Maltretirali su me kontrolori i komunalci

Lepo ću reći da sam htela da platim kartu ali mi nisu dozvolili, kada sam htela da izađem ni to mi nisu dozvolili, kao da sam najveći kriminalac su se ponašali, hvatali za vrat , ruku, unosio mi se u facu dok sam pokušala da mu se oduprem.
Da li tako sme da se ponaša komunalni policajac, da li je takvo ponašanje prema zakonu dozvoljeno od nekoga ko taj zakon sprovodi?
Treba da kazes da je njihova ocigledna namera da naplate tolike kazne,da ljudi nisu kriminalci da zbog zakasnjenja placanja karte od 50 dinara tamo neko diluje drogu za koju nemaju ljude,al ih zabole za moral

Sudija nema morala radi za drzavu,ja ne bih mogao da sudim to jes ne bi mi dali jer bih bio objektivan jer sam i sam nekad bio kriv nekad ne,ali da je murija s njima zbog para to je ocigledno,za taj novac si mogla da se vozis godinu dana e zato si im kasika u med
Ja možda naivno verujem da ima pravednih sudija, svakako sam rqzpčarana u ceo taj sistem, ali nada poslednja umire.
Ja imam 26 godina, mislim da on ima tu negde oko 45, i otac može da mi bude, sramota da ga bude.

Ja možda naivno verujem da ima pravednih sudija, svakako sam rqzpčarana u ceo taj sistem, ali nada poslednja umire.
Ja imam 26 godina, mislim da on ima tu negde oko 45, i otac može da mi bude, sramota da ga bude.
Da ti kazem najbitnije,kad je mene kolima oborio smrad na bajsu,nije drzava bila na mojoj strani ,ona koristi moj slicaj da profitira tako sto njega tuzi za ugrozavanje javnog reda i mira a ja sam njima svedok,ja im donosim pare ,da on prizna krivicu i prati kaznu a onda na osnovu toga ga ja tuzim i dobijam slucaj ili ne

Da ti kazem najbitnije,kad je mene kolima oborio smrad na bajsu,nije drzava bila na mojoj strani ,ona koristi moj slicaj da profitira tako sto njega tuzi za ugrozavanje javnog reda i mira a ja sam njima svedok,ja im donosim pare ,da on prizna krivicu i prati kaznu a onda na osnovu toga ga ja tuzim i sldobijam slucaj ili ne
Znali unapred izgubljena bitka

Mene zanima da li je on smeo tako da se ponaša kada sam pokušala da napustim prevoz, prethodno mi nije dozvoljeno da platim kartu, zbog čega bih ja njemu dela ličnu kartu a ne dozvoljava da platim kartu za prevoz?
1000010979.jpg

Nisi platila kartu, nisi platila kaznu sto nemas kartu.
Nisi htela da se legitimises komunalnom policajcu,

A u toku postupka si pokusala da pobegnes.

Nemas, bas, nikakve sanse.
Ovo sam i ja sve vrijeme mislio, samo što si ti puno direktniji u izričaju.

🐈

Realno, od samog starta je u prekršaju, time što nije kupila kartu.

Da li postoji retardiraniji način plaćanja karata na svetu od ovog slanja poruka u Beogradu?Zaposliti psihoterapeute koji će u prvo vreme ići gradskim prevozima i objasnjavati ljudima da treba da plate karte,a onda uvesti normalan civilizovan način naplate.Gorile i partijske botove zaposliti negde drugde umesto što biju ljude o prevozima

Kako god. Ponavljam, zaboravila sam da platim, kada sam htela nisu mi dozvolili. Kao da sam ja htela problem zbog 50 din
Немој да се заносиш. Плати то да не би себи направила много већи проблем.
Рачунај то као инвестицију у себе, и извуци поуке за убудуће. Ко не плати на мосту платиће на ћуприји

Da li postoji retardiraniji način plaćanja karata na svetu od ovog slanja poruka u Beogradu?Zaposliti psihoterapeute koji će u prvo vreme ići gradskim prevozima i objasnjavati ljudima da treba da plate karte,a onda uvesti normalan civilizovan način naplate.Gorile i partijske botove zaposliti negde drugde umesto što biju ljude o prevozima
Placanje telefonom je jedna od retko dobrih stvari koju donosi napredak tehnologije,osim sto mora da se registruje broj na ime i da znaju u metar gde smo i sta radimo

Nisi platila kartu, nisi platila kaznu sto nemas kartu.
Nisi htela da se legitimises komunalnom policajcu,

A u toku postupka si pokusala da pobegnes.

