"Mama i tata se igraju rata"

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.842
"Mama i tata se igraju rata", od 17. oktobra, vikendom na RTS 1

Serija "Mama i tata se igraju rata" imala je uvodni život u obliku rado gledanog i nagrađivanog filma "Realna priča", koji je režirao Gordan Kičić.


Junaci "Realne priče" naći će se u deset epizoda TV serije "Mama i tata se igraju rata". Kreator serije je Gordan Kičić, koji je režirao prvih pet epizoda, dok ostalih pet epizoda kao reditelj potpisuje Vladimir Tagić. Scenario je nastao po motivima filmske priče Miroslava Momčilovića, a scenaristi su Vladimir Simić i Boban Jevtić.
Mama i tata se igraju rata (2).jpg

"Mama i tata se igraju rata"
Serija "Mama i tata se igraju rata" prati junake koji su na pragu srednjih godina, fokusira se na onaj momenat njihovih života kada njihova "mladost" i sve iluzije kojih su se grčevito držali konačno ustupaju mesto odlukama i obavezama koje zahtevaju zrelost.
Taj proces zahteva preispitivanje, suočavanje sa samim sobom, to je bolan i otrežnjujući proces, ali istovremeno i urnebesno smešan, pun izazova, pogrešnih i ispravnih odluka, baš kao i život sam.
Mama i tata se igraju rata (1).jpg

"Mama i tata se igraju rata"
Ova mešavina drame i komedije zahvata širok okvir tema, problemi tih likova su svakodnevni ali sagledani iz novog ugla, ton je lak i poletan, ali su likovi slojeviti i višedimenzionalni.
Mama i tata se igraju rata.jpg

"Mama i tata se igraju rata"
Glavni akteri TV serije "Mama i tata se igraju rata" su supružnici Veljko i Jadranka, čiji brak nakon nekoliko godina ulazi u ozbiljnu krizu. Veljko je glumac koji još uvek čeka svoju veliku ulogu, a Jadranka je arhitektkinja koja nosi gotovo svu odgovornost njihovog zajedničkog života na svojim leđima. Njihova drama nastaje kada Jadranka saopšti Veljku da želi da se razvede od njega.
Mama i tata se igrajzu rata (1).jpg

"Mama i tata se igraju rata"
Nova pravila života u tranziciji utiču i na odnose u bračnoj zajednici čiji akteri ne sazrevaju na sličan način. U tom smislu je ova serija svedočanstvo o problemima sa kojima se suočavaju brojni mladi bračni parovi, što omogućava visok stepen identifikacije od strane gledalaca.
Mama i tata se igrajzu rata (2).jpg

"Mama i tata se igraju rata"
Glavne uloge igraju Gordan Kičić, Nina Janković, Lena Lazović, Nebojša Ilić, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Katarina Gojković, Milica Mihajlović, Jovana Gavrilović, Milutin Milošević i Vanja Ejdus.

https://www.rts.rs/page/rts/sr/rtsp...aju-rata-od-17-oktobra-vikendom-na-rts-1.html
 
Serije krece istog dana i u istim terminima kao i druga sezona Drzavnog sluzbenika na Pinku....
Sad sta je bolje gledati, namrstenog Marica ili ovog sto ga slagali da je Ckalja - ne znam...

Ustvari to za Ckalju imamo nekoliko pretendenata, pored Kicica namece se i Andrija Milosevic, ali kad kazem namece, bas bas namece... :)
Pa onda i onaj Milan Vasic Vrucko ahahahaha
 
Нина Јанковић тј њена улога је јако слабо мотивисана. Не капирам због чега жели развод уопште.

Valjda zato sto je ovaj odsutan... Sedi u kolima ispred zgrade i ceka da ona pogasi svetla i ode na spavanje...
Mislim nisam pogledao nijednu epizodu, ali se secam iz filma, vidis valjda da je Kicicev lik pogubljen i neozbiljan...
 

Back
Top