mama nosi mee

AntunTun

Veoma poznat
Poruka
10.793
e sad...jestel qkali to kad ste bili bash mali...ono majka vas spusti da plati rachun il neshto..a vi odma..mamaaa noooosiiii meee...ja sam danas vido dete gde to chini...i setim se da sam i ja to chinio...dobro ne setjam se u detalje al sam se setio da sam istim glasom pa recimo zapomagao...to je ko ono kad mama ptica doleti do gnezda pa ptitji shire kljunove i pishte...rade li to vasha deca?...ako ih imate naravno...i qkaju li da im neshto qpite...pa kao vi netjete a oni u plach...deca plachu chesto to je istina...majq mu shto li to...valjda plachemo kad smo bespomotjni...a deca su to vrlo chesto...
 
Нисам имала такав проблем са првим дететом, а немам ни са другим (које има 2 године). Он тражи да се носи само кад се стварно умори од ходања. Знају и осећају да су вољени па се и не осећају угроженим толико да морају баш да се нон-стоп носе, а и довољно се измазе са нама код куће.
 
AntunTun:
e sad...jestel qkali to kad ste bili bash mali...ono majka vas spusti da plati rachun il neshto..a vi odma..mamaaa noooosiiii meee...
Nisam plakala ni da me nosi ni da mi nešto kupi. No way, Pedro... Moja mama je bila stroga jaaaaaaako.

P.S. A i ja sam bila mnogo debela kao sasvim mala.... ko da me nosi, bre. :lol:
 
ja sam qkala da me nosi mama a tata nije smeo da me pipne
a moja devojcica ne,jer je i ne navikavam
jedino kad ujutro idemo u skolu i bude strasno hladno onda ona voli da se ugreje u mom narucju
 
Kod nas su to bile faze. Od 1 do 2 godine joj nije padalo na pamet da se nosi. A onda izmedju 2 i 3 godine je bio jedan period kad je stalno trazila da se nosi, mada nije bas bilo strasno cesto bi mogao da joj brzo odvuces paznju na nesto drugo. A onda opet od 3 godine to je proslo. Sad eventualno trazi da je podignem kad vidi kucu. A sto se tice prodavnice to smo sasekli u korenu (dok je bila vrlo mala), tako da tu nema ispada. U prodavnicu idemo da kupimo ono sto smo se dogovorili pre nego sto smo usli i tacka. Naravno bilo je tu par situacija, ali ne nesto dramaticnih.
 
nemamo takvih problema.
" ti ci mama maji nemozes da me nocis"
ali zato tata strada tu i tamo...ali kod njega se mazi, jer je na poslu po ceo dan....
prodavnica- sasečeni svi mogući fazoni imidijetli :p
bacanje na ulici ana- jako kratko par puta dobila batine, par puta ostavljena...
jako se brzo predomislila:p
paki....
ima fazon da ladno kaže ani...
" nema mama para za sve naše želje, znaš da mora da plati kablovsku"
(njemu sveto- kablovska:p)
ja se mojih eventualnih ispada ne sećam....bilo jako davno :p
ali kažu da sam bila super dete
 
Kukala sam da me nosi .. i moje zelje su bile zapovest :razz:

najludje je bilo kada sam trazila da mi kupe pingvina ( imala sam 3-4 god.) i plakala, plakala i plakala ...:shock: :razz:

jesam bila ( mnogo ) razmazena
 
Ja sam bila mnogo dobro dete8-) U stvari bilo nas je dvoje (brat blizanac) i nikad nismo kukali nizašta; jer smo znali da ne može mama da nas nosi oboje odjednom, pa onda niko nije ni tražio.

A po prodavnicama:shock: sad se još sećam kako nam je trebalo danima da se dogovaramo kako da tražimo ( i ko da traži) i najmanju sitnicu. Uopšte ne znam kako su nas to naučili:?
Tako i sad nisam mnogo zahtevna; baš jako retko tražim bilo šta od bilo koga.
 
pre neki dan sam zavapio na pijaci: mama nosi me
a stara je sitnija od mene
bio sam uporan
sta cu bole me noge
zato sam dobio batine kod kuce
a sladoled sam pojeo tek sutra
nisam smeo ni pokemone da gledam
 
ma deca su super...matori ih prave oloshem....rodish se...znash samo da treba da jedesh...kasnije znash i da treba da se parish....tj ne znash ali osetjash....i znash da treba da prezhivish....sve izmedju je okolina?...koliko daleko mozhemo otitji a da nismo u okolini....doshla je zima....zvanichno javili su....zima je tu....dali smo joj ime i rekli da dolazi....i prolazi....da nam niko to nije rekao....proshlo bi bez vesti...kao pod vodom...kad gledash na gore dok izranjash iz vode...i sve je tako lelujavo....sunce je mrlja....sve je gusto....
 
Moje dete ima 2 godine, cesto trazi da je nosim i je ja vrlo retko odbijam. Uzivam u tome. Cesto pustim glasnu muziku i nosam je satima po kuci. Retki su momenti kad to ne cinim zato sto nesto radim u cemu ona ne moze da ucestvuje (kada nesto przim i sl.). Smatram da je velika greska odbijati detetu podrsku u bilo kom smislu: kad ide za vama i non stop ponavlja "mama,mama", kad hoce da ucestvuje u raznim kucnim poslovima iako dosta cesto rade pogresno i brljave i usporavaju vas. Problem sa prodavnicom je isto tako resiv, nosite zajedno korpu, ucite ih da trze sta treba i date im pare da plate. Mislim da je najbitnije puno pricati sa njima i maziti ih, ali voditi racuna da ih ne razmazite. Na kraju, oni ne biraju da budu rodjeni -to biramo mi!!!
 
Heh. Ja nisam smela da pokazujem prstom, da tražim igračke u tuđoj kući, da pričam dok je Dnevnik, da se svađam sa bratom, da se vidno radujem poklonima rođaka i prijatelja... Kakvo, crno nošenje.
 

Back
Top