Nemas, bas, nikakve sanse.
Kartu sam htela da platim i platila bih da su dozvolili, kaznu ću platiti u roku od osam dana, ali ću takođe i da se žalim zbog njihovog ponašanja. To što ću platiti kaznu ne znači da ću odustati od tužbe ono dvoje.

Kartu sam htela da platim i platila bih da su dozvolili, kaznu ću platiti u roku od osam dana, ali ću takođe i da se žalim zbog njihovog ponašanja. To što ću platiti kaznu ne znači da ću odustati od tužbe ono dvoje.
Nisam htela da postoji pobegnem, već sam htela da izađem iz autobusa na stanicu da bi autobus nastavio dalje, pošto ga je banda nasilnika zaustavila i ljudi su kasnili na posao, gde već, znači samo sam htela da izađem na stanicu da sačekam komunalnu policiju, vladajuće se da su oni razumnije, što se pokazalo kao tačno.
Ne donosite preuranjene zakpjučke i ne menjate kontekst mog pisanja.
Hvala!

Komunalni policajcajac me je uhvatio za vrat i stegnuo a kontrolorka mu je pomagala u zadržavanju mene i stavila ruku na moj telefon kako ne bih mogla da pustim poruku za kartu.
Pročitala sam ako u roku od 8 dana predam taj nalog na sudsko odlučivanje možda i ne platim ništa, što mi je rekao i komunalac koji je došao po pozovu onog nasilnika, on ih je pozvao o rekao da ne želim da sarađujemo, tj. da ne želim da dam ličnu kartu
Док су ишли само контролори по бусевима, то није било правно покривено, наиме, контрола има овлаштења да прегледа карте, али ништа друго, дакле, немаш обавезу да му даш личну на увид, он не би смио да ти спречава кретање (да изађеш), може само да зове комуналну, али ни возач не смије да затвара врата и не вози јер други који су платили имају право да буду и одвезени, а не да с плаћеном картом блеје у бусу који стоји... Чак и да изађеш с контролорима на станицу, чим сиђеш из буса – ћао, они више немају шта да те ни питају, а не смију те физички спречавати да одеш.
Ако је уз контролора био и комуналац, сасвим друга ствар. Они имају право и да узму личну на увид и да употребе физичку силу (не руком за врат, али имају право и на присилу у оквиру својих овлаштења). Све у свему – мрка капа. То ти се своди као да из самопослуге изађеш без плаћања јер си у том тренутку нешто пометена па си заборавила... то је ипак покушај крађе.
То што си досад плаћала карте нема никакве везе, паркираш 30 година уредно, по пропису, једном станеш гдје не смијеш, наиђе пандур и ето казне.
Колико се мени чини (а нисам правник, да се оградим), ти би се могла овдје једино жалити на то хватање за врат и контролоркино хватање за телефон (она нема право нинашта сем да буде ту кад је комуналац с њом).
Неплаћањем већ написане казне призиваш прислилну наплату која је много већа.
Савјет: Прогутај кнедлу и плати то пола казне одмах и прво се смири, а ако баш одлучиш да се гањаш, тражи адвоката, али се унапријед спреми на прилично цимање и трошкове за адвоката у поступку који практично није могуће добити.

