je objasnilai zasto je insistirala da polozi jos ta tri ispita i zavrsi fakultet.
- Bio mi je veoma bitan fakultet, zbog toga što učim svoju decu da kada nešto započnu u životu, to i završe. Samo i isključivo radi njih, ni zbog jednog drugog papira. Ne mislim da će moj sin biti niti sposobniji, niti pametniji zbog papira koji je dobio, ali ono što je počeo, treba i da završi - ispričala je Markova mama.
Njen sin Marko i dalje radi na istom poslu gde je veoma zadovoljan i kako ističe, ta diploma ništa bitno neće promeniti u njegovom životu.
(nova/blic)