gost 237967
Veoma poznat
- Poruka
- 13.188
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
) i dece u školi, jer sam bila najmlađa u odeljenju (pošla sam ranije u školu). Kad sam prvi put u školskom WCu čula drugu devojčicu (bila sam IV razred) kako pominje reč menstruacija, ja sam je ladno ispravila: Kaže se destilacija.
To nam je bila nova lekcija tih dana. Moji roditelji vala nisu nikad sa mnom pričali o tome. Sve sam saznavala od strine (joj, što je ta volela da priča) i dece u školi, jer sam bila najmlađa u odeljenju (pošla sam ranije u školu). Kad sam prvi put u školskom WCu čula drugu devojčicu (bila sam IV razred) kako pominje reč menstruacija, ja sam je ladno ispravila: Kaže se destilacija.
To nam je bila nova lekcija tih dana.
E, zbog toga sam svojoj deci nakupovala dečije seksualne enciklopedije, tako da je to njima bilo normalno da čitaju od malena, pa me nisu bogzna šta ni ispitivali.

pa nemam pojma... meni je majka rano pocela o tome govoriti, valjda je mislila da je vreme... a mene je to tako nerviralo, niti me zanimalo niti sam htela to tad da znam... i zato sam pustila svoje dete da prvo pokaze interesovanje pa tek onda da joj ja punim glavu... samo se nisam nadala da ce to tako brzo
u stvari najvise me pogodilo sto je sad kao dete-derle cudno a dete-starmala normalno
e sad mi mnogo lakse nego juce... NOT!![]()
isprepadaste me na brzinu... leptire cita ona enciklopediju, al valjda joj juce doslo da me pita, bila sam skroz nespremna... kontala sam da imamo jos par godina do tih razgovora... jos sad ovo za ljis mi nije trebalo uopste
![]()

i'm soooo not ready for thispa nemam pojma... meni je majka rano pocela o tome govoriti, valjda je mislila da je vreme... a mene je to tako nerviralo, niti me zanimalo niti sam htela to tad da znam... i zato sam pustila svoje dete da prvo pokaze interesovanje pa tek onda da joj ja punim glavu... samo se nisam nadala da ce to tako brzo
u stvari najvise me pogodilo sto je sad kao dete-derle cudno a dete-starmala normalno
. Pohvataju mladji u letu sve sto se desava starijim pa prozive unapred bubuljice i menstruaciju i zato je super biti mladje dete! Dodje mi dete juce iz skole i kaze da je iznervirala drugarica, kaze rekla joj kako je ona (ova moja) pravo derle i pitala je da li razmislja o pubertetupodzapale se oko toga, nije ni bitno i ne bi ni bilo da to nisu deca od 9 godina.
Mislim se, kakav crni pubertet, pa vi jos ne znate ni da sabirate kako treba... a u stvari iz price shvatim da oni znaju mnogo vise nego sto mi, tj. ja mislim da znaju. Objasni meni dete sta je pubertet, procitala u enciklopediji a i pricale joj drugarice, koje tvrde da su vec u pubertetu... ja zgranuta, mislim se kako da je sacuvam od toga a ona vec sve zna.
Kad ste vi sa vasom decom poceli da pricate na tu temu, ili ako nemate decu, kad su sa vama razgovarali roditelji o tome, i jesu li?
I kako bre u pubertet sa 9 godina?!![]()

i'm soooo not ready for this
ne da je sacuvam nego da ne krenem prerano sa pricom, pa da koluta ocima i da bezi od mene kao sto sam ja od moje majke... nego ono, cekam da prvo pita... nem pojma, ona je tako bebasta jos uvek, nisam htela da je isprepadam, a isprepadala ona mene.
Те књиге поклањају једни другима за рођендане. Има и за дечаке - Књига за сваког дечака. За девојчице садржи и упустство за шминкање, за дечаке о бријању, то моја мајка зове упутствима за спољашње одржавање.
ha ha...da, da...i ne samo to...pubertet im već služi kao dobrana za neka ponašanja...kao, pa eto, to je pubertetDodje mi dete juce iz skole i kaze da je iznervirala drugarica, kaze rekla joj kako je ona (ova moja) pravo derle i pitala je da li razmislja o pubertetupodzapale se oko toga, nije ni bitno i ne bi ni bilo da to nisu deca od 9 godina.
Mislim se, kakav crni pubertet, pa vi jos ne znate ni da sabirate kako treba... a u stvari iz price shvatim da oni znaju mnogo vise nego sto mi, tj. ja mislim da znaju. Objasni meni dete sta je pubertet, procitala u enciklopediji a i pricale joj drugarice, koje tvrde da su vec u pubertetu... ja zgranuta, mislim se kako da je sacuvam od toga a ona vec sve zna.
Kad ste vi sa vasom decom poceli da pricate na tu temu, ili ako nemate decu, kad su sa vama razgovarali roditelji o tome, i jesu li?
I kako bre u pubertet sa 9 godina?!![]()
samo se ti nadaj he heAuuu...malo lakše što imam muško dijete, mada...![]()
Ma zamisli cak i u vrticuMa,ti klinci nisu normalni...Ne bi me cudilo da se u vrticu ljubakaju i muvajy...Sve znaju
Nije to nista novo, forumasice Na koji nacin lakse?Auuu...malo lakše što imam muško dijete, mada...![]()
Ma,ti klinci nisu normalni...Ne bi me cudilo da se u vrticu ljubakaju i muvajy...Sve znaju
Е, али се то не уклапа са причом о мед. сестри која није хтела да јој дете одрасте, па дете мислило да мре кад је полно сазрело.
Када децу нешто занима, а врло их занимају полне разлике, а онда и своје тело и промене како расту, увек ће наћи неки начин да се "едукују".
Родитељи су само ту да "погурају" ствари и да им озбиљно одговоре или их упуте ако је децу стид да о томе разговарају.

А сама помисао на крварење из тог дела тела у тим годинама изазивало је код мене панику и страх! 

Па не баш, са 12 је имала већ имала биологију у школи и репродукцију живих организама....људско телоЕто, она ипак очито није имала прилике да унапред сазна да је крварење из вагине нормална ствар...а вероватно се интересовала за дечаке и љубакање као и већина девојчица. То није повезано једно са другим.
Дотична моја другарица је расла у прадавна времена пре интернета, док је на ТВ било само два канала...можда је то у питању?

ali moram da pitam, zasto bi uopste deca od 10 godina trebalo da znaju sta je seks? A onda se na nekim drugim temama zgrazavamo statistikama abortusa koji se izvrse maloletnim devojcicama.

)
..i tako dok god si osoba od poverenja..