Док су ишли само контролори по бусевима, то није било правно покривено, наиме, контрола има овлаштења да прегледа карте, али ништа друго, дакле, немаш обавезу да му даш личну на увид, он не би смио да ти спречава кретање (да изађеш), може само да зове комуналну, али ни возач не смије да затвара врата и не вози јер други који су платили имају право да буду и одвезени, а не да с плаћеном картом блеје у бусу који стоји... Чак и да изађеш с контролорима на станицу, чим сиђеш из буса – ћао, они више немају шта да те ни питају, а не смију те физички спречавати да одеш.
Ако је уз контролора био и комуналац, сасвим друга ствар. Они имају право и да узму личну на увид и да употребе физичку силу (не руком за врат, али имају право и на присилу у оквиру својих овлаштења). Све у свему – мрка капа. То ти се своди као да из самопослуге изађеш без плаћања јер си у том тренутку нешто пометена па си заборавила... то је ипак покушај крађе.
То што си досад плаћала карте нема никакве везе, паркираш 30 година уредно, по пропису, једном станеш гдје не смијеш, наиђе пандур и ето казне.
Колико се мени чини (а нисам правник, да се оградим), ти би се могла овдје једино жалити на то хватање за врат и контролоркино хватање за телефон (она нема право нинашта сем да буде ту кад је комуналац с њом).
Неплаћањем већ написане казне призиваш прислилну наплату која је много већа.
Савјет: Прогутај кнедлу и плати то пола казне одмах и прво се смири, а ако баш одлучиш да се гањаш, тражи адвоката, али се унапријед спреми на прилично цимање и трошкове за адвоката у поступку који практично није могуће добити.
Platiću pola kazne, ali ne želim da ono dvoje prođu nekažnjeno.

Platiću pola kazne, ali ne želim da ono dvoje prođu nekažnjeno.
Није баш неки аргумент, али рецимо можеш рећи и то да ако си се хтјела возити џабе, могла си имати спремну поруку и кад их видиш само тап и плаћено је. Чим то ниси радила, јасно да ниси имала намјеру неплаћати. Кажем, није баш неки аргумент, али ионако их немаш много па дај шта даш. То што си била полуболесна, уморна, оваква или онаква су људска оправдања, не и правна. Чим то није прошло одмах (да те пусте да платиш или сиђеш), то више нема значаја.

Poslednja izmena:
Ја разумем да је теби ово била непријатна ситуација, али ти овде ниси жртва.

Ниси купила карту, ухваћена си без карте. Онда си, кад је већ било касно, хтела да пустиш поруку јер си чула да су раније, у неким случајевима, контролори дозвољавали слање поруке. Правила њихове службе налажу да кад ухвате путника без карте, напишу му казнену карту. Правила им не кажу да замоле путника да ипак пусти поруку, већ да му напишу казнену карту. Комулани полицајац ти је затражио личну карту, ниси хтела да се легитимишеш. Хтела си да побегнеш у току поступка, иако ти кажеш да си "хтела да изађеш". Можеш ти да напишеш блажу реч за бекство, али 1. ниси платила карту, 2. ниси хтела да се легитимишеш, 3. хтела си да побегнеш.

То што си заборавила да на време купиш карту те не оправдава. Карта се купује на време.

Овде си ти негативац, а не они.

Да си сарађивала, платила би само казну за вожњу без карте, али због свог понашања, мораћеш да платиш и оних додатних 20 000 динара (тј. пола од тога ако буде у року).

Сви ми плаћамо прекршајне казне. Тј. можда не сви, али многи до нас. Обично у саобраћају. Баш ове недеље сам добио, исто као и ти, да платим пола суме због саобраћајног прекршаја. Платићу сутра. Крив сам и ухваћен сам и нисам се натезао ни са ким, мада ми је било криво.

Ти ниси жртва у овом случају, већ негативац.

Ako te uhvate dok se švercuješ, plaćaš kaznu, tako to ide.
Većina autobusa ima video nadzor, ako te stvarno hvatao za vrat neka traže snimak.
Izvini ali ne mogu da verujem da te kontrolor hvatao za vrat i bio nasilan pred punim autobusom. I da se desilo većina takvih situacija bude snimljena, vade ljudi telefone.

Ako te uhvate dok se švercuješ, plaćaš kaznu, tako to ide.
Većina autobusa ima video nadzor, ako te stvarno hvatao za vrat neka traže snimak.
Izvini ali ne mogu da verujem da te kontrolor hvatao za vrat i bio nasilan pred punim autobusom. I da se desilo većina takvih situacija bude snimljena, vade ljudi telefone.
Nije kontrolor, vec komunalni policajac.

Ona se verovatno otimala, a on se nije snasao, pa mu ruka zavrsila na njenom vratu, jer ne ume da uradi polugu.

Duznost mu je bila da spreci bekstvo.

Back